Muzej

Muzej "Rijks": Umjetnička djela online i besplatno

Razni aspekti života preselili su se u online sferu u posljednje vrijeme, tako da život nije u potpunosti stao. Neka iskustva jednostavno su neponovljiva online, a među njima je svakako posjeta muzejima i galerijama i razgledanje umjetničkih djela velikih majstora.

S radom počeo Zavičajni muzej Prnjavor

PRNJAVOR - Zavičajni muzej Prnjavor nedavno je otvoren u prostorijama zgrade nekadašnjeg Vojnog odsjeka u ovom gradu, a tim povodom oglasio se direktor istog Dario Topić, profesor istorije.

Djeca uče o umjetnosti i tradiciji

TREBINJE - U trebinjskom Muzeju Hercegovine svake subote se održavaju edukativno-stvaralačke radionice za školsku djecu, na kojim mladi iz Trebinja, ali i okolnih gradova, crtaju, pišu i slušaju predavanja o kulturno-istorijskom nasljeđu grada, o umjetnosti i tradiciji.

Muzej Republike Srpske učestvovao na forumu "Lekcije iz Nirnberga"

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske učestvovao je na Međunarodnom naučno- praktičnom forumu "Lekcije iz Nirnberga", koji je održan proteklog vikenda u Muzeju pobjede u Moskvi povodom 75. godišnjice početka Nirnberškog procesa.

Njujorški Muzej Metropolitan stao u odbranu jermenskog nasljeđa

NJUJORK - Muzej umjetnosti Metropolitan u Njujorku saopštio je da su nedavna krvoprolića i razaranja u Nagorno-Karabahu globalna tragedija koja zabrinjava i apelovao da se zaštiti jermenska kulturna baština.

Izložba Muzeja RS "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" u Moskvi

BANJALUKA - Multimedijalna izložba "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" Muzeja Republike Srpske otvorena je u online formatu u petak u Izmajlovskom Kremlju u Moskvi. Autor izložbe je viši kustos istoričar Milenko Đorđević, a izložba će biti predstavljena u okviru Međunarodnog projekta "Tragedija. Prevazilaženje. Podvig. 1418 koraka do pobjede".

Muzej Semberije obilježio pola vijeka postojanja

Muzej Semberije proslavio je danas, u skromnim uslovima i bez publike, 50 godina postojanja, uz poruku da je kultura najpotrebnija u kriznim vremenima.

Izložba "Savremena umetnost Čačka" od petka u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Savremena umetnost Čačka", koja obuhvata radove 16 umjetnika različitih generacija, senzibiliteta i afiniteta iz Čačka, od petka 23. oktobra do 23. decembra biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Sarita Vujković: Umjetnost ne treba sklanjati ni pod kakvu cijenu

BANJALUKA - Izložba mlade umjetnice Milene Ivić pod nazivom "Šta da radimo sa svom ovom slobodom?", koja je otvorena u "Galeriji Plus", povučena je proteklog vikenda zbog navodnih pritužbi koje su uslijedile nakon otvaranja.

U Parizu otvorena izložba o Koko Šanel sa više od 350 eksponata

Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže, govorila je slavna Koko Šanel, legendarna modna dizajnerka i vizionarka.

Najčitanije