NATO

NATO poručio BiH: Nikoga ne prisiljavamo na saradnju

SARAJEVO - Iz sjedišta NATO saveza u Briselu rečeno je da NATO u potpunosti poštuje suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine i da NATO ne prisiljava nikoga na saradnju.

Vježba u Hrvatskoj: U američkom desantu na Slunj i "kosovski vojnici"

ZAGREB - Na međunarodnoj vojnoj vežbi "Hitni odgovor 19", koja se održava na teritoriji Hrvatske, izvršen je vazdušni desant američkih snaga na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo odbrane, prenosi Hina.

SDS: Važne odluke ne donositi bez konsenzusa

BANJALUKA - SDS je danas poručio da niko nema pravo da donosi važne političke odluke kao što je pitanje integracije u vojne saveze bez potpunog društvenog i političkog konsenzusa.

NATO brodovi uplovljavaju u Split

SPLIT - Tri broda NATO uploviće u utorak u Split i do 18. maja boraviti u poseti Hrvatskoj ratnoj mornarici, najavilo je danas Ministarstvo obrane te zemlje.

Počela NATO vježba u Hrvatskoj, uz učešće vojske Kosova

ZAGREB - U Hrvatskoj je tokom maja i juna planirano održavanje tri međunarodne vojne vježbe, u kojima će učestvovati i pripadnici takozvane "vojske Kosova", a prva je počela danas povodom obeležavanja 10. godišnjice članstva Hrvatske u NATO.

Pendeš: Očekujem da će biti dovoljno mudrosti za usvajanje MAP-a

MOSTAR - Ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Marina Pendeš primila je danas u Mostaru visoku delegaciju Švajcarske koju je predvodila federalna kancelarka i ministar obrane, civilne zaštite i sporta Viola Amherd.

Pendeš: Nema odluke o podnošenju godišnjeg nacionalnog plana za NATO

SARAJEVO - Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš rekla je da je sa komandantom Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju admiralom Džejmsom Fogom razgovarala o saradnji sa ovom vojnom alijansom i intenziviranju edukacije pripadnika Oružanih snaga BiH, a razmijenjena su i mišljenja o evroatlantskom putu BiH.

Erdoan: Turska ima važnu ulogu u misijama NATO-a u BiH

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan je izjavio da odnosi koje je Turska razvila sa drugim zemljama i regijama nisu alternativa nečemu nego se međusobno nadopunjuju.

Dačić: BiH nikad neće postati član NATO bez saglasnosti Srpske

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se Srbija i Srbi zalažu za vojnu neutralnost, te da misli da BiH nikada neće postati članica NATO-a, jer je to nemoguće bez saglasnosti Republike Srpske, odnosno Srba koji u njoj žive.

Novi komandant NATO za Evropu položio zakletvu

BRISEL - General američkog ratnog vazduhoplovstva Tod Volters položio je danas zakletvu kao novi vrhovni komandant NATO-a u Evropi.

Najčitanije