NATO

Stoltenberg: Ne smeta nam što se vojska Srbije oprema

NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i ne smeta mu što se Vojska Srbije oprema naoružanjem iz Rusije i Kine, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Služen parastos za nastradale Srbe u NATO bombardovanju

Služenjem parastosa za sve poginule Srbe u NATO napadu na Republiku Srpsku i polaganjem cvijeća na spomenik prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskom Sarajevu danas je u Istočnoj Ilidži obilježeno stradanje više od stotinu nedužnih civila.

Zabrinutost "Pen Bajden centra" da će vlast biti protiv NATO saveza

PODGORICA - Majkl Karpenter, direktor "Pen Bajden centra", izjavio je da u zapadnim centrima postoji zabrinutost da bi se nova vladajuća koalicija u Crnoj Gori, uprkos zvaničnim izjavama i političkoj platformi, mogla neformalno prilagoditi stranim interesima, a posebno onima iz Moskve koji se protive NATO savez.

Vuković: Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je Srni da je 9. septembar datum kada svi moraju da se prisjete NATO agresije na srpske položaje, ali i da se još jednom osvježi sjećanje na period 1995. godine.

Komisija za NATO podijelila Srbe u institucijama BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ministarstvo spoljnih poslova BiH izradilo je Odluku o uspostavljanju komisije za NATO integracioni proces BiH, međutim zbog protivljenja iz Srpske gotovo je sigurno da neće biti usvojena, iako neki predstavnici iz RS u zajedničkim institucijama BiH ne vide ništa sporno u njenom formiranju.

Stoltenberg: Grčka i Turska započele razgovore o izbjegavanju sukoba

Uprkos demantima iz Grčke, čelnik NATO-a saopštio je danas da su Grčka i Turska započele tehničke razgovore koji imaju za cilj umanjiti rizik oružanog sukoba ili incidenata, u jeku vojnih napetosti oko eksploatacije morskih resursa na istočnom Mediteranu.

NATO: Rusija da sarađuje u nepristrasnoj istrazi o Navaljnom

BRISEL - Članice NATO-a složile su se danas da Rusija mora u potpunosti da sarađuje u nepristrasnoj istrazi koju će voditi Organizacija za zabranu hemijskog oružja u vezi s navodnim trovanjem lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Bliskije veze Crne Gore i Rusije uticale bi na odnose sa Vašingtonom

VAŠINGTON - Bivši zvaničnik Pentagona, direktor Centra ''Pen Bajden'' Majkl Karpenter ocijenio je danas da je moguće da u Crnoj Gori dođe do promjene vlasti. On je dodao da bi zalaganje za bliskije vezama s Rusijom uticalo na odnose Podgorice i Vašingtona.

Kosačov: Podgorica bi sada mogla odustati od antiruske orijentacije

BEOGRAD - Šef Međunarodnog komiteta Savjeta Ruske Federacije Konstantin Kosačov izjavio je da bi Crna Gora nakon parlamentarnih izbora mogla da promijeni strateški kurs i da odustane od antiruske orijentacije.

Generalštab Bjelorusije: Jača prisustvo NATO snaga na zapadu

MINSK - Države susjedi Bjelorusije na zapadu jačaju prisustvo snaga NATO-a i izviđačku djelatnost, izjavio je načelnik glavne uprave generalštaba Oružanih snaga Ruslan Kosigin.

Najčitanije