Mozilla

Mozilla uklonila skoro 200 mailicioznih Firefox add-on-ova

Tokom protekle dvije nedjelje Mozilla se ozbiljno pozabavila provjerom add-on-ova za Firefox browser.

Firefox će ponuditi internet bez reklama, ali uz pretplatu

Firefox je jedan od najpopularnijih internet pregledača, a Mozilla Foundation koja kreira browser je neprofitna organizacija koja ne ostvaruje zaradu na velikoj korisničkoj bazi Firefoxa.

Mozilla će na jesen objaviti osvježeni Firefox za Android

Mozilla je objavila Firefox Preview, kompanijin mobilni veb pregledač naredne generacije za Android. Nova preview verzija je dostupna, ali još uvijek nije spreman za stabilnu objavu, što se očekuje ove jeseni. Firefox za Android će obilježiti jedno od najvećih ažuriranja koje je browser do sada imao, a obećava da će biti i dosta brži od prethodnih verzija.

Evo kako Mozilla planira da nadmaši Chrome

Ako ste korisnik Mozillinog pregledača, vjerovatno ste dobro upoznati sa njegovom brzinom koja rijetko dostiže onu Chromea.

Mozilla Firefox 64 poboljšava iskustvo pregleda interneta

Mozilla je objavila najnoviji stabilni build svog browsera, u formi Firefox 64.

Firefox će automatski blokirati sva praćenja

U Mozilli, koja brine o razvoju web pregledača Firefox, odnedavno rade na izdanju Firefox Focus, pojednostavljenom browseru koji blokira sve trackere i internetske kolačiće (cookies) te briše podatke o surfanju nakon što ga zatvorite.

Mozilla testira menadžer za lozinke na Firefoxu za iOS

Beta buildovi softvera su često nestabilni i nisu preporučljivi za svakodnevnu upotrebu, međutim, oni često mogu da budu jedini način da korisnici testiraju funkcije koje su još uvijek u razvoju. Mozilla je našla drugačije rješenje za svoj Firefox pregled u vidu Test Pilota.

Mozilla radi na glasovno kontrolisanom veb pregledaču

Mozilla je kompanija, koju svi znaju po njenom popularnom Firefox pregledaču interneta.

Firefoxove nove funkcije mogle bi da vam budu od pomoći

U Mozillinom web pregledaču testiraju dvije funkcije. Prva bi mogla da razveseli jude koji jako vole da rade više stvari odjednom, dok će druga biti korisna svima koji žele da uljepšaju izgled Firefoxa.

Mozilla ima rješenje za prikupljanje podataka sa FB

Aktuelni problem sa privatnošću i prikupljanjem podataka na Facebooku naveo je kompaniju Mozilla da za svoj popularni internet pregledač Firefox kreira posebnu ekstenziju.

Najčitanije