Muzika

Muzičar Goran Kovačić: Teško je stvarati, ceo svet ne zna kuda ide

Multiinstrumentalista Goran Kovačić je autor brojnih hitova pop muzike, a tokom karijere sarađivao je s izvođačima kao što su Aleksandra Radović, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Nina Badrić, Emina Jahović, Marija Šerifović, Maya Sar, Sergej Ćetković te mnogim drugima i dokazao se kao kompletan muzičar na svim poljima, kako autorskim, tako i izvođačkim.

Ivan Otašević za "Nezavisne": Naši umjetnici će ostajati u RS

Ivan Otašević je violinista koji je rođen u Beogradu, a danas sa banjalučkom adresom. Na čelu je Banjalučke filharmonije i vanredni je profesor na smjeru violina na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Domaći i svjetski muzičari oprostili se od Edija van Hejlena

Legendarni gitarista Edi van Hejlen izgubio je dugogodišnju bitku s karcinonom u 65. godini.

"Mega Džek & Eldorado" iz Banjaluke u singlu opjevali "Sto maraka"

Banjalučki bend "Mega Džek & Eldorardo" objavio je video-spot za singl pod nazivom "Sto maraka". Prema riječima muzičara, ova pjesma je nastala za kratko vrijeme bez mnogo filozofije te se na šaljiv način odnosi prema društvenim pojavama i problemima koje je moguće riješiti sa 100 KM.

Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili spot za pjesmu "Tvrđava"

Grupa Crvena jabuka i Josip Pejaković objavili su spot za pjesmu "Tvrđava", po kojoj će se zvati i novi album sarajevske grupe koji bi se sredinom oktobra trebalo da se nađe pred publikom.

Koncertni dio "Dana harmonike" počinje večeras

Koncertni dio Međunarodnog festivala "Dani harmonike" koji se održava u Ugljeviku i Bijeljini počinje večeras.

Ališa Kiz objavila novi album

Dobitnica 15 Gremi nagrada, svjetski priznata umjetnica i pjevačica, Ališa Kiz, objavila je novi, sedmi studijski album, nazvan "Alicia".

"Rok opera" 26. septembra u Novom Sadu

Veliki muzički spektakl pod nazivom "Rok opera" izlazi ponovo pred publiku pod otvorenim nebom 26. septembra na Novosadskom sajmu, saopštili su organizatori.

Film o "Indexima", velika priča o antologijskom muzičkom fenomenu

Poslije tri godine obimnog istraživanja i brojnih snimanja po cijeloj regiji, autorsko-rediteljski dvojac Bojan Hadžiabdić i Zoran Kubura završili su jedan od najiščekivanijih domaćih muzičkih dokumentaraca, film "Indexi".

Album Damira Imamovića najbolji u Evropi

"Transglobal World Music Chart" objavio je godišnju listu najboljih izdanja, a novi album Damira Imamovića proglašen je najboljim evropskim World Music izdanjem sezone septembar 2019 - septembar 2020.

Najčitanije