Muzej

Digitalizacija Muzeja RS prioritet

BANJALUKA - Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković ocijenila je rad Muzeja Republike Srpske u ovoj godini veoma uspješnim, te istakla da je proces digitalizacije jedan od prioritetnih ciljeva u sljedećoj godini da bi se zaštitila baština koju čuva ova ustanova.

U Senegalu otvoren "Muzej crnih civilizacija"

U glavnom gradu Senegala Dakaru otvoren je "Muzej crnih civilizacija" čija izgradnja je trajala nekoliko decenija, javlja Anadolu Agency (AA).

Otvorena izložba "Was is Kunst Bosnia and Herzegovina/Heroji 19411945"

BANJALUKA - Izložba "Was is Kunst Bosnia and Herzegovina/Heroji 19411945", poznatog slovenačkog umjetničkog kolektiva, grupe "Irwin", u četvrtak uveče, 29. novembra, na Dan republike nekadašnje socijalističke Jugoslavije, svečano je otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Portrete heroja NOB-a izvukli iz depoa

Izložba "Was ist Kunst Bosnia and Herzegovina/Heroji 1941-1945" poznate slovenačke grupe "Irwin" biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske večeras s početkom u 19 časova.

Nakon restauracije otvoren Muzej Ane Frank

U Amsterdamu je ponovo otvoren Muzej Ane Frank poslije dvoipogodišnje restauracije, tokom koje je zdanje dobilo novi ulazni hodnik, redizajnirani izložbeni prostor i bogatije ispripovijedanu priču o jevrejskoj djevojčici i njenom dnevniku.

Otvoren muzej pice, a u njemu istorija i umjetnost

NJUJORK - Početkom novembra u Njujorku je otvoren muzej pice, koji je od otvaranja obišlo 6.000 posjetilaca.

Oliver Dragojević dobija muzej

Muzej posvećen liku i djelu muzičara Olivera Dragojevića biće otvoren u Veloj Luci, njegovom rodnom mjestu.

Podmornica iz nekadašnje Jugoslavije postaje muzej

Podmornica "P-911 Tisa" koja je proizvedena u nekadašnjoj Jugoslaviji 80-ih godina i koja je u junu stigla u Beograd, biće pretvorena u muzej.

Odlazak u muzej po preporuci doktora

Ljekari u Kanadi uskoro će moći u sklopu pilot projekta pacijentima da propišu kao dodatnu terapiju odlazak u muzej.

Kroz lik bika spojio tri velikana

BANJALUKA - Spoj različitih kulturnih nasljeđa, književnosti i likvne umjetnosti može se vidjeti na izložbi pod nazivom "U slavu Franciska de los Torosa", koja je u četvrtak naveče otvorena u Muzeju RS u Banjaluci.

Najčitanije