NDH

NDH "nije bila fašistička", a ustaše su "hrvatska vojska"

ZAGREB - Dokumentarac "Magnum krimen 1945", koji blajburške žrtve ne tretira kao nacističke kvislinge, već kao ljude koji "bježe od komunista" i negira da je Nezavisna Država Hrvatska bila fašistička tvorevina dobio je udarni termin na Hrvatskoj televiziji.

78 godina od proglašenja zločinačke NDH

BEOGRAD - Hrvati su na današnji dan prije 78 godina, uz podršku nacističke Njemačke, u Zagrebu proglasili Nezavisnu Državu Hrvatsku (NDH) sa ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem na čelu, koja je u istoriji ostala zapamćena po zvjerstvima i genocidu nad Srbima, Jevrejima, Romima, kao i Hrvatima neistomišljenicima.

Alojzije Stepinac u udžbenicima predstavljen kao protivnik ustaša

ZAGREB - U hrvatskom udžbeniku za 8. razred, Katolička crkva u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i Alojzije Stepinac proglašeni su za velike antifašiste, a relativizovan je karakter ustaškog režima?!

Vlada Austrije zabranjuje i ustaške simbole

BEČ- Austrijska vlada usvojila je danas izmjenu zakona kojom se proširuje lista zabranjenih simbola, koja sada obuhvata i ustaška obilježja.

Splitski "istoričar" tvrdi da su Srbi izvršili genocid u NDH

BEOGRAD - U nizu skandaloznih djela objavljenih u Hrvatskoj u kojima se minimizuju srpske žrtve, a opravdava i rehabilituje ustaštvo, splitski "istoričar" Stjepan Lozo u knjizi "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatskom" tvrdi da su tokom Drugog svjetskog rata Srbi počinili zločine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj (NDH), prenose "Večernje novosti".

Hrvat tvrdi da zna sve lokacije zakopanog ustaškog blaga

ZAGREB - Hrvat Ilija Mamić tvrdi da zna sve lokacije na kojima je zakopano zlato koje su ustaše za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske opljačkale od svojih žrtava.

Istoriju NDH predavaće žena koja negira zločine nad Srbima

ZAGREB - Prema službenoj stranici Hrvatskih studija Univerziteta u Zagrebu, istoriju ustaške Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ na toj instituciji trebalo bi da predaje istoričar Vlatka Vukelić, koja negira zločine nad srpskom djecom u NDH.

Korb: NDH nije izvršila genocid u Jasenovcu i nije stradalo 700.000 Srba

ZAGREB -- Vodeći svjetski stručnjak za NDH Aleksander Korb smatra da je srpska strana preuveličala broj stradalih Srba u Jasenovcu, odnosno da ih nije stradalo 700.000.

Pretpremijerno prikazan film "Dianina djeca"

U okviru manifestacije "Dani sjećanja" u Banjaluci je prikazan dokumetarni film "Dianina djeca", autorke Slađane Zarić, u produkciji Radio-televizije Srbije, koji govori o Diani Budisavljević, koja je za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske spasila između 7.000 i 12.000 srpske djece iz ustaškog logora Jasenovac.

Ustaše se postrojavaju u Splitu

SPLIT - Pripadnici HOS-a će danas, na dan osnivanja takozvane Nezavisne Države Hrvatske, postrojiti se u Splitu ispred spomenika u naselju Split 3.

Najčitanije