NATO

Stoltenberg: EU i NATO zajedno da učine više na zapadnom Balkanu

MINHEN - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Minhenu da NATO i Evropska unija zajedno mogu i treba da učine više na zapadnom Balkanu i pozdravio jačanje partnerstva sa Srbijom.

NATO sprema "vojni Šengen" zbog Rusije?

BERLIN - Niko ne želi rat, ali s obzirom na sve agresivniju politiku Rusije, NATO pod hitno mora nešto da uradi da bi obezbijedio brzo premiještanje jedinica.

Stoltenberg: Povećajte budžete za odbranu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas članice iz Evrope i Kanadu da i dalje povećavaju ulaganja u odbranu.

Kej Bejli Hačison: BiH ako želi, moći će postati članica NATO-a

BRISEL - Sve zemlje zapadnog Balkana koje sprovedu potrebne reforme moći će u perspektivi postati članice NATO-a ako to budu željele, rekla je Kej Bejli Hačison, ambasadorka SAD pri NATO-u, u telefonskoj konferenciji sa novinarima evropskih redakcija.

"Nada da će tužba protiv NATO biti podignuta do kraja godine"

NIŠ - Niški advokat Srđan Aleksić, koji će predvoditi međunarodni tim za pisanje tužbe protiv 19 zemalja članica NATO koje su 1999. godine bombardovale Srbiju, izjavio je da se nada da će tužba biti podnesena do kraja godine.

"Do ruba i nazad": Povećana opasnost od nehotičnog sukoba Rusije i Evrope

MINHEN - Nagrizanje sporazuma o kontroli naoružanja, raspoređivanje dodatnog oružja i napetosti zbog vojnih vježbi povećali su opasnost od nehotičnog vojnog sukoba između Evrope i Rusije, prema godišnjem minhenskom bezbjednosnom izvještaju.

Stoltenberg: NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da NATO u potpunosti poštuje vojnu neutralnost Srbije, te da je Srbija slobodna da bira svoje partnere i to uvijek mora tako biti.

Sputnjik: NATO ima plan B za Makediniju

Makedonsko pitanje državno, identitetsko i crkveno toliko je kompleksno da riješenje nemaju ni Grci, ni Makedonci, ni Bugari, ni Albanci ali ni Evropska unija i NATO, kaže za Sputnjik istoričar Aleksandar Raković i dodaje da se prostor Kosova i Metohije i Makedonije može uporediti sa Svetom zemljom i Jerusalimom.

U Skoplju zapaljena zastava NATO

SKOPLJE - Ispred zgrade makedonskog Sobranja u Skoplju danas je zapaljena zastava NATO u trenutku dok se generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg obraćao poslanicima.

Stoltenberg Makedoniji: Prvo ime, pa poziv u članstvo NATO

SKOPLJE - NATO će Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju pozvati u svoje članstvo tek kada Skoplje i Atina budu postigli obostrano prihvatljivo rješenje oko imena te države, izjavio je generalni sekretar zapadne vojne alijanse Jens Stoltenberg, u intervjuu agenciji MIA.

Reklame

Najčitanije