NEZAPOSLENOST

Stopa nezaposlenosti u Srbiji pala na 10,3 odsto

BEOGRAD - Stopa nezaposlenosti u Srbiji u drugom kvartalu ove godine pala je na 10,3 odsto, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, dok stopa zaposlenosti iznosi 49,2 odsto, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Broj nezaposlenih u BiH smanjen za više od 42.000

SARAJEVO - Broj registrovanih nezaposlenih osoba u Bosni i Hercegovini smanjen je za 42.595 u odnosu na prošlu godinu i prema posljednjim podacima Agencije za statistiku u junu je iznosio 405.476.

Sjeverna Makedonijia i BiH imaju najveću nezaposlenost

Najmanju stopu nezaposlenosti prema posljednjim podacima u regionu ima Slovenija 4,8 posto, a najveću Bosna i Hercegovina 18,4 posto.

Smanjenje nezaposlenosti najizraženije u Srpskoj

SARAJEVO - Na evidencijama zavoda i službi za zapošljavanje u BiH na kraju juna bilo je 405.476 registrovanih, nezaposlenost je smanjena u odnosu na prethodni mjesec za 0,3 odsto ili 1.209 lica, od kojih najviše u Republici Srpskoj - 907 lica.

Stopa nezaposlenosti u BiH 15,7 odsto

SARAJEVO - Stopa nezaposlenosti u BiH u aprilu iznosila je 15,7 odsto (13,6 odsto za muškarce i 18,8 odsto za žene), dok je u istom periodu prošle godine bila 18,4 odsto (17,2 odsto za muškarce i 20,3 odsto za žene), podaci su ankete Agencija za statistiku BiH o radnoj snazi u ovoj godini.

Broj nezaposlenih u BiH smanjen za 1,73 odsto

SARAJEVO - U BiH je 31. maja na evidencijama zavoda i službi zapošljavanja bilo 406.685 lica, što je u odnosu na prethodni mjesec manje za 4.141 lice ili 1,73 odsto, saopšteno je iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Roboti umjesto radnika s najmanjim platama

Roboti su već preuzeli radna mjesta miliona ljudi u industriji, ali sada se taj trend polako širi i na uslužne djelatnosti.

Najmanje nezaposlenih u Češkoj i Njemačkoj

U Evropskoj uniji je stopa nezaposlenosti u aprilu 2019. godine iznosila 6,4 posto, isto kao i godinu ranije, pokazali su zvanični podaci Eurostata objavljeni u utorak.

Nijemci sve bogatiji, plate rastu, nezaposlenost pada

Stanovnici Njemačke su posljednjih godina postali bogatiji, ali je raspodjela bogatstva i dalje neravnomjerno raspoređena pa najbogatijih deset odsto domaćinstava posjeduje 55 odsto pokretne i nepokretne imovine, proizlazi iz studije "Privatna kućanstva i njihove finansije" koju je predstavila Njemačka savezna banka (Bundesbank).

Nezaposlenost u Austriji pada i u martu

BEČ - Nezaposlenost u Austriji nastavila je da pada i u martu i to za 7,4 odsto u poređenju sa istim mjesecom prošle godine.

Najčitanije