NATO

Prve tužbe zbog osiromašenog uranijuma krajem avgusta

Advokat Srđan Aleksić najavio je danas da će prve tužbe oboljelih od karcinoma, sa predstavljanjem medicinskih dokaza da je uzročnik bolesti osiromašeni uranijum bačen na Srbiju u NATO bombardovanju, biće predate nacionalnim sudovima krajem avgusta ili početkom septembra.

Turković pozvala Ivancova da objasni izjavu o putu BiH u NATO

SARAJEVO – Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković pozvala je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova u prostorije Ministarstva inostranih poslova BiH nakon što je njegova izjava o putu BiH ka NATO-u uzburkala političku scenu u BiH..

Prvi bh. diplomac Vest Pointa: Svaki savez dobar, NATO najveći

Adis Poško iz Bihaća završio je vojnu akademiju "West Point" u Sjedinjenim Američkim Državama i tako postao prvi kadet iz Bosne i Hercegovine s diplomom te prestižne akademije. Nakon četverogodišnjeg školovanja diplome za klasu 2020. godine dodijeljene su 13. juna na paradnom terenu "West Pointa", u saveznoj državi New York. Na ceremoniji se diplomantima obratio i američki predsjednik Donald Tramp. Potporučnik OS BiH Adis Poško govori o utiscima tokom školovanja te svojim planovima.

Prve tužbe žrtava NATO bombardovanja pred sudovima u Srbiji

Italijanski i srpski advokati Anđelo Fjore Tartalja i Srđan Aleksić najavili su prve tužbe žrtava NATO bombi pred višim sudovima u Srbiji, poslije 21 godinu od NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom.

NATO u sve većem strahu od novih ruskih podmornica

Obnavljanje ruske podvodne flote posljednjih godina ozbiljno zabrinjava NATO. Vojni činovnici i analitičari Alijanse smatraju da svoj rastući potencijal Rusija može da iskoristi ne samo za zaštitu sopstvene teritorije nego i za stvaranje prijetnje Sjedinjenim Američkim Državama u Atlantiku.

NATO pomaže BiH ne samo u pitanjima reforme odbrane

BANJALUKA, SARAJEVO - Još od misije IFOR-a, prve postratne međunarodne vojne snage pod vodstvom NATO-a u BiH koja je pomogla učvršćivanju mira i odvajanju zaraćenih strana kako bi se implementirao najkritičniji dio vojnog aspekta Dejtonskog mirovnog sporazuma, NATO je bio na raspolaganju BiH u reformskim procesima koji su se odnosili na odbranu.

Stoltenberg: Kina ne dijeli naše vrijednosti

BRISEL – Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u utorak se pridružio međunarodnim kritikama kineskog zakona o nacionalnoj bezbjednosti za Hong Kong usvojenog danas.

Dodik: Ulazak BiH u NATO za Srpsku bi bila smrtna presuda

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je tokom boravka u Moskvi poručio da se Republika Srpska protivi članstvu BiH u NATO-u koji je sve što je činio, činio na štetu Srpske, zbog čega bi članstvo u Alijansi za Republiku Srpsku bilo pogubno.

NATO neće članicu koja nosi probleme

Jedna od odluka koju u narednom periodu Bosna i Hercegovina treba da donese jeste ona o pristupanju NATO savezu. Međutim, javnost je o tome podijeljena, pa je izvjesno da u čekaonici za ulazak u Alijansu možemo ostati godinama.

Tramp tvrdi da Njemačka duguje NATO bilion dolara

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp, na prvom predizbornom mitingu u Tulsi u Oklahomi, napao je Njemačku, rekavši da duguje NATO bilion dolara.

Najčitanije