NS BiH

Dodik: Ne vraćamo se u institucije BiH, opozicija u RS ne zna šta hoće

BANJALUKA - Suština skupštinskih zaključaka sa posebne sjednice je da će se predložiti zakon kojim će biti zabranjeno da se kolektiviteti kao što je Republika Srpska, pa i BiH, nazivaju genocidnom tvorevinom i da se konstitutivni narodi i pojedinci nazivaju genocidnim, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik: Uslov za povratak u institucije da bude zakon o zaštiti RS od klevete

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a je predložio da NS RS podrži da uslov za povratak predstavnika RS u institucije BiH bude donošenje zakona kojim bi RS i konstitutivni narodi bili zaštićeni od klevete i nazivanja genocidnim.

Dodik: Srpska veoma zainteresovana za situaciju u BiH

BANJALUKA - Republika Srpska je veoma zainteresovana za situaciju u BiH, izjavio je večeras srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i istakao da će se sutra na posebnoj sjednici Narodne skupštine razgovarati o tome na koji način se može rješavati politička kriza.

Čubrilović: Imamo potvrde da će se Čović pojaviti na sutrašnjoj sjednici NS RS

SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ne očekuje da će na sutrašnjoj sjednici parlamenta Srpske biti donesena konkretna rješenja za aktuelnu političku krizu, ali smatra da može biti dobra polazna osnova za rješavanje gorućih pitanja.

Čubrilović: Dijalog i kompromis - izlaz iz političke krize u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Demokratskog saveza (Demos) Nedeljko Čubrilović smatra da je izlaz iz postojeće političke krize u BiH u dijalogu i kompromisu unutar političke scene BiH.

Zlatko Dalić održao predavanje bh. trenerima

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić održao je online predavanje polaznicima UEFA PRO kursa u sklopu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

U subotu u podne posebna sjednica NS RS o proglašenju vanrednog stanja

​Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 12. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u subotu, 28.3.2020, u Banskom dvoru u Banjaluci, sa početkom u 12 sati, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom COVID – 19, bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Incko: Program reformi je već usvojen i NSRS ga može samo aminovati

SARAJEVO - Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas da je Program reformi već usvojen i da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske to može samo aminovati.

FS BiH sutra o ostavci Prosinečkog

Vanredna sjednica Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najvjerobvatnije će biti održana u utorak u Sarajevu.

Lukač: Za Srpsku važno uvođenje rezervnog sastava policije

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, smatra da banalizovanje migrantske krize nije rješenje koje će BiH izvući iz problema i da je zato za Srpsku važno uvođenje rezervnog sastava policije.

Perkunić ponovo u koaliciji Zajedno za BiH

BANJALUKA - Koalicija Zajedno za BiH formirala je Klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske i to nakon što se Mijo Perkunić iz HDZ 1990 "vratio" u ovu koaliciji.

Imena kandidata za Dom naroda BiH i Vijeće naroda RS

BANJALUKA - Iz Narodne skupština Republike Srpske danas će Centralnoj izbornoj komisiji BiH biti dostavljene na potvrdu i ovjeru kandidatske liste za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i delegate Vijeća naroda Republike Srpske.

Traži se alternativa nakon suspenzije "Bilinog polja": "Koševo" ili "Grbavica"

Fudbalska reprezentacija BiH sticajem okolnosti nakon četiri godine ponovo bi mogla odigrati jednu utakmicu u Sarajevu, nakon što je Svjetska fudbalska federacije (FIFA) zbog incidenata na meču sa Grčkom, između ostalog, suspendovala "Bilino polje".

Novaković: Savjet ministara će vjerovanto raditi samo na pitanjima koja su u interesu RS

BANJALUKA - Momčilo Novaković, potpredsjednik NDP-a i poslanik u Predstavničkom domu BiH ističe da sve što se dešava u posljednjih nekoliko mjeseci negativno se odražava na sva životna pitanja i njihovo rješavanje.

Najčitanije