NATO

NATO pomaže u borbi protiv pandemije virusa korona

BRISEL - Ministri spoljnih poslova NATO obavezali su se danas na video konferenciji da će ta alijansa pomoći u borbi protiv virusa korona vojnim avionima za evakuaciju oboljelih i dopremu pomoći.

NATO upozorio Rusiju: Virus korona nije uticao na našu borbenu gotovost

Bez obzira na pandemiju COVID-19, NATO je spreman da odgovori na prijetnje svih potencijalnih protivnika, uključujući Rusiju, poručio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Podignuta zastava Sjeverne Makedonije ispred sjedišta NATO u Briselu

BRISEL - Ispred sjedišta NATO u Briselu, danas je podignuta zastava Sjeverne Makedonije, uz intoniranje makedonske himne, tri dana nakon što je ta zemlja i zvanično postala 30. članica Alijanse.

Španija zatražila pomoć od partnera iz NATO

MADRID - Španska vojska zatražila je od svojih partnera iz NATO saveza testove za virus korona, respiratore i zaštitnu opremu u sklopu dogovora o međunarodnoj pomoći, rekao je danas španski zvaničnik Miguel Viljaroja.

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, s velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

21 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije

BEOGRAD - Danas je 21 godina od početka nelegalne agresije NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine, u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja poginulo oko 2.500 ljudi, dok su teško oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, vjerski objekti i spomenici kulture.

NATO pozvao Sjevernu Makedoniju: Pridružite nam se

SKOPLJE - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas Sjevernu Makedoniju da se pridruži toj alijansi kao 30. članica, saopštila je Vlada u Skoplju.

Stoltenberg: Takse na srpsku robu nisu od pomoći

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je da Alijansa snažno podražava nastavak dijaloga Beograd i Prištine.

Erdoan s NATO i EU o migrantskoj krizi

BRISEL - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je danas u Briselu Evropsku uniju da više pomogne u zbrinjavanju izbjeglica iz Sirije, pošto su ga neki zvaničnici EU optužili za "ucjenu" jer je pustio migrante ka Evropi, javlja AP.

Zaposleni u sjedištu NATO pozitivan na virus korona

BRISEL - Potvrđeno je da je jedan zaposleni koji radi u NATO-ovom sjedištu u Briselu pozitivan na virus korona COVID-19, saopšteno je danas iz NATO sjedišta u Briselu.

Najčitanije