Mrkva

Recept za supu od mrkve

Kremasta supa od mrkve je idealno predjelo za proljetne dane, kada nemate mnogo vremena za pripremu ručka.

Saznajte sve o mrkvi, riznici vitamina

Svi volimo jesti mrkvu, kuvanu, sirovu, svejedno je. No, iako su naši stari i te kako znali za ljekovitost ovog čudotvornog ploda, današnji fastfood svijet sve više zaboravlja koliko je ona zapravo ljekovita i da se u njoj skriva prava riznica zdravlja.

Bacaju mrkve iz aviona za iscrpljene životinje

Veliki broj aviona koristi se u operaciji s ciljem da se nahrane životinje koje su preživjele velike požare koji bukte već tri mjeseca u Australiji.

Namaz od pasulja i mrkve

Jednostavan recept, a sigurni smo da ćete uživati na kraju pripreme ovog jela.

Izvori energije u hladnim zimskim danima

U hladne zimske dane naoružajte se vitaminima iz prirodnih, svježe cijeđenih sokova voća i povrća, ojačajte imunitet i izbjegnite prehlade i viroze.

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Mrkva čisti organizam i ublažava stres

Poznato je da mrkva ima brojna ljekovita svojstva, ali i ulja mrkve su podjednako dobra za zdravlje. Postoje tri vrste ulja mrkve zavisno od dijela biljke i načina njenog iskorištavanja: ulje korijena, eterično ulje od sjemena i bazno ulje od sjemena mrkve.

Tokom odnosa ubio ljubavnicu mrkvom

Stariji muškarac iz Rumunije uhapšen je zbog ubistva ljubavnice, a zbog načina, kao i oružja koje je koristio tokom napada, mogao bi da provede dug niz godina iza rešetaka.

Mrkva kao lijek i napitak

Narandžasto povrće često se koristi u našim kuhinjama, jer je ukusno i zdravo. Napravite sok od mrkve, jelo sa kuvanom junetinom i vitanimsku salatu.

Čorba od mrkve i đumbira

Potrebni sastojci:

Najčitanije