NATO

"NATO stvoren za rješavanje krize"

SARAJEVO - Solidarnost NATO-a je trenutno vrlo tražena, kazao je u aprilu prošle godine njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas na konferenciji ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a prvi put održanoj virtualno u 70-godišnjoj historiji Saveza.

Moskva nudi obnavljanje kontakata s NATO-om

MOSKVA - Moskva ne odbija rad u Savjetu Rusija-NATO i nudi obnavljanje vojnih kontakata, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Godišnjica NATO agresije: "Obaveza Srbije da oprosti, ali nikad da zaboravi"

BEOGRAD - Posao i obaveza Srbije je da oprosti, ali je i obaveza da nikada ne zaboravi, i zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti žrtava, već ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta i zemlju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 22. godišnjice početka NATO agresije.

"Turkovićeva neodgovorna prema organima BiH i njihovim odlukama"

BANJALUKA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković neodgovorna prema organima BiH, te da ne poštuje politiku Predsjedništva BiH koje je usvojilo Program reformi u kome se navodi da saradnja s NATO ne prejudicira članstvo i da će biti potrebno novo odlučivanje.

NATO već danima traži "iščezlu" rusku podmornicu

Iako je nestala sa radara NATO, dizel-električna napadna podmornica Crnomorske flote B-237 "Rostov-na-Donu" nije potonula. Ona se i dalje nalazi na vezi s komandom flote i prenosi sve neophodne informacije o "uslovnom" neprijatelju, koji je u međuvremenu za njom organizovao bezuspješnu potjeru.

Komisija za saradnju s NATO-om počela s radom, uskoro program reformi

SARAJEVO, BANJALUKA - Polovinom aprila biće završen Nacrt programa reformi za 2021. godinu, dogovoreno je na konstitutivnoj sjednici Komisije za saradnju s NATO-om, na kojoj je donesen i Poslovnik o radu Komisije.

Jelena Milić: NATO ključni okvir u rešavanju kosovskog pitanja

Odnosi Srbije i Kosova su najuže vezani za NATO, koji je ključna poveznica s UN-om i Misijom KFOR-a. Zato se odnos Srbije i NATO-a i konačno rešenje kosovskog problema ne mogu gledati odvojeno, tim pre što je već najavljeno da će se uloga ove misije razmatrati u procesu globalnog preispitivanja rasporeda američkih trupa u svetu.

NATO: Saradnja ne prejudicira potencijalno članstvo BiH u Alijansi

SARAJEVO - NATO savez pozdravio je odluku Savjeta ministara u vezi sa provođenjem Programa reformi, naglasivši da saradnja ne prejudicira bilo kakvo potencijalno buduće članstvo BiH u Alijansi.

Dodik: Integracija u NATO ne, to je jasna stvar

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je prihvatljiva saradnja sa NATO, ali ne i članstvo u toj alijansi.

Tegeltija: Komisija za saradnju BiH sa NATO je adekvatan naziv

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da je dobro što je preimenovana Komisija za NATO integracioni proces BiH u Komisiju za saradnju BiH sa NATO čime je prvi put dobila adekvatan naziv, usklađen djelokrug rada i jasno definisan način odlučivanja.

Najčitanije