NASA

NASA: Turisti mogu na Međunarodnu svemirsku stanicu

Amerčka NASA saopštila je danas da će privatnim licima dozvoliti let na Međunarodnu svemirsku stanicu, javio je Washington post.

Savjetnik NASA za slijetanje na Mjesec podnio ostavku

Specijalni savjetnik direktora američke svemirske agencije Nasa Mark Siranđelo, zadužen za strategiju za novo slijetanje na Mjesec do 2024. godine, podnio je ostavku zbog unutrašnjih sukoba i slabe podrške Kongresa.

Pošaljite svoje ime na Crvenu planetu uz pomoć rovera Mars 2020

Bilo koje ljudsko ime moglo bi da poleti na Mars 2020. godine, budući da je NASA pozvala građane iz cijelog svijeta da pošalju svoja imena koja bi na Crvenu planetu trebalo da stignu zajedno sa roverom Mars 2020. Misija je planirana za ljeto 2020, te bi rover do Marsa trebalo da stigne u februaru 2021. godine.

NASA planira da živa bića šalje u duboki kosmos

NASA se sprema da po prvi put u posljednjih 50 godina živa bića pošalje duboko u kosmos, a uz pomoć letjelice BioSentinel, koja bi u orbitu za početak trebalo da ponese jednoćelijsku gljivicu koja skrob pretvara u šećer, a koju poznajemo kao kvasac.

NASA objavila fotogafije poslije pada landera na Mjesec

Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije mjesta pada izraelskog landera na mjesečevu površinu u aprilu, a na njima se primjećuje "tamna mrlja".

Amerikanci se vraćaju na Mjesec

Američki predsjednik Donald Trump će od Kongresa zatražiti dodatni budžet kako bi pomogao američkoj svemirskoj agenciji NASA-i da vrati astonaute na Mjesec do 2024. godine.

NASA: Mjesec se smanjuje kao što se skupljaju bobice grožđa

ZAGREB - Zemljin satelit Mjesec ima rijetku geološku aktivnost i na njemu se povremeno, kao i na Zemlji i ostalim planetama, dešavaju potresi, a zbog unutrašnjeg hlađenja u posljednjih nekoliko stotina godina to nebesko tijelo se smanjilo za 50 metara i još je tektonski aktivno, tvrde naučnici NASA.

Rusi "namirisali" alkohol u svemirskoj stanici, žalili se NASA

Rusija se žalila NASA zbog misterioznog mirisa alkohola u Međunarodnoj svemirskoj stanici nakon posjete brodu "Spejsiks Kru Dragon", piše Russia Today.

NASA: Hubble snimio spiralnu galaksiju NGC 2903

Američka svemirska agencija Nasa snimila je uz pomoć moćnog teleskopa Hubble fotografiju galaksije NGC 2903 zajedno sa još 145 obližnjih.

Pogledajte kako izgleda daleka galaksija

​NASA teleskop Hubble načinio je fotografiju spiralne galaksije NGC 2903.

Najčitanije