Muzej

Britanski muzej vraća ukradene predmete

​Britanski muzej vratiće osam arheoloških predmeta, starih oko 5.000 godina, koji su opljačkani u Iraku nakon pada Sadama Huseina.

Muzej digitalne umjetnosti otvoren u Tokiju

Na prostranom složenom, trodimenzionalnom prostoru od 10.000 kvadratnih metara, 520 računara i 470 projektora stvara se potpuno novi svijet, poput onih koje nikad ranije nisu viđeni.

Izložba u staroj željezničkoj stanici Beograd privukla 5.000 posjetilaca

BEOGRAD - Multimedijalnu izložbu infrastrukture u staroj željezničkoj stanici Beograd tokom prethodna dva dana posjetilo je oko 5 000 posjetilaca, saopštile su danas "Infrastrukture željeznice Srbije".

Novo tumačenje čuvenog actečkog reljefnog diska

MEKSIKO SITI - Jedan od poznatih artefakata koji se nalazi u Antropološkom nacionalnom muzeju u Meksiko Sitiju, disk uklesan kao reljef na kamenoj bazaltnoj ploči, nakon pola vijeka dobio je novo značenje.

Metropoliten u znaku Ežena Delakroa

U centralnom objektu njujorškog Metropoliten muzeja 17. jula se otvara spektakularna izložba crteža francuskog umjetnuka Ežena Dekroa koja će trajati do 12 novembra ove godine.

Nakon 15 godina, otvoren Narodni muzej u Beogradu

Narodni muzej u Beogradu večeras je počeo sa radom nakon 15 godina rekonstrukcije.

Muzej - mjesto upoznavanja sa srpskom istorijom i kulturom

BEOGRAD - U Narodnom muzeju Srbije, koji će nakon obnove svečano biti otvoren na Vidovdan - 28. juna, smješteno je svo blago Srbije i tu će građani, ali i brojni turisti koji dolaze u srpsku prijestonicu moći da vide i upoznaju našu istoriju i kulturu, rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

MSU RS nagradio Dragoslava Malinića

BANJALUKA - Osamnaestu godinu zaredom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) nagradio je studente završne godine studija iz oblasti likovne umjetnosti na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Beograđani napravili najveći Muzej čokolade u Beču

“Chocolate Museum Vienna“ je nova i najveća atrakcija čoklade u Beču (na Prateru) i u regionu koja na 2.000 metara kvadratnih predstavlja interaktivni kakao i čokoladni svijet.

Delegacija Muzeja RS u Moskvi

Danas je delegaciju Muzeja Republike Srpske, ugostilo rukovodstvo Muzejskog kompleksa Kolomenskoje, gdje su u toku pripreme za otvaranje izložbe „Zmijanjski vez – svjetsko nematerijalno naslijeđe“.

Najčitanije