Mrlja

Kako da se riješite mrlja na čašama

Ako vam se nekada desilo da upravo oprane čaše, oko kojih ste se detaljno potrudili, još uvijek magle i djeluju musavo, za to su moguća dva razloga: tvrda voda koja stvara naslage ili je mašina za pranje posuđa oštetila staklo.

Uklanjanje mrlja sa bijele odjeće na nekoliko načina

​Kada je u pitanju bijela ili svijetla odjeća, neke mrlje mogu da dovedu do toga da odjeća bude potpuno uništena.

Četiri najefikasnija prirodna sredstva za čišćenje tepiha

Većina domaćica prljavštinu na tepisima rješava tako što ih na nekoliko puta godišnje pošalje u servise za pranje. Međutim, dešava se da nekada između dva profesionalna čišćenja podnih prostirki, prospemo kafu, vino, čaj, da na njemu završe dječje bojice ili mastilo od hemijske olovke.

Zaustavljeno širenje naftne mrlje u Južnom Pacifiku

​SANTJAGO - Širenje naftne mrlje koja je nastala izlivanjem 40.000 litara dizela u Južnom Pacifiku, zaustavljeno je, saopštila je rudarska kompanija CAP na čijem terminalu na ostrvu Cuarelo je došlo do izlivanja.

Naftna mrlja uočena u Savi nakon eksplozije u Rafineriji

SLAVONSKI BROD - Nakon eksplozije, koja se dogodila u Rafineriji u Brodu, na rijeci Savi se jutros pojavila naftna mrlja.

Kako ukloniti mrlje na koži

Pigmentacija se vrlo često javlja kao posljedica izlaganja suncu, a najčešće nastaju mrlje na rukama i leđima.

Spreča počela da se bistri, nema tragova bazne materije u Bosni

ISTOČNO SARAJEVO - Rijeka Spreča počela je da se bistri, a u Bosni nema promjene boje nizvodno od ušća Spreče u Doboju nakon što je dio bazne materije, usljed pucanja nasipa na odlagalištu, iz taloga preduzeća "Šišedžam soda Lukavac" dospio u vodotok Spreče.

Mrlja iz rijeke Spreče stigla u Doboj, vidljive i mrtve ribe

ISTOČNO SARAJEVO - Mrlja koju je u rijeci Spreči formirala hemikalija koja je iscurila iz odlagališta Fabrike sode u Lukavcu ušla je u regiju Doboju, odnosno nalazi se na ušću rijeke Srpeče u rijeku Bosnu, rečeno je danas Srni u Republičkoj upravi Civilne zaštite Srpske.

Najčitanije