Muškarac

Hrvati najdeblji muškarci u Evropi, pokazalo istraživanje

Hrvatska je, prema podacima iz posljednjeg velikog istraživanja o zdravlju građana Evropske unije, najgora zemlja kad je u pitanju prekomjerna tjelesna masa, piše u utorak Jutarnji list.

Mrtav muškarac pronađen u automobilu u Živinicama

TUZLA - Mrtav muškarac pronađen je večeras u automobilu u Živinicama, u blizini jedne benzinske pumpe, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Muškarac iz BiH nožem ubo suprugu u vrat pa pobjegao u boksericama

LINC - Austrijska policija traga za Mariom M., Hrvatom porijekom iz BiH, koji je osumnjičen da je u okrugu Linz-Landa nožem u vrat ubo i teško povrijedio suprugu, 37-godišnju državljanku Austrije, a potom pobjegao u donjem vešu.

Muška ćelavost, najbolji vitamini u borbi protiv gubitka kose

Muška ćelavost je uobičajena i dvije trećine muškaraca iskuse opadanje kose do 35. godine.

Tijelo pronađeno na Igmanu pripada muškarcu za kojim se tragalo

SARAJEVO - Tijelo koje je danas pronađeno na planini Igman pripada muškarcu čiji su inicijali S.H. (26), za kojim se tragalo, potvrđeno je Srni u Gorskoj službi spasavanja Ilidža.

Najvažniji pregledi za muškarce, mogu spasiti život

Rak debelog crijeva jedna je od najčešćih malignih bolesti, a znatno češće pogađa muškarce nego žene. Jedan od razloga za to je što se muškarci prekasno nakon pojave simptoma javljaju ljekaru, a i rjeđe odlaze na dijagnostičku kolonoskopiju. Nakon 50. godine na kolonoskopiju treba ići redovino, a oni sa slučajevima te bolesti u porodici i ranije, već nakon 30.

Zmaj od Šipova prijavio policiji da je pretučen muškarac u njegovoj kući

MRKONJIĆ GRAD - Ilija Grahovac alias Zmaj od Šipova prijavio je lokalnoj policiji da su nepoznate osobe 1. marta ove godine pretukle D.D. u njegovoj porodičnoj kući.

Mrtav muškarac na autobuskoj stanici, uviđaj u toku

DOBOJ - Muškarac je smrtno stradao na autobuskoj stanici dobojskog prevozničkog preduzeća "Bosnaekspres", rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Ono u čemu muškarac spava otkriva kakav je njegov karakter

Prema riječima psihologa Samante Rodman, ono u čemu muškarac spava otkriva kakav je njegov karakter.

Književnici: Apsurdno je misliti da će muški pisci biti čitaniji

Sama pojava žene u književnosti, odnosno položaj žene kao pisca, vijekovima unazad dovođena je u pitanje. Naime, žene kao pisci su od početka njihovog pojavljivanja u književnosti bile u inferiornijem položaju u odnosu na muške pisce. Na sve promjene njihovog položaja u književnosti uticali su brojni faktori u kulturnom i umjetničkom razvoju kroz vijekove.

Najčitanije