Mural

Trebinje dobija mural Nebojše Glogovca

TREBINJE - Trebinjac Miloš Narančić uradio je na stambenoj zgradi u Trebinju, preko puta Srednjoškolskog centra, mural sa likom svoga poznatog, prerano preminulog zemljaka Nebojše Glogovca.

Mural sa ustaškim simbolima i u Splitu

Nakon Vukovara i u Splitu, nedaleko od stadiona na Poljudu, osvanuo je mural sa grbom HOS i ustaškim pozdravom "za dom spremni".

Prekrečili Njegošev mural: "Zatvorili mu oči da ne gleda šta radite"

Progon SPC i Srba u Crnoj Gori nastavlja se nesmanjenom žestinom. Dešavanja u Nikšiću, Pljevljima i Andrijevici zasjenila su aktuelnosti iz drugih gradova.

Umjetnici iz Podgorice vrijeme provode slikajući murale na krovu zgrade

Da se i u vremenu karantina kao što je slučaj sada, kada je cijeli svijet pogođen epidemijom koronavirusa, može biti kreativan, pokazuje slučaj umjetnika iz Podgorice.

Split prekrečio mural posvećen Jugoplastici, Rađa ogorčen

SPLIT - Po nalogu splitskih gradskih vlasti, u petak ujutro su komunalni redari prekrečili mural posvećen slavnoj generaciji Jugoplastike.

Na konkurs za novi mural stigle 54 prijave

PRIJEDOR - Na konkurs za dodjelu godišnje međunarodne nagrade "Paola de Maninkor" za najbolji mural u Prijedoru ove godine stigle su 54 prijave autora iz 11 zemalja, saopštilo je danas prijedorsko Udruženje likovnih umjetnika.

Sofka Nikolić dobija mural u Bijeljini

BIJELJINA - Za nju se govorilo da je pjevajući čuvenu "Eminu" u Mostaru s nogu oborila velikog Aleksu Šantića, a u kafanama beogradske Skadarlije slušali su je i u njenom društvu uživali ni manje ni više nego Branislav Nušić, Tin Ujević i Rade Drainac. Važila je za najveću muzičku zvijezdu Kraljevine Jugoslavije između dva svjetska rata, a pjesmom se počela baviti da prehrani mlađeg brata i dvije sestre. Pisci, boemi, trgovci i razni kafanci onoga doba prozvali su je kraljicom Skadarlije, a ona im je praznila džepove držeći ih u sevdahu do duboko u noć daleko od briga i obaveza.

Banjaluka polako dobija aleju murala

BANJALUKA - Otvorena vrata za prostor pod zvjezdanim nebom, gdje klavir zamišljenom muzikom topi boje i vedri u očima prolaznika - kratki je opis, odnosno motiv novog murala koji je dobio grad Banjaluka.

Srpska pjevačica Sofka Nikolić dobija mural u Bijeljini

BIJELJINA - Legendarna srpska pjevačica narodne muzike Sofka Nikolić dobiće mural na zgradi Bioskopa u Bijeljini nadomak ulice u kojoj je živjela i koja nosi njeno ime.

Srednjoškolci u Foči naslikali dva murala s porukama mira

FOČA - Učenici Srednjoškolskog centra iz Foče naslikali su danas dva murala sa porukama mira, jedan na ulazu u opštinu, a drugi kod Akva parka "Ušće" u okviru aktivnosti iz projekta "Putujuće škole mira".

Najčitanije