NATO

Kolumbija postaje prvi latinoamerički globalni partner NATO

BOGOTA - Kolumbijski predsjednik Huan Manuel Santos najavio je u petak da će njegova zemlja formalno postati prvi latinoamerički "globalni partner" NATO-a, počevši od naredne nedjelje.

NATO general traži još špijunskih aviona zbog Rusa

VIZBADEN -- Glavnokomandujući NATO snagama general Skaparoti traži još vojnika, špijunskih aviona i druge resurse da bi se zadržala američka vojna superiornost nad Rusijom.

Počinje s radom Komisija za utvrđivanje posljedica NATO bombardovanja

BEOGRAD - Poslije odluke Narodne skupštine Srbije da se formira Komisija za utvrđivanje posljedica bombardovanja, napravljen je prvi korak. Predloženi su članovi tog tijela i, kako kažu, čim poslanici potvrde sastav, počeće da rade.

Funkcioner NATO: U bombardovanju '99 vjerovatno bilo grešaka

NJUJORK - Predsjednik Parlamentarne Skupštine NATO, Paolo Ali, izjavio je da Alijansa u potpunosti razumije zašto se javno mnjenje u Srbiji protivi ulasku u NATO, imajući u vidu bombardovanje 1999. godine u kojem je, kako je kazao, "vjerovatno bilo grešaka".

Hjuston: NATO ne planira da održi nijednu partnersku vježbu sa BiH ove godine

SARAJEVO - Komandant Štaba NATO u BiH general Robert Hjuston izjavio je da "NATO ne planira da održi nijednu partnersku vježbu sa Bosnom i Hercegovinom ove godine".

Srbija domaćin dvije vojne vježbe pod okriljem NATO

BEOGRAD/BAJINA BAŠTA - Srbija će ove godine biti domaćin dvije multinacionalne vježbe pod okriljem NATO, izjavio je šef Kancelarije NATO u Beogradu, italijanski general Ćesare Marineli.

DW: Zlo koje u Srbiji ubija i poslije rata

Prije tačno devetnaest godina su avioni NATO na Niš bacili stotine kasetnih bombi. Smrtno je stradalo 15 ljudi. Mnoge kasetne bombe su ostale da i danas budu prijetnja. Pa ipak, vlasti u Srbiji kao da su na njih zaboravile, piše "Dojče vele".

Vilotić: Rak sam možda dobio zbog NATO bombardovanja

Bivši štoper Crvene zvezde Milan Vilotić, sada igrač Grashopersa, pričao je za švajcarske medije o tome koliko je bombardovanje Srbije uticalo na njega.

NATO: Putin iskoristio Asadov očaj da proširi vojnu moć Rusije

RIM - Rusija koristi svoju vojnu ulogu u Siriji da pojača svoje pomorsko prisustvo na istoku Mediterana, čineći taj region "pretrpanim", izjavio je danas komandant NATO za južnu Evropu Džejms Fogo.

Vulin: Nema opravdanja za agresiju NATO na SRJ

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin svečano je danas otvorio izložbu "Junaci otadžbine - poginuli za vrijeme NATO agresije tokom 1999. godine", u novootvorenoj galeriji Vojnog muzeja u Beogradu.

Najčitanije