Muzej Hercegovine

Muzej Hercegovine među najprestižnijima u Evropi

TREBINJE - Muzej Hercegovine u Trebinju odnedavno je i zvanično uvršten na listu među 61 najprestižniju muzejsku ustanovu u cijeloj Evropi za 2020. godinu, prema ocjenama Evropskog foruma muzeja.

Djeca uče o umjetnosti i tradiciji

TREBINJE - U trebinjskom Muzeju Hercegovine svake subote se održavaju edukativno-stvaralačke radionice za školsku djecu, na kojim mladi iz Trebinja, ali i okolnih gradova, crtaju, pišu i slušaju predavanja o kulturno-istorijskom nasljeđu grada, o umjetnosti i tradiciji.

Otvorena izložba "Nevesinjska olimpijada"

TREBINJE - U depandansu Muzeja Hercegovine, Zadužbini Dubravke Kujačić, na Ušću kod Trebinja otvorena je izložba "Nevesinjska olimpijada" i održano takmičenje mladih u tradicionalnim sportskim vještinama, natpjevavanju i sviranju na narodnim instrumentima.

U Trebinju otvorena izložba slika Milene Šotra Gaćinović

U trebinjskom Muzeju Hercegovine večeras je otvorena izložba slika Milene Šotre Gaćinović u okviru obilježavanja krsne slave grada.

Male sove pred Trebinjcima

TREBINJE - Izložba fotografija "Mala sova na našim zimovalištima", autora Almira Hukića iz Tuzle, u subotu uveče, u organizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju, otvorena je u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

U Muzeju Hercegovine izloženo staklo iz crnogorskih muzejskih zbirki

TREBINJE - Arheološka izložba stakla iz muzejskih zbirki Crne Gore "Dodir vatre", autora istoričara umjetnosti Dragana Radovića i arheologa Miloša Živanovića, otvorena je u Galeriji Muzeja Hercegovine.

Djela prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića dostupna svima

TREBINJE - Povodom 133. godišnjice rođenja prvog trebinjskog akademskog slikara Atanasija Popovića, u Muzeju Hercegovine u Trebinju omogućena je besplatna posjeta stalne muzejske postavke slika ovog umjetnika.

Prijem i izložba u čast jubileja Muzeja Hercegovine i mjesečnika 'Glas Trebinja'

TREBINJE - Povodom 65 godina od osnivanja trebinjskog Muzeja Hercegovine i mjesečnika "Glas Trebinja", koji je i jedini štampani medij u istočnoj Hercegovini, u Muzeju Hercegovine u Trebinju danas je upriličen prijem i otvorena izložba "65 godina Muzeja i Glasa".

Muzej Hercegovine i "Glas Trebinja" proslavili 65 godina postojanja

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju danas je svečano obilježen značajan jubilej - 65 godina ove ustanove i lista "Glas Trebinja", čiji je izdavač Centar za informisanje i obrazovanje.

Život i djelo Vuka Karadžića u Muzeju Hercegovine

TREBINJE - Povodom 200 godina štampanja prvih djela Vuka Stefanovića Karadžoća, 150 godišnjice njegove smrti, ali i u susret 65 godišnjici osnivanja Muzeja Hercegovine u Trebinju, u ovoj je ustanovi, a u okviru naučno – političkog skupa „Govori srpski – piši ćirilicom" otvorena izložba „U susret Vuku".

Najčitanije