NPRS

U martu premijera predstave "Derviš i smrt"

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske priprema novu predstavu "Derviš i smrt" koju je po romanu Meše Selimovića režirao Dejan Projkovski, a premijera se očekuje u drugoj polovini marta.

Lica sa Daunovim sindromom odigrala predstavu u NP RS

BANJALUKA - U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras je premijerno odigrana predstava "Mali princ" u kojoj glumi šest lica sa Daunovim sindromom i ovo je prvi put da u Srpskoj i u okruženju na velikoj sceni nacionalnog teatra nastupaju osobe s tim sindromom.

Otkazana predstava "Otac i sin"

BANJALUKA - Predstava "Otac i sin" (Dečja posla), autora Nebojše Romčevića, u režiji Nikole Pejakovića, koja je trebalo da bude izvedena u četvrtak, 18. januara, u Narodnom pozorištu Republike Srpske, otkazana je zbog bolesti glumca.

NP RS i Pozorište Prijedor potpisali ugovor o saradnji: Korak ka uspjehu

BANJALUKA - Ovo je ozbiljan korak, ozbiljno promišljanje i saradnja dva profesionalna pozorišta RS i na ovaj način ćemo pokušati međusobno da se pomažemo, kazao je Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS (NP RS), nakon potpisivanja ugovora o saradnji i koprodukciji ove pozorišne kuće sa Pozorištem Prijedor.

Predstava "Velika iluzija" premijerno izvedena u NPRS u Banjaluci

BANJALUKA - Normalno je da se svađamo. Normalno je da imamo probleme. Normalno je da se uvijek možemo vratiti svojoj porodici. Normalno je da nismo normalni. Ovo su otprilike replike koje u ključnom dijelu komada "Velika iluzija" izgovara Nikolina Friganović, prva zvijezda Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), kako je opravdano naziva njen kolega i umjetnički direktor Aleksandar Stojković Piksi.

Najčitanije