Mozak

Gojković: Sada virus pravi oštećenja na srcu, bubrezima, nervima

BEOGRAD - Virus korone iz marta i aprila bio je respiratorni, ali sada pravi ozbiljna oštećenja na srčanom mišiću, bubrezima, nervnom sistemu, što je nešto što zabrinjava, opasno i nesvakidašnje, rekao je član vladinog Kriznog štaba u Srbiji Zoran Gojković.

Ilon Mask čipovanjem liječi depresiju, muzika ide direktno u mozak

Ilon mask tvrdi da njegova kompanija Neuralink radi na povezivanju ljudskog mozga i računara, što će omogućiti strimovanje muzike "direktno u mozak".

Istraživanje: Oštećenja mozga i halucinacije posljedice COVID-19

LONDON - Virus korona ne nanosi samo štetu plućima, srcu i bubrezima, već uzrokuje i teža oštećenja mozga, a pacijenti boluju od određenih neuroloških stanja uključujući paranoju i halucinacije, navodi se u studiji britanskih istraživača.

Vještački mozak od čipova uskoro realnost: Počelo testiranje

Stručnjaci američkog univerziteta MIT pripremaju vještački mozak od čipova, koji će raditi kao superkompjuter i moći će da bude ugrađivan u mašine, kao što su automobili. Njegovo testiranje već je počelo.

Ova namirnica razara mozak, a jedemo je svakog dana

Hranu koja je puna šećera jedemo svaki dan. Međutim, da li znate da konzumiranje hrane koja u sebi sadrži veliku koncentraciju šećera utiče negativno na vaš mozak.

Tokom operacije mozga kuvala omiljeno jelo

ANKONA - Jedna 60-godišnja žena iz Ankone uspjela je danas da skuva omiljeno jelo tokom operacije kojom joj je uklonjen tumor na mozgu.

Nova studija: Koje organe napada COVID-19

Prema najnovijoj studiji, virus COVID-19 može da inficira organe u cijelom tijelu i to pluća, srce, jetru, mozak, bubrege i crijeva.

Naučnici uspjeli moždane valove pretvoriti u rečenice

Naučnici su napravili korak naprijed u dešifriranju onoga što osoba govori samo gledajući njene moždane valove dok govori. Uspjeli su osposobiti algoritme za prebacivanje obrazaca iz mozga u stvarnom vremenu, i to sa stopom grešaka ispod tri odsto.

Mask: Senzori u ljudskom mozgu za manje od godinu dana

Ilon Mask je ponovo progovorio o budućnosti vještačke inteligencije i ulozi koju njegova kompanija ima u stvaranju uslova za simbiozu između ljudi i mašina. Između ostalog je otkrio i da je startap Neuralink, u čijem je osnivanju učestvovao, blizu da započne testiranja na ljudskim subjektima.

Američki carinici zaplijenili teglu sa ljudskim mozgom

Carinici SAD su prilikom regularne provjere kanadskog poštanskog kamiona naišli na neobičnu pošiljku.

Najčitanije