NP RS

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

BANJALUKA - U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava "Što te nema" autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

"Zločin i kazna" u NP RS: Predstava dostojna klasika Dostojevskog

BANJALUKA - Veliki roman u odličnoj dramatizaciji, pojedini glumci na vrhuncu dosadašnje pozorišne karijere, muzika po mjeri psihološke nestabilnosti likova na sceni i drama koju 180 minuta gledamo bez treptaja, sjećajući se zašto je Fjodor Mihajlovič Dostojevski naš savremenik i kućni prijatelj.

Veče poezije u NP RS

BANJALUKA - Veče poezije pod nazivom "Novogodišnji V.A.P.A.J." biće održano večeras s početkom u 19 časova na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci.

"Kolubarska bitka" u NP RS

BANJALUKA - Predstava "Kolubarska bitka", autorski projekat Aleksandra Dunđerovića, zasnovan na romanu "Vreme smrti" Dobrice Ćosića, čija je premijera nedavno bila u Pozorištu Prijedor, biće izvedena u Narodnom pozorištu Republike Srpske 12. decembra sa početkom u 20 časova.

Brodvejski mjuzikl u Narodnom pozorištu RS

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, u saradnji sa Narodnim pozorištem RS, najavljuje završnu predstavu brodvejskog hit mjuzikla "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u okrugu Putnam". Predstava će biti održana sutra veče u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci, s početkom u 20 časova.

Banjalučka predstava otvara "Sterijino pozorje"

NOVI SAD - Predstava "Švajcarska" Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) i spisateljsko-rediteljskog dvojca Petra Mihajlovića i Milana Neškovića, u večeras će otvoriti takmičarski dio 63. "Sterijinog pozorja" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Izdržljivost i herojstvo na foto-snimcima

BANJALUKA - Izložba "Pozorište u vrijeme blokade Lenjingrada" Državnog memorijalnog muzeja odbrane i blokade Lenjingrada biće otvorena u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS) u nedjelju s početkom u 17 časova.

Projekcija filma "Vještice" u NP RS

BANJALUKA - Projekcija filma "Vještice" Benjamina Kristensena, uz razgovor sa dramaturgom Slavišom Radanom, u četvrtak, s početkom u 19 časova, biće održana na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS).

Otkazana predstava "Korak u budućnost"

Otkazana je predstava "Korak u budućnost", autora Neleta Karajlića i Vuleta Žurića, koja je trebalo da gostuje sutra na sceni nacionalnog teatra u Banjaluci, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Otkazana predstava "Otac i sin"

BANJALUKA - Predstava "Otac i sin" (Dečja posla), autora Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, koja je trebalo da bude izvedena u četvrtak, 18. januara, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, otkazana je zbog bolesti glumca.

Najčitanije