Mudžahedini

Vašington je znao da im mudžahedini iz BiH spremaju 11. septembar?

BEOGRAD - U misiji BiH u Njujorku vojne poslove "vodio" je Abu Mali, iz "El mudžahedina". Sarajevo je "zakopalo" dosije, pišu Večernje novosti.

A1on: U Albaniji boravi 6.000 Iranaca - mudžahedina

TIRANA - U Albaniji je 2018. godine šest hiljada Iranaca, pripadnika mudžahedina, dobilo dozvolu za boravak, prenosi portal a1on.

Bivši iranski general: U BiH smo prerušeni u humanitarce bili rame uz rame s Al-Kaidom

Saed Ghasemi, penzionisani general Iranske revolucionarne garde (IRCG), ultrakonzervativac, poznat je po svojim kritikama na račun bivšeg reformističkog predsjednika Mohameda Katamija i sadašnjeg "umjerenog" predsjednika Hasaana Rohanija.

Za džihad u BiH spremno 10.000 mudžahedina

BANJALUKA - Na društvenim mrežama objavljen je video koji slavi "vakat kada će doći rat" i poziva "braću mudžahedine iz Evrope da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad".

Mudžahedini dolazili preko Županje i priključivali se HOS-u

BIJELJINA - Dolazak mudžahedina da ratuju u BiH organizovan je preko Hrvatske, a prevoz do Županje naplaćivan je 500 dolara po osobi, navodi se u informaciji o dolasku mudžahedina u Posavinu i njihovom pristupanju u jedinice HOS-a upućenoj hrvatskom Ministarstvu odbrane.

Izetbegović: Zločini mudžahedina se mogu pobrojati na prste jedne ruke

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović rekao je, odgovarajući na izjavu hrvatskog zastupnika Miroslava Tuđmana da je Alija Izetbegović pozvao mudžahedine 90-ih u BiH i tako "začeo islamski terorizam", da je njegov otac tokom rata tražio oružje, a ne strane borce.

Najčitanije