Muzej

Izložba "Savremena umetnost Čačka" od petka u MSU RS

BANJALUKA - Izložba "Savremena umetnost Čačka", koja obuhvata radove 16 umjetnika različitih generacija, senzibiliteta i afiniteta iz Čačka, od petka 23. oktobra do 23. decembra biće otvorena u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS).

Sarita Vujković: Umjetnost ne treba sklanjati ni pod kakvu cijenu

BANJALUKA - Izložba mlade umjetnice Milene Ivić pod nazivom "Šta da radimo sa svom ovom slobodom?", koja je otvorena u "Galeriji Plus", povučena je proteklog vikenda zbog navodnih pritužbi koje su uslijedile nakon otvaranja.

U Parizu otvorena izložba o Koko Šanel sa više od 350 eksponata

Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže, govorila je slavna Koko Šanel, legendarna modna dizajnerka i vizionarka.

Radionica "Šta se krije iza maske" održana u Prijedoru

U lapidarijumu Muzeja Kozare u Prijedoru večeras je održana radionica pod nazivom "Šta se krije iza maske".

Otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu 8. oktobra

Završne pripreme pred otvaranje Olimpijskog muzeja u Sarajevu privedene su kraju, zaključeno je na današnjem sastanku održanom u Olimpijskom komitetu BiH.

Pokrenut muzej Winamp "skinova"

Inženjer kompanije Facebook Džordan Eldredž pokrenuo je virtuelni muzej koji sadrži kolekciju od čak 65.000 skinova, odnosno vizuelnih rješenja čuvenog softvera za preslušavanje muzike Winamp.

Prvi svjetski muzej sreće otvoren u Kopenhagenu

Danci su u raznim anketama najčešće na vrhu liste kao najsrećniji narod na svijetu, pa zato i ne čudi što je ovog ljeta, baš u danskoj prijestonici, Kopenhagenu, otvoren Muzej sreće.

Londonski muzej uklanja Darvina zbog rasizma

LONDON - Podstaknut antirasističkim protestima, britanski Prirodnjački muzej razmatra mogućnost da ukloni neke eksponate povezane sa putovanjima i istraživanjima Čarlsa Darvina, koji mogu biti ocijenjeni kao rasno uvredljivi.

Novi sjaj autentičnosti Zemaljskog muzeja u Sarajevu

SARAJEVO - Zgrada Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, jedna od najznačajnijih kulturnih i naučnih institucija u našoj zemlji, ove godine proslavila je 132. godišnjicu postojanja, te zablistala novim sjajem, ali i sačuvala ono najvažnije, čar starih vremena, dušu i autentičnost.

Muzej moderne umjetnosti u Njujorku ponovo otvoren

Muzej moderne umetnosti (MoMa) u Njujorku ponovo je otvoren danas, nakon višemjesečne pauze u radu zbog pandemije, piše BBC.

Najčitanije