NATO

Amar Kliko: NATO od nas traži stabilnu državu

Amir Kliko, doktor istorijskih nauka, govori o jačanju NATO-a od njegovog postanka, aspiracijama naše zemlje, rješenjima za Balkan i odnosu Bošnjaka i Hrvata.

Admiral Popov: Kursk potonuo nakon sudara s NATO podmornicom

MOSKVA - Admiral Vjačeslav Popov, bivši komandant ruske Sjeverne flote, tvrdi da je ruska nuklearna podmornica Kursk 2000. godine potonula nakon sudara s NATO podmornicom.

Putin: Ozbiljan izazov za Rusiju - NATO koristi avijaciju sa bojevim oružjem

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su vježbe NATO u Crnom Moru ozbiljan izazov za Rusiju.

Moskva: NATO avioni iznad Crnog mora bezbjednosna prijetnja

MOSKVA - Ruski radari su uočili i pratili šest izviđačkih NATO aviona iznad Crnog mora u protekla 24 sata, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane uz ocjenu da je riječ o bezbjednosnoj prijetnji.

Krim NATO-u: Ne zanosite se u Crnom moru

SIMFEROPOLJ - Zamjenik predsjedavajućeg krimskog parlamenta Vladimir Bobkov pozvao je zemlje NATO-a da se ne zanose u Crnom moru organizujući provokacije s približavanjem obalama Krima.

Biljana Radanović: Članstvo u NATO-u je put razvoja zemlje

Biljana Radanović, ekonomska analitičarka i konsultantica te koautorica Policy Briefa "Strpljenje i istrajnost BiH u NATO integracijama izazovi i prednosti/perspektive", dokumenta koji je izradilo Udruženje Pravni institut u Bosni i Hercegovini, govori za "Oslobođenje" o izazovima sa kojima se suočava BiH kada su u pitanju NATO integracije, može li naša država postati članica bez saglasnosti Rusije, članstvu u EU...

Pandemija trajno promijenila NATO

BRISEL, BANJALUKA - Pandemija virusa korona promijenila je cijeli svijet i svi se slažu da ništa više neće biti kao prije. U kojoj mjeri su se te promjene desile, još ne postoji konsenzus, ali da je došlo do promjena u svim sferama niko ne sumnja.

Almir Džuvo: NATO nije samo vojna organizacija

Almir Džuvo, bivši ambasador Misije BiH pri NATO-u, smatra da nije cilj Rusije i Sjevernoatlantskog saveza da dođe do prekida odnosa.

Oglasila se Njemačka na odluku Rusije da zatvori misiju pri NATO

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da je objava ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, da Moskva zatvara svoju misiju pri NATO u Briselu, "načinila situaciju još težom".

Moskva: Izaslanik bilo koje države NATO može nas kontaktirati

MOSKVA - Izaslanik bilo koje države članice NATO može, u ime cijele Alijanse, da održi hitan kontakt sa ruskom stranom, nakon što je Rusija odlučila da od 1. novembra povuče akreditacije za osoblje NATO u Moskvi, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Najčitanije