Mreža

Može li evropska mreža da izdrži 100 miliona električnih automobila?

Kako sada stvari stoje, električni automobili trebalo bi da dominiraju u evropskom drumskom saobraćaju za desetak godina. Slagali se mi ili ne sa tom vizijom, Evropske unija donijela je jasna pravila, a proizvođači automobila se prilagođavaju i okreću ka električnoj mobilnosti.

Stara 3G mreža zvanično prestala da postoji

AT&T kompanija je pripremila sve korisnike koji su i dalje bili na 3G mreži i najavila im je da se 3G mreža gasi

Proglašeni dobitnici prve Regionalne nagrade za filantropiju mreže SIGN

U Sarajevu je 17. i 18. novembra održana konferencija "Signs of Solidarity and Solutions" koja je ugostila filantrope i filantropkinje iz cijelog regiona.

Koliko domaćinstava ima pristup internetu u BiH

U BiH 75,5 odsto domaćinstava ima pristup internetu, a 20,3 odsto ga nikada nije koristilo, pokazuju prvi rezultati istraživanja za ovu godinu koje je sprovela Agencija za statistiku BiH.

Nametnuti ideali ljepote opasnost za mentalno zdravlje mladih

Mediji imaju veliki uticaj na kreiranje slike o vlastitom tijelu. Istraživanje koje je sprovela zdravstvena ustanova Florida House Experience pokazalo je da se 88 odsto žena i 65 odsto muškaraca upoređuje sa osobama iz medija. Slično je i sa društvenim mrežama. Oko 68 odsto odraslih osoba obradi fotografiju u nekoj aplikaciji prije nego što je podijeli sa drugima, s namjerom da se predstave u što boljem svjetlu.

Stiže još jedna društvena mreža

Društvena mreža Bebo pokrenuta je 2005. godine, otprilike u vrijeme kada su i ostale društvene mreže tek stupale na scenu.

Društvene mreže problem za tradicionalne medije

BANJALUKA, SARAJEVO - Kao rezultat želje da što prije informišu čitaoce, tradicionalni mediji sve više gube kredibilitet preuzimajući neprovjerene informacije sa društvenih mreža i dalje ih prosljeđujući čitaocima.

BiH korak bliže 5G mreži

TIRANA, SARAJEVO - Bosna i Hercegovina od danas je korak bliže uvođenju 5G mreže.

Mjesec dobija mobilnu mrežu, NASA za izgradnju bira Nokiju

NASA je za izgradnju prve mobilne mreže na Mjesecu izabrala finsku Nokiju, saopštila je danas ta kompanija.

Austrijanci sumnjičavi prema 5G mreži

BEČ - Dok politika i privreda guraju izgradnju nove generacije mobilne telefonije 5G, jedna trećina Austrijanaca je protiv uvođenja i podizanja te mreže.

"Fejsbuk" plaća korisnicima da privremeno deaktiviraju nalog

EMENLO PARK - Kompanija "Fejsbuk" navodno će platiti pojedinim korisnicima da na neko vrijeme prestanu koristiti tu društvenu mrežu.

"Mikro mreža" u borbi za toleranciju: Jednaka prava za svakog pojedinca

BANJALUKA - Udruženje građana "Mikro mreža" uz podršku Savjeta Evrope i Evropske unije u okviru projekta pod nazivom "Promocija različitosti i jednakosti u Bosni i Hercegovini" realizovaće sedam kratkometražnih dokumentarnih filmova sa predstavnicima marginalizovanih grupa u BiH u serijalu "Različiti, ali jednaki".

Uklanja se 3.000 Huavejevih mobilnih antena u Francuskoj

Francuski Buige će do 2028. demontirati i zamijeniti 3.000 Huavejevih antena za mobilnu telefoniju u toj zemlji, nakon odluke državnih vlasti da iz gusto naseljenih obasti uklone opremu koju je proizvela kineska kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Ovo je prvi grad kompletno pokriven 5G mrežom

Južni kineski grad Šendžen prvi je grad u zemlji koji je kompletno pokriven 5G nezavisnim umrežavanjem, izjavio je u ponedjeljak gradonačelnik tog grada Čen Žugui.

Pompeo o Kini i 5G mreži, Janša o komunizmu

Američki državni sekretar Majk Pompeo posetio je danas Sloveniju u okviru mini evropske turneje i tom prilikom ponovio je da se plima okreće protiv Kineske komunističke partije koja pokušava da kontroliše ljude i druge ekonomije, dok je slovenački premijer Janez Janša rekao da se ta zemlja bez SAD ne bi oslobodila komunističkog režima.

Najčitanije