NATO bombardovanje

Služen parastos trogodišnjoj Milici Rakić, žrtvi NATO bombardovanja

BEOGRAD - Na batajničkom groblju u Beogradu danas je služen parastos i položen vijenac na grob trogodišnje Milice Rakić, koja je izgubila život u NATO agresiji na SR Jugoslaviju na današnji dan 1999. godine.

Godišnjica NATO agresije: "Obaveza Srbije da oprosti, ali nikad da zaboravi"

BEOGRAD - Posao i obaveza Srbije je da oprosti, ali je i obaveza da nikada ne zaboravi, i zato ćemo gajiti kulturu sećanja, nećemo se stideti žrtava, već ponositi onim što je Srbija činila da sačuva svoju slobodu, svoja ognjišta i zemlju, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom 22. godišnjice početka NATO agresije.

Vulin: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi bivši komandant NATO u vrijeme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

Služen parastos za nastradale Srbe u NATO bombardovanju

Služenjem parastosa za sve poginule Srbe u NATO napadu na Republiku Srpsku i polaganjem cvijeća na spomenik prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskom Sarajevu danas je u Istočnoj Ilidži obilježeno stradanje više od stotinu nedužnih civila.

Vuković: Žrtve nikada ne smiju biti zaboravljene

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je Srni da je 9. septembar datum kada svi moraju da se prisjete NATO agresije na srpske položaje, ali i da se još jednom osvježi sjećanje na period 1995. godine.

Prve tužbe zbog osiromašenog uranijuma krajem avgusta

Advokat Srđan Aleksić najavio je danas da će prve tužbe oboljelih od karcinoma, sa predstavljanjem medicinskih dokaza da je uzročnik bolesti osiromašeni uranijum bačen na Srbiju u NATO bombardovanju, biće predate nacionalnim sudovima krajem avgusta ili početkom septembra.

Prve tužbe žrtava NATO bombardovanja pred sudovima u Srbiji

Italijanski i srpski advokati Anđelo Fjore Tartalja i Srđan Aleksić najavili su prve tužbe žrtava NATO bombi pred višim sudovima u Srbiji, poslije 21 godinu od NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom.

Novak Đoković prvi put pokazao sklonište u kojem se krio od NATO-a

Najbolji svjetski i srpski teniser Novak Đoković dao je intervju američkom novinaru Grejemu Bejsindžeru, u kojem je prvi put otkrio sklonište u Beogradu kojem su se s porodicom krio tokom NATO bombardovanja.

Dodik: Nijedan zločin se ne može nazvati "milosrđem" i "pravdom"

BIJELJINA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se danas, 21. godinu od zločinačkog NATO bombardovanja Srbije, s velikim pijetetom treba sjetiti svih žrtava ovog stravičnog zločina počinjenog u NATO agresiji na Srbiju, ali i Republiku Srpsku.

21 godina od početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije

BEOGRAD - Danas je 21 godina od početka nelegalne agresije NATO-a na SR Jugoslaviju 1999. godine, u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja poginulo oko 2.500 ljudi, dok su teško oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, vjerski objekti i spomenici kulture.

Najčitanije