Muzej

U Muzeju Hercegovine izloženo staklo iz crnogorskih muzejskih zbirki

TREBINJE - Arheološka izložba stakla iz muzejskih zbirki Crne Gore "Dodir vatre", autora istoričara umjetnosti Dragana Radovića i arheologa Miloša Živanovića, otvorena je u Galeriji Muzeja Hercegovine.

Delegacija Francuske posjetila MSU RS

BANJALUKA - Gijom Ruson, ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini, i Emanuel Moriz, direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, posjetili su Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) u Banjaluci.

Đaci crtali za hrabra mala srca

BANJALUKA- Učenici iz četiri osnovne i dvije srednje škole juče su u Muzeju RS zajedno sa liječenom djecom iz Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" u sklopu humanitarne likovne radionice "Za hrabra mala srca" stvarali prava mala remek-djela.

Izložba 'Petar Lubarda 1907-1974-2017' u Banjaluci

Izložba "Petar Lubarda 1907-1974-2017" biće otvorena 15. februara u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Druženje uz muziku za kraj "Paralela"

BANJALUKA - Izložba radova umjetnika Slobodana Vidovića i Radoslava Tadića pod nazivom "Paralele" u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci zatvorena je u četvrtak uveče uz dobru zabavu.

Adi Džemidžić za "Nezavisne": Muzejski procesi su spori, ali rezultati su odlični

Zavičajni muzej Goražde, jedan od najmlađih muzeja u Bosni i Hercegovini, koji radi u sklopu Centra za kulturu, uvršten je na listu ICOM-a (The International Council of Museum), odnosno Međunarodnog savjeta muzeja.

Vrata Evrope otvorena za Muzej RS

BANJALUKA - Gostovanje Muzeja RS u Moskvi s izložbom "Zmijanjski vez - svjetsko nematerijalno nasljeđe", autora muzejske savjetnice Danijele Đukanović, a koje će biti realizovano tokom ove godine, prva je izložba Muzeja Republike Srpske s kojom će se ova institucija predstaviti Evropi i svijetu.

Obnovljena prostorija Zemaljskog muzeja u kojoj je smještena Hagada

Francuska Ambasada u BiH, u saradnji sa Uneskom, finansirala je obnovu i bolje obezbjeđenje prostorije Zemaljskog muzeja BiH u kojoj se čuva Sarajevska hagada, kao i njenu bolju prezentaciju javnosti.

Kustos Marija Filipović za "Nezavisne": Što je Luvr za Francusku to je Zemaljski muzej za BiH

Marica Filipović, kustos i zamjenik direktora Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, večeras s početkom u 19 časova u zgradi ove institucije na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu postaviće izložbu "Sarajevski fragmenti safavidskih tepiha iz 17. stoljeća".

Djela prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića dostupna svima

TREBINJE - Povodom 133. godišnjice rođenja prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića, u Muzeju Hercegovine u Trebinju omogućena je besplatna posjeta stalne muzejske postavke slika ovog umjetnika.

Reklame

Najčitanije