NATO

Američki general: Prednost NATO nad Rusijom se otopila

VAŠINGTON - NATO gubi vojnu prednost nad Rusijom, zbog čega je i pokrenuta redefinicija strategije Alijanse, izjavio je šef američkih snaga general Džozef Danford.

"SAD treba da isplate kompenzaciju Srbiji za bombardovanje"

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota da Srbi na bombardovanje 1999. godine moraju da gledaju u široj perspektivi.

Dodik: Srpska će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva

BANJALUKA - Republika Srpska će imati odgovor na sve opstrukcije iz Sarajeva, a BiH neće u NATO sve dok se o tome pita i SNSD, poručuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Pendeš: ANP ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Marina Pendeš rekla je da Godišnji nacionalni program za članstvo u NATO-u (ANP), kao tehničko pitanje, ne treba da bude kamen spoticanja u izgradnji institucija BiH i sprovođenju izbornih rezultata.

Dodik: NATO ispisao najsramnije stranice istorije

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bombardovanjem, najprije, Republike Srpske, a potom i Srbije, NATO ispisao najsramnije stranice istorije na evropskom kontinentu od završetka Drugog svjetskog rata.

Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Istočnoj Ilidži i Istočnom Novom Sarajevu danas će biti obilježen Dan sjećanja na žrtve NATO bombardovanja u Republici Srpskoj, tokom kojeg je ubijeno 46 vojnika i više od 50 civila.

Dodik: Ulazak u NATO bez saglasnosti Srba - smrtna presuda za BiH

​Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će oni koji budu pokušali da zaobiđu Srbe i Republiku Srpsku i uvedu BiH u NATO sami potpisati "smrtnu presudu" za BiH.

Višković NATO-u: Daleko vam kuća od naše

LOPARE - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da će srpski narod ko zna koliko narednih godina trpjeti posljedice NATO bombardovanja i da zato Republika Srpska ima jasan stav o pitanju NATO.

Dodik: Srbi ne mogu zaboraviti NATO bombardovanje

DOBOJ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je bolno sjećanje na NATO bombardovanje Republike Srpske 1995. godine, kada je najveća vojna alijansa u istoriji ikada odlučila da bombarduje mali narod, nalazeći neke navodne humanitarne razloge za nehumana postupanja.

Čubrilović: NATO bombardovanje nikome više da se ne desi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je period NATO bombardovanja Srpske 1995. godine bio težak i izrazio nadu da se to više nikome nikada neće desiti.

Najčitanije