NASA

"Space X"- svemirski let sa posadom u maju

Kompanija "Space X", u vlasništvu Ilona Maska, u maju će obaviti prvi let sa astronautima do Međunarodne svemirske stanice (MSS), saopštila je američka NASA.

Planovi NASA za bazu na Mjesecu bi mogli biti odgođeni

Američka svemirska agencija NASA je upozorila da bi planovi za uspostavljanje stalne baze na Mjesecu mogli biti odgođeni za godinu dana.

NASA traži nove astronaute za istraživanje Mjeseca

Oni koji su oduvijek željeli da stignu do Mjeseca ili do Internacionalne svemirske stanice uskoro bi to mogli i da učine, budući da je NASA raspisala konkurs za nove astronaute.

NASA objavila fotografije: Virus korona "očistio" vazduh u Kini

Satelitski snimci pokazuju drastičan pad nivoa zagađenja iznad Kine koje je "barem djelimično" izazvano smanjenjem privredne aktivnosti zbog korona virusa, objavila je američka svemirska agencija NASA.

Preminula matematičarka NASA Ketrin Džonson

NASA je saopštila da je u 102. godini preminula Ketrin Džonson, afro-američka matematičarka koja je radila na ranim svemirskim misijama NASA i čiji je lik predstavljen u filmu "Skrivene figure" o crnim vazduhoplovnim pionirkama.

NASA raspisala konkurs za astronaute

Američka agencija za kosmičke letove NASA raspisala je konkurs za nove astronaute pošto planira da ponovo šalje do Meseca letelice sa ljudskim posadama.

Astronaut NASA Kristina Koč postavila novi svemirski rekord

Astronautkinja NASE Kristina Koč oborila je rekord u trajanju boravka u svemiru za žene.

Za vikend dolazi Supermjesec

Ako ste ljubitelj promatranja neba, obavezno u svoj raspored upišite iduću nedjelju. U ranim jutarnjim satima 9. februara na nebu će se pojaviti Supermjesec, piše Mirror.

Tajne Crvene planete: Misterija Marsovog polarnog leda i atmosfere

Istraživači sa Kalifornijskog tehnološkog instituta, Univerziteta u Koloradu i NASA laboratorije za mlazni pogon u Kaliforniji razvili su novi model koji se bavi vezom između Marsove atmosfere i ledenih ležišta, prenosi Fiz.org.

NASA traži pomoć: Odaberite ime za novi rover

Učenici širom Amerike, od onih u predškolskom do onih u srednjim školama, predložili su čak 28.000 imena za rover za Mars 2020, koji je konstruisala NASA. Grupa sudija svela je broj prijedloga na polufinalnih 155, a u finalnu trku ušlo je devet imena, piše CNN.

Najčitanije