Muškarac

Književnici: Apsurdno je misliti da će muški pisci biti čitaniji

Sama pojava žene u književnosti, odnosno položaj žene kao pisca, vijekovima unazad dovođena je u pitanje. Naime, žene kao pisci su od početka njihovog pojavljivanja u književnosti bile u inferiornijem položaju u odnosu na muške pisce. Na sve promjene njihovog položaja u književnosti uticali su brojni faktori u kulturnom i umjetničkom razvoju kroz vijekove.

Grupa muškaraca izbola mladića u Bihaću

BIHAĆ - Jedna osoba iz Bihaća povrijeđena je u napadu u bihaćkom naselju Prekounje i prevezena je u bolnicu, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako odabrati idealnu kravatu

Kravata je oduvijek bila simbol prestiža, uglađenosti, luksuza i odavala utisak da se radi o osobi koja zna šta radi.

Potraga za nestalim muškarcem kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Na širem području sela Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, u toku je potraga za Samirom Šarčevićem, poznatom po nadimku Mamko, čiji je nestanak porodica prijavila jučer u prijepodnevnim satima.

Preminuo muškarac kojeg je tramvaj oborio i vukao

BEOGRAD - Stariji muškarac kojeg je jutros tramvaj vukao nekoliko metara, preminuo je od posljedica povreda, prenose beogradski mediji.

Tramvaj vukao muškarca nekoliko metara

BEOGRAD - Jedna osoba povrijeđena je danas u udesu koji se dogodio u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, kada je tramvaj oborio stariju osobu.

Muškarac s nožem zabodenim u vrat pronađen u domu penzionera

NOVI SAD - Jutros oko osam časova u domu za penzionere u Novom Sadu pod sumnjvim okolnostima pronađen je mrtav muškarac M.S. (78), prenose mediji.

Muškarac umro u centru Šibenika: "Ukrao rum i srušio se u pekari"

Nakon što su dobili dojavu o mrtvoj osobi u pekari u centru Šibenika, policija je ogradila prostor ispred pekare te radi uviđaj i ispituje svjedoke.

Tijelo muškarca pronađeno u jezeru na Adi Ciganliji

BEOGRAD - Tijelo muškarca otkriveno je rano jutros u jezeru na Adi Ciganliji u Beogradu, javio je beogradski "Blic".

Ko teže ostavlja cigarete, muškarci ili žene?

Ukoliko žene ne mogu da ostave cigarete, a koriste preporučene preparate ili programe za odvikavanje, ne treba previše da se nerviraju. Bez obzira na to što postoji izražena želja da se riješe ovog poroka, često su nemoćne jer su zanemarene njihove potrebe.

Najčitanije