Muzej

Promocija kataloga izložbi Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka u MSU RS

BANJALUKA - Promocija kataloga i razgovor o izložbama "Dekorativna sopstva" banjalučke umjetnice Borjane Mrđe i "Budućnost se ponavlja više nego istorija" trebinjskog umjetnika Igora Bošnjaka biće organizovani sutra od 20 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Zemaljski muzej BiH postao naučna baza Univerziteta u Sarajevu

SARAJEVO - Direktor Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine Mirsad Sijarić i rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Rifat Škrijelj potpisali su danas ugovor kojim ovaj muzej službeno postaje nastavna, naučna i umjetničkoistraživačka baza od posebnog značaja za Univerzitet.

Stručna vođenja kroz izložbe Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka u MSU RS

BANJALUKA - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), večeras od 20 časova biće održano stručno vođenje kroz izložbe "Dekorativna sopstva" umjetnice Borjane Mrđa i "Budućnost se ponavlja više nego istorija" umjetnika Igora Bošnjaka.

Otvoren prvi muzej oldtajmera u BiH, izloženi automobili stari i do 100 godina

Muzej oldtajmera, prvi muzej te vrste u BiH, otvorio je u subotu svoja vrata zaljubljenicima starih automobila iz Mostara, BiH i cijele regije.

Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe za "Noć muzeja" u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe, banjalučke umjetnice i profesorice na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, biće otvorena u subotu, s početkom u 20 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), čime će u ovoj ustanovi započeti manifestacija "Noć muzeja".

Izložba "Iskustvo u gužvi" u MSU RS privukla više od 4.000 posjetilaca

Retrospektivnu izložbu Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u periodu od 10. marta do 3. maja, dana zatvaranja izložbe, pogledalo je više od 4.000 posjetilaca.

Stanivuković: Oni su otvoreno krali, mi otvoreno pričamo

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je otvorio tzv. "Muzej kriminala" na Trgu Krajine s ciljem, kako je rekao, da se otvoreno govori o kriminalu.

Stručno vođenje kroz izložbu Goranke Matić u MSU RS

BANJALUKA - Stručno vođenje kroz retrospektivnu izložbu Goranke Matić "Iskustvo u gužvi", koja obuhvata 40 godina stvaralaštva ove umjetnice, biće održano 13. aprila, s početkom od 19 časova, u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

U Zagrebu otvoren muzej kanabisa, tačno preko puta policije

Hrvatska dopušta kupovinu konoplje s djelom od 0.2 posto THC-a, glavnog psihoaktivnog sastojka biljke.

Ima najveću kolekciju supersportskih automobila u Maleziji, ali ih ne vozi

Vlasnik kolekcije je Chin Jit Ping, poznat kao JP, a obogatio se 1996. godine kad je osnovao "Silverlake Innovation Partners", IT kompaniju koja radi za banke u Maleziji. Od tada ulaže u automobile, a njegova kolekcija broji između 60 i 100 automobila.

Izložba "Iskustvo u gužvi" autorke Goranke Matić otvorena u MSU RS

BANJALUKA - "Idoli", "Azra", "Ekatarina Velika", "Partibrejkers" samo su neki od kultnih bendova čije popularne i one manje popularne fotografije dio su izložbe "Iskustvo u gužvi" autorke Goranke Matić koja je u četvrtak naveče otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Goranka Matić i "Iskustvo u gužvi" u MSU RS

BANJALUKA - Retrospektivna izložba radova fotografkinje Goranke Matić "Iskustvo u gužvi" biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) 10. marta u 19 časova, saopšteno je iz ove kulturne institucije.

Muzej Žitomislić: Tribina i izložba o Diani Budisavljević

Muzej Žitomislić organizovao je sinoć tribinu "Diana Budisavljević – zaboravljena heroina" i izložbu "Јasenovački mučenici u svjetlu Vaskrsenja" u kojoj su objedinjeni radovi monahinja iz Manastira Јasenovac.

Likovna radionica "Za hrabra mala srca" u Muzeju Srpske

Povodom 15. februara - Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti, u Muzeju Republike Srpske danas je održana likovna radionica.

Dučićev legat u novom ruhu

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine započeli su radove na uređenju prostorije u kojoj je smješten Dučićev legat s umjetničkom zbirkom koju je najpoznatiji Trebinjac poklonio svome rodnom gradu, a paralelno s ovim, izvode se i radovi u prizemlju zgrade muzeja, gdje su pronađeni ostaci starog Trebinja, s bedemom i kaldrmama.

Najčitanije