NATO

Greška NATO-a: Objavili lokacije nuklearnog oružja u Evropi

VAŠINGTON - U izvještaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mjestima gdje se čuva američko nuklearno oružje, saopštio je list "Washington post".

Mještani Sinjajevine protestuju protiv vojnog poligona NATO

PODGORICA - Planina Sinjajevina neće biti pretvorena u vojni poligon NATO-a jer to njeni mještani neće dozvoliti po cijenu života i spremni su da blokiraju sve pristupne puteve ako vojska krene ka njihovim katunima i pašnjacima, poručili su građani danas sa protesta "Sačuvajmo Sinjajevinu" koji je održan na Savinim vodama.

"Novosti": U Hrvatskoj pod zastavom NATO pjevali o klanju Srba

BEOGRAD - Vojnu vježbu povodom 10 godina članstva Hrvatske u NATO, održanu na poligonu "Eugen Kvaternik" kod Slunja, obilježio je skandal u kojem su hrvatski vojnici zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pjevali ustaške pjesme o klanju Srba, pišu beogradske "Večernje novosti".

NATO "Morski povjetarac" u Crnom moru, ruska flota nadgleda

MOSKVA - Ruska Crnomorska flota prati kretanje brodova NATO, koji sprovode multinacionalnu pomorsku vežbu Morski povjetarac (Sea Breeze 2019) kako bi odgovorili na bilo kakvu moguću hitnu situaciju, izjavio je danas ruski Centar za nacionalnu odbranu Ministarstva odbrane.

DF: Bh. blok neće uspjeti da blokira NATO put BiH

SARAJEVO - Takozvani Bh.blok ponovo je kroz javne nastupe njihovih funkcionera zauzeo istu političku poziciju koju u pogledu formiranja vlasti zastupa anti-NATO koalicija SNSD – HDZ, saopšila je danas Demokratska fronta.

Marti Bisel: Interes svih je da Balkan ima bezbjedno okruženje

Mnoge NATO članice već godinama njeguju duboke i prijateljske odnose i sa Srbijom i sa BiH, a NATO je savez koji vežu zajednička istorija, vrijednosti i ciljevi, kaže u intervju za "Nezavisne" američki general Marti Bisel, komandant Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu.

NATO bi mogao da prilagodi raketni odbrambeni štit

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nije danas isključio mogućnost da bi taj vojni savez mogao da prilagodi svoj raketni obrambeni štit, kako bi se suprotstavio potencijalnoj prijetnji koju predstavlja novi ruski raketni sistem.

Stoltenberg: Radar za Crnu Goru znak da se članice pomažu

BRISEL/PODGORICA - Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg istaknuo je kako je NATO-ovo ustupanje 3D radara tipa HADR (HR 3000) velikog dometa Crnoj Gori, znak da se države članice međusobno pomažu i da NATO pruža pomoć investiranjem u infrastrukturu u mnogim državama članicama.

NATO sprema odgovor Moskvi: Ne želimo novu trku u naoružanju

BRISEL - Ministri odbrane NATO razgovaraće o narednim koracima ako Moskva zadrži raketni sistem koji bi, kako tvrde SAD, omogućio kratkoročne nuklearne napade na Evropu i prekršio sporazum o nuklearnom oružju srednjeg dometa (INF) iz 1987.

Stoltenberg se nada da će S. Makedonija postati dio NATO u decembru

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je nadu da će ratifikacija protokola o pristupanju Sjeverne Makedonije tom vojnom savezu biti završena do decembra, tako da bi ona mogla da postane punopravna članica na predstojećem samitu u Londonu, prenosi portal a1on.

Najčitanije