Muzika

Vunturišević: Neimaština proizvodi pohlepu, a danas je toga sve više

Bojana Vunturišević je pop senzacija regionalne muzičke scene, a upravo je predstavila novu pjesmu i zvuk pod nazivom "Money" pod producentskom kapom kuće "Bassivity".

Studija mozga pokazala šta pomaže mačkama pod stresom

Studije mozga pokazale su da muzika može pomoći u očuvanju ljudskog pamćenja i oporavku nakon moždanog udara. Ali da li muzika jednako koristi i zdravlju životinja?

Preporuke Instituta: Gosti ne smiju pjevati i plesati

BANJALUKA - Od danas je odobreno izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, a Institut za javno zdravstvo RS izdao je preporuke.

Dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima u Srpskoj

BANJALUKA - Od danas je u Republici Srpskoj dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Austrija i Slovenija na Eurosong idu sa istim nazivom pjesme

Austriju će na ovogodišnjem Eurosongu predstavljati Vincent Bueno sa pjesmom Amen, objavila je austrijska državna televizija prije dva dana. Iako pjesmu još uvijek niko nije čuo, naveliko se priča o njoj, a razlog je pomalo neobičan.

Muzika uživo u RS dozvoljena od 1. marta

BANJALUKA - Od 1. marta biće dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS, navodi se na sajtu Vlade Republike Srpske.

Elvis Prisli: Neprikosnoveni kralj roka koji je promijenio svijet muzike

Utemeljivač, najveći promoter i najstrastvenija figura u istoriji rokenrola Elvis Prisli umro je prije 44 godine, 16. avgusta 1977, ostavivši za sobom nasljeđe koje ga i gotovo pola vijeka kasnije skoro jednoglasno čini neprikosnovenim kraljem roka, bez kojeg, ne samo muzika, već i svijet kakav danas poznajemo ne bi bili isti.

Stotine rejvera kupilo karte, policija spriječila žurku

Britanska policija prekinula je održavanje ilegalne žurke nakon što je na stotine rejvera kupilo ulaznice za događaj, uprkos oštrim restriktivnim mjerama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Banjalučki gradski štab 1. februara o muzici uživo

Trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci je i dalje nesigurna, ali uz manji broj pacijenata koji su pozitivni na virus korona, u odnosu na novembar i decembar prošle godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Banjaluci otvoren "Intim džez fest"

BANjALUKA - Koncertom ansambla "Tamara Obrovac transhitria kvartet", sinoć je u koncertnoj dvorani Banskog dvora otvoren 3. Festival džez muzike “Intim džez fest”, koji je ove godine, kao i svi drugi događaji iz svijeta umjetnosti i kulture, organizovan u nešto manjem formatu.

Najčitanije