NAfta

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu za više od dva odsto nakon medijskih izvještaja u kojima je izražena sumnja u efikasnost vakcine protiv kovid 19 prema soju omikron.

Cijena nafte u porastu nakon velikog pada

LONDON - Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je povećana za gotovo pet odsto.

Cijene goriva u Republici Srpskoj u blagom padu

BANJALUKA, PRIJEDOR - Cijene goriva na pumpama u Srpskoj već su u blagom padu, ali i u narednom periodu očekuje se dodatno niža vrijednost ovog energenta.

Amerika uzima 50 miliona barela nafte iz strateških rezervi

VAŠINGTON - Bijela kuća je saopštila danas da će iskoristiti 50 miliona barela nafte iz američkih strateških rezervi da bi doprinijela smanjenju cijena ovog energenta.

Blagi rast cijena nafte

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu, ali su pod pritiskom sve većeg broja zaraženih virusom korona u Evropi i potencijalnim oslobađanjem rezervi iz Indije i Japana, što izaziva zabrinutost od moguće prezasićenosti tržišta i smanjivanja potražnje.

Cijena goriva u Srpskoj konačno će padati

BANJALUKA, PRIJEDOR - Iako se cijena goriva na pumpama u Srpskoj u proteklih sedam dana nisu mijenjale, stručnjaci iz ove oblasti ističu da se takav trend očekuje i u narednim danima, ali i da će doći do pada cijena, što je sigurno dobra vijest za privredu, ali i za potrošače.

Strah od širenja korone spustio cijene nafte

Cijene nafte potonule su u petak na međunarodnim tržištima prema 79 dolara jer se ulagači pribojavaju da bi novi talas virusa korona u Evropi mogao zakočiti oporavak od krize te, procjenjuju, šanse za prodaju nafte iz strateških rezervi.

SAD razmatra ohladiti cijene nafte korišćenjem strateških rezervi

TOKIO - Neki od najvećih svetskih kupaca sirove nafte saopštili su da razmatraju korišćenje strateških rezervi, nakon što su ih SAD pozvale na koordinisanu akciju za hlađenje globalnih cijena energije, prenosi Rojters pozivajući se na nekoliko neimenovnih izvora.

BiH jedina zemlja koja nema naftne zalihe

BANJALUKA, BRISEL - Bosna i Hercegovina je jedina zemlja u Evropi koja nema obavezne zalihe nafte i naftnih derivata, na šta je EU upozorava već više od deceniju, ali bez rezultata.

Skok cijena gasa donio Norveškoj rekordan trgovinski suficit

OSLO - Spoljnotrgovinski suficit Norveške dostigao je u oktobru rekordan nivo usljed rasta prihoda sa njenih morskih naftnih i gasnih polja, predvođeni skokom cijene prirodnog gasa na međunarodnim tržištima, pokazuju današnji podaci nacionalne statističke agencije (ŠB).

Najčitanije