Mural

Na konkurs za novi mural stigle 54 prijave

PRIJEDOR - Na konkurs za dodjelu godišnje međunarodne nagrade "Paola de Maninkor" za najbolji mural u Prijedoru ove godine stigle su 54 prijave autora iz 11 zemalja, saopštilo je danas prijedorsko Udruženje likovnih umjetnika.

Sofka Nikolić dobija mural u Bijeljini

BIJELJINA - Za nju se govorilo da je pjevajući čuvenu "Eminu" u Mostaru s nogu oborila velikog Aleksu Šantića, a u kafanama beogradske Skadarlije slušali su je i u njenom društvu uživali ni manje ni više nego Branislav Nušić, Tin Ujević i Rade Drainac. Važila je za najveću muzičku zvijezdu Kraljevine Jugoslavije između dva svjetska rata, a pjesmom se počela baviti da prehrani mlađeg brata i dvije sestre. Pisci, boemi, trgovci i razni kafanci onoga doba prozvali su je kraljicom Skadarlije, a ona im je praznila džepove držeći ih u sevdahu do duboko u noć daleko od briga i obaveza.

Banjaluka polako dobija aleju murala

BANJALUKA - Otvorena vrata za prostor pod zvjezdanim nebom, gdje klavir zamišljenom muzikom topi boje i vedri u očima prolaznika - kratki je opis, odnosno motiv novog murala koji je dobio grad Banjaluka.

Srpska pjevačica Sofka Nikolić dobija mural u Bijeljini

BIJELJINA - Legendarna srpska pjevačica narodne muzike Sofka Nikolić dobiće mural na zgradi Bioskopa u Bijeljini nadomak ulice u kojoj je živjela i koja nosi njeno ime.

Srednjoškolci u Foči naslikali dva murala s porukama mira

FOČA - Učenici Srednjoškolskog centra iz Foče naslikali su danas dva murala sa porukama mira, jedan na ulazu u opštinu, a drugi kod Akva parka "Ušće" u okviru aktivnosti iz projekta "Putujuće škole mira".

Učenički mural uljepšao Višegrad

ANDRIĆGRAD - Tri dana rada sa učenicima koji umiju promišljati o kulturi, koji mogu i već stvaraju nove umjetničke vrijednosti, u izuzetnom ambijentu Andrićevog instituta u Andrićgradu, ostavilo je važan trag na sve učesnike, ali i sam Višegrad.

Mural bh. umjetnika predstavljen u Briselu: Balkanu je mjesto u srcu Evrope

BRISEL - Šefica EU diplomatije Federika Mogerini u centru Brisela predstavila je mural posvećen vezama Zapadnog Balkana i EU.

Đurađ Stevanović za "Nezavisne": Šabanov mural za sve Šapčane

​Mladi umjetnik iz Šapca Đurađ Stevanović naslikao je mural u svom rodnom gradu koji je posvećen kralju narodne muzike Šabanu Šauliću.

Prodat mural neuhvatljivog umjetnika Banksija

Mural neuhvatljivog britanskog uličnog umjetnika Banksija koji prikazuje dijete koje uživa u snijegu, a zapravo je zagađenje iz gorućeg kontejnera prodat je za više od 100.000 funti jednom britanskom trgovcu umjetninama.

Završen mural Ive Andrića

Akademski slikar Jelenko Janjić završio je izradu murala Ive Andrića i višegradskog mosta u naselju Garča u Višegradu.

Najčitanije