Muškarac

Najvažniji pregledi za muškarce, mogu spasiti život

Rak debelog crijeva jedna je od najčešćih malignih bolesti, a znatno češće pogađa muškarce nego žene. Jedan od razloga za to je što se muškarci prekasno nakon pojave simptoma javljaju ljekaru, a i rjeđe odlaze na dijagnostičku kolonoskopiju. Nakon 50. godine na kolonoskopiju treba ići redovino, a oni sa slučajevima te bolesti u porodici i ranije, već nakon 30.

Zmaj od Šipova prijavio policiji da je pretučen muškarac u njegovoj kući

MRKONJIĆ GRAD - Ilija Grahovac alias Zmaj od Šipova prijavio je lokalnoj policiji da su nepoznate osobe 1. marta ove godine pretukle D.D. u njegovoj porodičnoj kući.

Mrtav muškarac na autobuskoj stanici, uviđaj u toku

DOBOJ - Muškarac je smrtno stradao na autobuskoj stanici dobojskog prevozničkog preduzeća "Bosnaekspres", rečeno je Srni iz Policijske uprave Doboj.

Ono u čemu muškarac spava otkriva kakav je njegov karakter

Prema riječima psihologa Samante Rodman, ono u čemu muškarac spava otkriva kakav je njegov karakter.

Književnici: Apsurdno je misliti da će muški pisci biti čitaniji

Sama pojava žene u književnosti, odnosno položaj žene kao pisca, vijekovima unazad dovođena je u pitanje. Naime, žene kao pisci su od početka njihovog pojavljivanja u književnosti bile u inferiornijem položaju u odnosu na muške pisce. Na sve promjene njihovog položaja u književnosti uticali su brojni faktori u kulturnom i umjetničkom razvoju kroz vijekove.

Grupa muškaraca izbola mladića u Bihaću

BIHAĆ - Jedna osoba iz Bihaća povrijeđena je u napadu u bihaćkom naselju Prekounje i prevezena je u bolnicu, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Kako odabrati idealnu kravatu

Kravata je oduvijek bila simbol prestiža, uglađenosti, luksuza i odavala utisak da se radi o osobi koja zna šta radi.

Potraga za nestalim muškarcem kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Na širem području sela Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, u toku je potraga za Samirom Šarčevićem, poznatom po nadimku Mamko, čiji je nestanak porodica prijavila jučer u prijepodnevnim satima.

Preminuo muškarac kojeg je tramvaj oborio i vukao

BEOGRAD - Stariji muškarac kojeg je jutros tramvaj vukao nekoliko metara, preminuo je od posljedica povreda, prenose beogradski mediji.

Tramvaj vukao muškarca nekoliko metara

BEOGRAD - Jedna osoba povrijeđena je danas u udesu koji se dogodio u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, kada je tramvaj oborio stariju osobu.

Najčitanije