NATO

NATO zbog Rusa šalje svoj tim u Crnu Goru

PODGORICA - Predsjedavajući vojnog komiteta NATO maršal Stjuart Pič kazao je da se Alijansa direktno suočava sa nastojanjima ruskih hibridnih napada.

"Dodik ima prave informacije kada govori o NATO timovima"

BEOGRAD - Srpski general u penziji Mitar Kovač rekao je da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima prave informacije kada je rekao da u Sarajevu, Podgorici i Tirani, pa i u Beogradu, djeluju timovi NATO-a za borbu protiv ruskog uticaja.

NATO u Litvaniji simulira presretanje ruskih aviona

BRISEL - U Litvaniji su pripadnici NATO snaga izveli vježbu presretanja ruskih aviona u savezničkom vazdušnom prostoru, u okviru koje je belgijski pilot demonstrirao kako trči kroz hangar za avione i uskače u kabinu svog borbenog F16 aviona.

Švedska poslala lažnog oficira u NATO, bio i na Kosovu

STOKHOLM - Vojska Švedske priznala je da je u sjedište NATO-a u Briselu poslala lažnog oficira, čija je vojna karijera trenutno pod istragom, a koji je svojevremeno služio i na Kosovu, prenose švedske Dnevne novosti.

Dodik: Nisam poveo zemlju u NATO

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je će Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će nastaviti da objašnjava zašto ta zemlja ne treba da bude članica Alijanse.

Crnogorski vojnici u Iraku ako NATO tako odluči

PODGORICA - Ministarstvo odbrane Crne Gore saopštilo je da će od stava NATO i procjene bezbjednosne situacije zavisiti da li će crnogorski vojnici biti dio misije Alijanse u Iraku.

Tramp: U NATO uključiti i zemlje Bliskog istoka

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da podržava širenje NATO-a i na zemlje Bliskog istoka, u trenutku kada, kako podsjeća Reuters, SAD traže načine da smanje prisustvo svojih trupa raspoređenih širom svijeta.

Tramp i Stoltenberg o situaciji na Bliskom istoku

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp razgovarao je o situaciji na Bliskom istoku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, saopštila je Bijela kuća.

NATO čeka reakciju SAD nakon napada Irana

BRISEL - Evropske članice NATO-a čekaju reakciju SAD na raketne napade Irana na američke vojne baze u Iraku, izjavio je za TASS neimenovani diplomatski izvor iz Brisela.

NATO izmiješta dio osoblja u Iraku

BRISEL - NATO izmiješta dio svojih oficira za obuku iz Iraka, saopštio je danas zvaničnik Alijanse.

Najčitanije