Muzika

Damir Bašić muzikom ruši nacionalne, geografske i vjerske predrasude

Muzika je stvarna. Ona je nauka koja prožima tijelo i pokreće prste u taktu mozga. Nije bitno da li ste stolar, pekar, ljekar ili arhitekta, muzika vas obuzme u jednom trenutku života da naposljetku toliko uronite u nju da je poželite stvarati s cijelim svijetom.

Prijem za poznatog di-džeja koji je snimio nastup u "NP Kozara"

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković priredio je danas prijem za holandsko-turskog di-džeja Buraka Jetera koji je u Nacionalnom parku "Kozara" snimio jednočasovni nastup bez prisustva publike, a koji će biti emitovan na njegovom veoma posjećenom "Youtube" kanalu.

Američki pjevač podiže tužbu protiv Trampa

Američki pjevač Nil Jang će podići tužbu protiv američkog predsjednika Donalda Trampa kako bi spriječio da se na predsjedničkim izborima u novembru puštaju njegove pjesme.

Nišville u dva formata u avgustu i septembru

Internacionalni džez festival "Nišville 2020" održaće dio svojih programa u unaprijed najavljenom terminu od 13. do 16. avgusta uživo u online formatu.

Trebinjska omladina spremna za „Ritam Evrope“

TREBINJE- Desetak mladih Trebinjaca i Trebinjki, uzrasta od 12 do 20 godina, učestvovaće, kao najbrojnija ekipa, na muzičkom takmičarskom festivalu „Ritam Evrope“ za djecu i omladinu, na kome će 19. septembra u Istočnom Sarajevu nastupiti mladi iz 14 gradova i opština Republike Srpske.

Majkl Stajp o novoj pjesmi: Muzika ponovo u mom životu

Došao sam do one životne tačke gdje ne moram da zadovoljim nikoga osim samoga sebe, a to je ljestvica koju je teško dosegnuti, kaže Majkl Stajp.

SevdahBABY za "Nezavisne": Mala je svest o tome da muziku treba platiti

Milan Stanković, muzičar koji je javnosti poznat pod pseudonimom SevdahBABY, predstavio je video-spot za pjesmu "Policijski čas", koja je dio novog albuma "Dekameron", koji je nastao tokom karantina.

Prvi singl Lady E: Tema ljubavi protkana kroz autorsku numeru

Mlada kantautorka Emilija Domić iz Banjaluke, koja se potpisuje imenom Lady E, objavila je svoj singl prvenac pod nazivom "Nevidljiva". Talentovana umjetnica godinama piše tekstove pjesama inspirisana događajima iz života, a kako za "Nezavisne" kaže, često komunicira i sa ljudima u okolini, čije je istinite priče i iskustva potiču na kreativnost za pisanje pjesama.

Koncert "Mora i oblaka" na 2.000 metara planine Huašan

Muzičari, glumci, plesači i brojni umjetnici širom planete pokušavaju na različite kreativne načine da ostanu u konaktu sa publikom, ali pandemija koronavirusa im u tome ne pomaže. Simfonijski orkestar kineskog grada Sijana obilježio je početak nove povratničke sezone. U subotu su koncert izveli na jednoj od pet kineskih svetih planina, Huašanu, u jugozapadnoj provinciji Šansi.

Akademija umjetnosti obilježila Svjetski dan muzike

BANJALUKA - Koncertom horske muzike i djela savremene muzike Akademija umjetnosti u Banjaluci danas je obilježila Svjetski dan muzike, a riječ je o koncertima koji su na YouTube kanalu Akademije zbog pandemije virusa korona prikazani online.

Najčitanije