NDH

Linta pozvao EU da pošalje poruku Hrvatskoj da uhapsi izgrednike

BEOGRAD - Brojne činjenice pokazuju da su ustaštvo i NDH stvarni temelji hrvatske države, ocijenio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

Jusuf Nurkić objavom naljutio pratioce

Košarkaš Jusuf Nurkić izazvao je brojne reakcije objavom na svom Twtter nalogu.

Linta: Srbija da donese rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je od Srbije da povodom 80 godina od osnivanja Nezavisne države Hrvatske (NDH) donese rezoluciju o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima, osnuje memorijalni centar srpskih žrtava genocida NDH i odredi dan sjećanja na srpske žrtve genocida NDH.

Papa Franjo otvorio dokumentaciju o NDH i Drugom svjetskom ratu

VATIKAN - Papa Franjo odlučio je 4. marta 2019. godine da potpuno otvori tajni vatikanski arhiv iz vremena Drugog svjetskog rata, kada je Katoličku crkvu vodio papa Pije Dvanaesti, što su Jevreji zahtijevali decenijama.

Izložba Muzeja RS "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" u Moskvi

BANJALUKA - Multimedijalna izložba "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" Muzeja Republike Srpske otvorena je u online formatu u petak u Izmajlovskom Kremlju u Moskvi. Autor izložbe je viši kustos istoričar Milenko Đorđević, a izložba će biti predstavljena u okviru Međunarodnog projekta "Tragedija. Prevazilaženje. Podvig. 1418 koraka do pobjede".

Promocija zbornika "Ustaška zverstva 1941-1942" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Promocija zbornika dokumenata "Ustaška zverstva 1941-1942" biće održana u četvrtak s početkom u 19 časova u koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor. O zborniku će govoriti Bojan Stojnić, Nebojša Kuzmanović, Vladan Vukliš i Milan Koljanin.

Izložba Muzeja RS "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" u Moskvi

BANJALUKA - Multimedijalna izložba "Jasenovac - najveći ustaški logor smrti" Muzeja Republike Srpske biće otvorena u Izmajlovskom Kremlju u Moskvi 13. novembra. Autor izložbe je viši kustos istoričar Milenko Đorđević, a izložba će biti predstavljena u okviru međunarodnog projekta "Tragedija. Prevazilaženje. Podvig. 1418 koraka do pobjede".

Promovisana knjiga "Naoružavanje istinom" Milana Ljepojevića

BANJALUKA - Knjiga autora Milana Ljepojevića "Naoružavanje istinom" promovisana je danas u Akademiji nauka i umjetnosti RS (ANU RS) u Banjaluci.

Sjeverna Makedonija: Poništena sporna markica, smijenjen filatelistički savjet

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski smijenio je čitav filatelistički savjet, a poništena je i sporna poštanska markica na kojoj je predstavljena karta Nezavisne Države Hrvatske (NDH), izjavio je ambasador BiH u Skoplju Dragan Jaćimović.

Pošta Sjeverne Makedonije se izvinila zbog markice sa kartom NDH

SKOPLJE - Pošta Sjeverne Makedonije izvinila se danas zbog puštanja u upotrebu poštanske marke s mapom Hrvatske u granicama kvinslinaske nacističke Nezavisne Države Hrvatske (NDH) iz Drugog svetskog rata, prenosi portal Plusinfo.

Najčitanije