Muzej

Muzej u Tuzli na meti vandala i nemara

TUZLA - Na zgradi Muzeja istočne Bosne u Tuzli danas ujutro su ponovo razbijena stakla i ugroženi eksponati pa Uprava apeluje da se otkriju počinioci, ali i da nadležne institucije pomognu muzeju, koji se nalazi u lošoj situaciji.

Narodni muzej u Beogradu dobio stohiljaditog posjetioca

Narodni muzej u Beogradu dobio je danas stohiljaditog posjetioca, Nikolu Vukića, studenta građevinarstva iz Novog Sada kome su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i direktorka nacionalnog muzeja Bojana Borić Brešković uručili poklone.

U Muzeju Srpske otvaranje Revije arheološkog filma

BANJALUKA - U Muzeju Republike Srpske u Banjaluci večeras će biti otvorena "Revija arheološkog filma", a tokom četiri dana biće prikazano 20 srpskih, njemačkih i italijanskih ostvarenja, te jedno kinesko.

Ronaldov muzej: Ove trofeje niko neće ukrasti

Muzej Kristijana Ronalda u njegovom rodnom Funčalu, u kojem se nalaze svi trofeji Portugalca, objavio je fotografiju sa kontroverznim natpisom.

Sud odbio zahtjev da muzej Aja Sofija ponovo postane džamija

ANKARA - Najviši turski sud odbacio je danas zahtjev da istanbulsko zdanje iz vizantijskog doba Aja Sofija - crkva koja je prvo pretvorena u džamiju, pa u muzej - ponovo postane džamija.

Proglašen najbolji muzej na svijetu

Pariski muzej Orsej proglašen je najboljim muzejom na svijetu za 2018, prema utiscima turista na sajtu Trip advajzor (TripAdvisor).

Izložba radova priznate fotografkinje Helge Paris u Banjaluci

BANJALUKA - Poznata po svojim fotografskim svjedočanstvima svakodnevnog života Istočne Njemačke, Helga Paris je priznata njemačka fotografkinja čija će izložba "Helga Paris: Fotografije" biti otvorena večeras s početkom u 19 časova u Muzeju savremene umjetnosti RS (MSU RS) u Banjaluci.

U uništenom muzeju pronađena lobanja stara 11.500 godina

Na zgarištu Brazilskog nacionalnog muzeja u Rio de Žaneiru pronađena je lobanja za koju se vjeruje da je pripadala jednom od najznačajnijih muzejskih eksponata.

Švedski muzej vraća ukradenu sliku Oskara Kokoške

STOKHOLM - Švedski muzej pristao je da pravnim nasljednicima vrati sliku Oskara Kokoške koju su ukrali nacisti.

Požar progutao 200 godina star Nacionalni muzej u Rio de Žaneiru

RIO DE ŽANEIRO - Ogroman požar progutao je u noći između nedjelje i ponedjeljka 200 godina star Nacionalni muzej Rio de Žaneira, cijenjenu ustanovu koja je čuvala eksponate egipatske, starogrčke i rimske umjetnosti, kao i neke od prvih fosila pronađenih u Brazilu.

Najčitanije