Municija

U Hrvatskoj za 13 godina predat arsenal oružja

ZAGREB - Građani Hrvatske su u posljednjih 13 godina policiji predali 5.227 komada automatskog oružja, 320.290 rasprskavajućeg oružja, 5.382 kilograma eksploziva, 9.025 komada pištolja, revolvera, pušaka, koje smiju posjedovati, te 5,5 miliona municije različitog kalibra.

U pretresu u Loparama nađeno 6.120 komada municije

LOPARE - Tokom pretresa stana i prostorija koje koristi Vasilije K. policijski službenici Policijske stanice Lopare pronašli su 6.120 komada municije.

Futuristički "bullpup" karabin

Na najvećem svjetskom sajmu oružja Shot Show, koji se održava u Las Vegasu, američka kompanija Kel Tec predstavila je prije nekoliko godina sasvim novo sportsko oružje "bullpup" konfiguracije.

U plastičnom buretu pronađeni bombe, trombloni i municija

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite pronašli su na području Travnika i uklonili 246 komada eksplozivnih sredstava i 2.401 komad municije.

Usavršen srpski protivavionski top: Kamere, termovizija i elektronsko tempiranje municije

PASARS je jedan od prvih složenih borbenih sistema koji se razvijaju za potrebe Vojske Srbije.

Pronađena municija na području Modriče

DOBOJ – Policija iz Doboja i Modriče u zajedničkoj akciji pronašla je i oduzela veću količinu municije tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi D.S. iz Modriče.

Oduzeto oružje i municija

SREBRENICA - Policijski službenici iz Srebrenice pronašli su određenu količinu oružja i municije u objektima u vlasništvu lica čiji su inicijali M.I. i R.Đ. iz ove opštine, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

U Gacku oduzeto oružje i municija

GACKO - Gatačka policija je u pretresu porodične kuće, pomoćnih prostorija i automobila pronašla i oduzela određenu količinu oružja i municije, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Porast izvoza: Kome BiH najviše prodaje oružja i municije?

SARAJEVO - Izvoz namjenske industrija BiH prošle godine iznosio je 212,93 miliona KM, što je više za oko četiri odsto u odnosu na 2018. godinu, izjavila je Srni direktor Sektora privrede Spoljnotrgovinske komore BiH Ognjenka Lalović.

Afera "Municija": Osumnjičeni za šverc oružja brani se sa slobode

ZADAR - Mišel Pavlović, koji je osumnjičen za šverc oružjem u aferi "Municija" u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u Zemuniku, pušten je da se brani sa slobode, nakon što je istražni sudija u Zadru odbio prijedlog da mu bude određen istražni zatvor.

Najčitanije