NApad

Njemačka krajnje desna grupa "planirala napade na džamije"

BERLIN - Pripadnici krajnje desičarske grupe uhapšeni u Njemačkoj planirali su napade na džamije, političare i azilante, javljaju lokalni mediji.

Poznat identitet žene koja je nožem napala policajca u Sarajevu

SARAJEVO - Merzemina Nukić (54) iz Brčkog koja je od ranije poznata policiji, zadržana je u pritvoru nakon što je sinoć prilikom provođenja u policijske prostorije u Sarajevu, nožem po ruci posjekla policajca koji ju je privodio, potvrđeno je za "Nezavisne".

Detalji napada: Žena pokušala pobjeći, izbodeni policajac je stigao

SARAJEVO - Žena, od ranije poznata policiji zbog krađa, povrijedila je policajca nožem dok ju je privodio, potvrdio je izvor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Raketirano sjedište vojske SAD u Bagdadu

BAGDAD - Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sjedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

Žena nožem napala policajca ispred stanice u centru Sarajeva

SARAJEVO - U centru Sarajeva nožem je napadnut policajac, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Migrant izboden u centru Sarajeva, drugi uhapšen

SARAJEVO - Jedan migrant izboden je u centru Sarajeva, uhapšen je drugi osumnjičen za napad.

Netanjahu: Ne znamo ništa o napadu na Siriju, možda je Belgija

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da ništa ne zna o napadu na Siriju koji se dogodio sinoć, prenijeli su izraelski mediji.

Raketni napad u Kirkuku na bazu gdje su smješteni Amerikanci

BAGDAD - Raketni napad izvršen je na iračku vojnu bazu u Kirkuku u kojoj su smješteni američki vojnici, javio je AFP, pozivajući se na bezbjednosne izvore iz Iraka i SAD.

Porastao broj povrijeđenih vojnika nakon iranskog napada na bazu

LONDON - Broj američkih vojnika, koji su se nalazili u američkoj bazi u Iraku koju je gađao Iran početkom januara, a koji su pretrpjeli traumatsku povredu mozga (TBI), naglo je porastao na 109, saopštili su američki zvaničnici.

Vozač "Ubera" proglašen krivim za planiranje napada

LONDON - Vozač taksija kompanije "Uber" britanski državljanin Mohiusunat Čaudhari proglašen je krivim za planiranje napada u kojima bi u ime islama ubijao ljude na turističkim destinacijama u Londonu, uključujući Muzej voštanih figura "Madam Tiso" i mjesto održavanja gej parade.

Najčitanije