NATO

Istraživanje: Većina građana Srpske ne želi u NATO, ali želi u EU

BANJALUKA - Za razliku od mladih, koji u većini ne daju podršku ulasku BiH u NATO i EU, većina populacije starije od 55 godina u Republici Srpskoj daje podršku evroatlantskim integracijama, što može upućivati na neposredno iskustvo ratnog perioda i želju za zaštitom od ponovnih rizika tog tipa.

Dačić: Samo kompromisno rešenje može da obezbedi trajni mir

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da samo kompromisno rješenje postignuto dijalogom Beograda i Prištine, uz podršku međunarodne zajednice, može da obezbijedi trajni mir i stabilnost.

New Europe: Meta sankcija zbog oružja nije Srbija već Rusija

BRISEL- Sankcije zbog kupovine ruskog oružja propisane su zakonom i vrlo su ozbiljne, ali su usmjerene na Rusiju, a ne na bilo koju drugu zemlju, pa ni na Srbiju, piše briselski New Europe, časopis koji se distribuira u svim tijelima EU.

Lavrov: Makron pravi čovjek da NATO-u uspostavi dijagnozu

MOSKVA - Predsjednik Francuske Emanuel Makron je pravi čovjek da NATO-u uspostavi dijagnozu moždane smrti, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Reakcije u regionu na izjavu Makrona o EU, NATO i BiH

BEOGRAD - Izjava francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je "EU na rubu ponora, a NATO klinički mrtav", kao i da je "BiH tempirana bomba koja kuca tik kraj Hrvatske", izazvala je reakcije u zemljama regiona, a predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, pozvao za danas ambasadora Francuske u Sarajevu na razgovor.

Opozvan ambasador Srbije pri NATO

BEOGRAD - Miomir Udovički opozvan je s dužnosti izvanrednog i opunomoćenog ambasadora i šefa Misije Srbije pri NATO u Briselu, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije.

Merkel odbacila izjave Makrona da je NATO "klinički mrtav"

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je u četvrtak izjave francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je NATO "klinički mrtav", istakavši kako zapadna vojna alijansa "neophodna" za evropsku sigurnost.

Zaharova: Makronova izjava o NATO odražava istinu

MOSKVA - Izjava predsjednika Francuske Emanuela Makrona o moždanoj smrti NATO odražava istinu, napisala je danas na Facebooku portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Makron: NATO na samrti, Evropa na ivici ponora

PARIZ - Francuski predsjednik Emanuel Makron ocijenio je u intervjuu za britanski "Ekonomist" da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

Njemački medij o naoružavanju Crne Gore

BON - Od ulaska u NATO Crna Gora je već sklopila dva velika ugovora o kupovini helikoptera i oklopnih vozila od ukupno 66 miliona evra, piše danas Dojče vele (DW) i dodaje da poput svojih susjeda, povećava vojni budžet i sve češće šalje vojnike u misije širom svijeta.

Najčitanije