Municija

Američke firme uvezle preko 7.700 tona ruske municije

Izvoz ruske municije u SAD dostigao je najviši nivo ikada, uprkos tome što je zvanični Vašington uveo sankcije vojnoj industriji Rusije.

Putin: Ozbiljan izazov za Rusiju - NATO koristi avijaciju sa bojevim oružjem

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su vježbe NATO u Crnom Moru ozbiljan izazov za Rusiju.

Poplave u Njemačkoj otkrile municiju iz Drugog svjetskog rata

Više od 350 kilograma municije iz Drugog svjetskog rata otkriveno je nakon velikih poplava koje su sredinom jula pogodile dijelove zapadne Njemačke, saopštila je državna Agencija za nadzor (ADD) u Trieru.

Bh. municija izrešetala izvozne prepreke

SARAJEVO, BANJALUKA - Baš kao što se i očekivalo, bh. proizvodnja oružja, municije i eksploziva je u ovoj godini uhvatila snažan zalet te za pet mjeseci ostvarila izvoz težak 97 miliona maraka.

U nastavku akcije kod Bijeljine pronađena 22 sanduka municije

BIJELJINA - U nastavku pretresa u vikendici u Janji kod Bijeljine policija je pronašla 22 sanduka sakrivene municije, saznaje Srna.

U Hrvatskoj za 13 godina predat arsenal oružja

ZAGREB - Građani Hrvatske su u posljednjih 13 godina policiji predali 5.227 komada automatskog oružja, 320.290 rasprskavajućeg oružja, 5.382 kilograma eksploziva, 9.025 komada pištolja, revolvera, pušaka, koje smiju posjedovati, te 5,5 miliona municije različitog kalibra.

U pretresu u Loparama nađeno 6.120 komada municije

LOPARE - Tokom pretresa stana i prostorija koje koristi Vasilije K. policijski službenici Policijske stanice Lopare pronašli su 6.120 komada municije.

Futuristički "bullpup" karabin

Na najvećem svjetskom sajmu oružja Shot Show, koji se održava u Las Vegasu, američka kompanija Kel Tec predstavila je prije nekoliko godina sasvim novo sportsko oružje "bullpup" konfiguracije.

U plastičnom buretu pronađeni bombe, trombloni i municija

SARAJEVO - Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite pronašli su na području Travnika i uklonili 246 komada eksplozivnih sredstava i 2.401 komad municije.

Usavršen srpski protivavionski top: Kamere, termovizija i elektronsko tempiranje municije

PASARS je jedan od prvih složenih borbenih sistema koji se razvijaju za potrebe Vojske Srbije.

Najčitanije