NATO

Rusija modernizuje nuklearna skladišta u Kalinjingradu?

Američke televizijske mreže objavljuju satelitske snimke koji, kako tvrde, pokazuju da Rusi grade i ojačavaju nuklearna skladišta i bunkere u Kalinjingradskoj oblasti.

Makedonija otvara pregovore o priključenju NATO

SKOPLJE - U očekivanju glasanja u Sobranju o ustavnim amandmanima u skladu sa Prespanskim sporazumom, Makedonija danas zvanično u Briselu započinje pregovore o priključenju NATO u nadi da će prethodni postupak u parlamentu biti potvrđivan dvotrećinskom većinom.

Zeman: Bombardovanje Jugoslavije bilo greška

PRAG - Češki predsjednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije bilo greška i da sada ne treba tražiti alibi da bi se to opravdalo.

Spremno 20 NATO eksperimenata na granici Rusije

Eksperimente, koji NATO namjerava da sprovede u blizini ruske granice tokom vojnih vježbi, podrazumijevaju i postavljanje mobilnih komponenti infrastrukture koji služe za kontrolu i upravljanje borbenim dejstvima, ali i koordinaciju i planiranje rata protiv Rusije, zbog čega Moskva ovakvo ponašanje Alijanse neće ostaviti bez odgovora, smatraju analitičari.

Albansko "groblje MIG-ova" postaje NATO baza

Albanska vojna baza u Kucovi, već dugo poznata kao groblje MiG-ova, simbola nekadašnjeg moćnog ratnog vazduhoplovstva, trebalo bi da postane nova vazduhoplovna baza NATO saveza.

Rusija spremna za razgovor sa NATO o bezbjednosnom sporazumu

MOSKVA - Moskva je spremna da pregovara s NATO-om o mogućnosti zaključivanja sporazuma o sprečavanju opasnih vojnih incidenata, izjavio je danas zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

Zaharova: NATO Gorbačovu obećao da se neće širiti na istok

MOSKVA - Postoji dokaz da je NATO obećao predsjedniku Sovjetskog Saveza Mihailu Gorbačovu da se neće širiti ka istoku, iako generalni sekretar Sjevernoatlantske alijanse Jens Stoltenberg tvrdi suprotno, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

BBC: Moguće pomirenje Srbije i NATO?

LONDON - Kako se približava dvije decenije od NATO bombardovanja, djeluje da bi se u vazduhu moglo osjetiti pomirenje, piše danas britanski BBC u tekstu pod nazivom "Sada svi zajedno: Srbija i NATO ostavili bombardovanje iza sebe", povodom održavanja civilne vježbe Srbije i Alijanse o upravljanju posljedicama vanrednih situacija.

Zaev: Poslanici da obezbijede put Makedonije u NATO

SKOPLJE - Makedonski premijer Zoran Zaev objavio je na društvenim mrežama post "Vrijeme je !" i pozvao poslanike da preuzmu "istorijsku dužnost" po pitanju strateških prioriteta zemlje, odnosno prijema u EU i NATO.

Stoltenberg: Hrvatska saveznica, Srbija važan partner

ZAGREB - Šef NATO-a Jens Stoltenberg sutra iz Beograda odlazi u Zagreb, gdje će ga primiti predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, a u intervjuu za "Večernji list" uoči posete poručuje da je za Alijansu Hrvatska cijenjena saveznica, a Srbija važan partner.

Najčitanije