NEZAPOSLENOST

Istraživanje: Nezaposlenost ponekad ljude učini srećnijima

Naime, istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Happiness Studies objašnjava da nezaposlenost ne mora uvijek kod ljudi izazvati nezadovoljstvo, manjak sreće i stres.

Povećana stopa nezaposlenosti u Njemačkoj

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj prešla je pet odsto u januaru, uglavnom zbog vremenskih uslova, ali ukazuje i na slabiji privredni rast, zvanični su podaci njemačke Savezne agencije za rad.

Neusklađenost ponude radne snage i privrede: Nema posla za mlade

SARAJEVO, BANJALUKA - Nezaposlenost, posebno mladih, kao i rad na crno još su najveći problemi ekonomije u BiH, a stručnjaci su saglasni da treba više raditi na obrazovanju kvalifikovane radne snage prema potrebama privrede, kao i izvlačenju ekonomije iz sive zone.

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj porasla na 4,9 odsto

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj je porasla u decembru na 4,9 odsto, pošto je tržište rada u najvećoj evropskoj ekonomiji pokazalo neke znake ekonomske slabosti, mada je generalno ostalo snažno.

Više od 400 hiljada osoba u BiH na birou, većina žene

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja BiH 30. septembra bilo je 403.355 osoba, što je za za 3.493 lica ili 0,86 odsto manje u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Svjetska banka: Rekordno smanjena nezaposlenost na zapadnom Balkanu

SARAJEVO, BANJALUKA - Uprkos ekonomskom usporavanju, u regionu se nastavlja rekordno smanjenje nezaposlenosti, navodi se u novom izvještaju Svjetske banke za zapadni Balkan, koji je predstavljen danas.

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 10,3 odsto

BEOGRAD - Stopa nezaposlenosti u Srbiji u drugom kvartalu ove godine pala je na 10,3 odsto, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, dok stopa zaposlenosti iznosi 49,2 odsto, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Broj nezaposlenih u BiH smanjen za više od 42.000

SARAJEVO - Broj registrovanih nezaposlenih osoba u Bosni i Hercegovini smanjen je za 42.595 u odnosu na prošlu godinu i prema posljednjim podacima Agencije za statistiku u junu je iznosio 405.476.

Sjeverna Makedonijia i BiH imaju najveću nezaposlenost

Najmanju stopu nezaposlenosti prema posljednjim podacima u regionu ima Slovenija 4,8 posto, a najveću Bosna i Hercegovina 18,4 posto.

Smanjenje nezaposlenosti najizraženije u Srpskoj

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju juna bilo je 405.476 registrovanih, nezaposlenost je smanjena u odnosu na prethodni mjesec za 0,3 odsto ili 1.209 lica, od kojih najviše u Republici Srpskoj - 907 lica.

Najčitanije