NASA

NASA: Led na Grenlandu može podići nivo mora za 7,5 metara

Pedeset godina nakon slijetanja na Mjesec američka svemirska agencija NASA sve više okreće svoj fokus.

Centar NASA za misiju na Mjesec biće u Alabami

Direktor NASA Džim Brajdenstajn objavio je da će se sjedište agencijine misije na Mjesec, u kojoj bi astronauti trebali sletjeti na Zemljin prirodni satelit do 2024. biti u Marshall Space Flight Centru u Alabami, što predstavlja lošu vijest za Teksas koji je figurisao kao moguće sjedište novog svemirskog programa.

Za NASA-u put do Marsa vodi preko Islanda

Stručnjaci kažu da Island, vulkanski otok usred sjevernog Atlantika, na mnogo načina podsjeća na četvrti planet od Sunca.

Dejan Lukić za "Nezavisne": Drugari misle da šaljem ciglu u svemir

BANJALUKA, BROD - Da uz upornost snovi mogu i te kako da se ostvare i da je ovo područje prepuno mladih, talentovanih genija, svjedoči i primjer trinaestogodišnjeg Dejana Lukića iz Broda, čiji je projekat nanosatelita prihvatila američka svemirska agencija NASA, a za kojeg se već uveliko interesuju svjetski poznate kompanije.

Projekat dječaka iz Broda za NASA finansiraju kabinet predsjednice i Vlada

BANJALUKA - Kabinet predsjednice i Vlada Republike Srpske zajednički će finansirati realizaciju projekta nano satelita trinaestogodišnjeg Dejana Lukića, a koji je prihvatila Američka svemirska agencija "Nasa", kazala je tokom razgovora sa ovim mladim genijem Željka Cvijanović, predsjednica RS, koja je danas organizovala prijem za Lukića.

NASA prihvatila projekat dječaka iz Broda o izgradnji "nano satelita"

Američka svemirska Agencija NASA prihvatila je od trinaestogodišnjeg dječaka Dejana Lukića iz Broda, projekat "Nano satelita", koji pruža internet i mobilnu konekciju s visine od 500 kilometara.

NASA: U našoj blizini uočena super-Zemlja, vjerovatno je naseljiva

Astronomi posljednjih godina otkrivaju sve više planeta koji se nalaze izvan našeg Sunčevog sistema, odnosno koji kruže oko neke druge zvijezde. Često su te planete toliko udaljeni od nas da bi nam, ako putujemo brzinom svjetlosti, trebalo stotinu godina da do njih uopšte dođemo. Neki su nam mnogo bliže, ali nisu nastanjivi i ne mogu podržavati život kakav poznajemo.

NASA: Uočena super-Zemlja, vjerovatno je naseljiva

NASA satelit TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), koji traga za egzoplanetama uočio je novu planetu udaljenu svega 31 svjetlosnu godinu od Zemlje, koja kruži oko obližnje zvijezde u sazviježđu Vodena zmija, a ubrzo su otkrili da oko iste zvijezde kruže još dva svemirska tijela.

NASA otkrila tri nove planete koje se razlikuju od svih poznatih

​NASA je otkrila tri nove planete, ali se jedna posebno ističe, budući da se razlikuje od svih planeta u našem solarnom sistemu.

Umro prvi direktor leta NASA

Kris Kraft, osnivač kontrole misija u američkoj svemirskoj agenciji NASA, preminuo je u ponedjeljak u 96. godini, dva dana nakon 50. godišnjice slijetanja na Mjesec misije "Apolo 11".

Najčitanije