NS RS

NS RS razmatraće set zakona o povećanju plata

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi na predstojećoj redovnoj sjednici da razmatra set zakona čiji je cilj povećanje plata od pet do 20 odsto za zaposlene koji plate primaju iz budžeta Srpske.

Čubrilović: Stranci ne mogu odlučivati umjesto institucija u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je Srni da su za parlament Srpske stavovi Savjeta za sprovođenje mira (PIK) neprihvatljivi iz više razloga, između ostalog i zbog toga što određeni članovi PIK-a daju sebi za pravo da odlučuju i presuđuju u ime i umjesto legalnih organa u BiH, a navodno se zalažu za jačanje suvereniteta BiH.

Etički odbor NS RS 25. novembra o šest prijava poslanika

BANJALUKA - Etički odbor Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da 25. novembra raspravlja o šest poslaničkih prijava o povredi Kodeksa ponašanja u najvišoj zakonodavnoj instituciji, izjavila je danas Srni predsjednik ovog odbora Sonja Karadžić Jovičević.

Selak: Prošlo je vrijeme ucjena i intervencija

BANJALUKA - Razgradnja Dejtona, bonska ovlaštenja i politike koje za cilj imaju ukidanje Republike Srpske, su realnost i naša odgovornost je da donesemo odluke po tim pitanjima koje su u najboljem interesu građana, istakao je narodni poslanik Socijalističke partije Goran Selak tokom zasijedanja posebne sjednice Parlamenta Srpske.

Višković: Ispravna odluka Čavića da preda vlast SNSD-u

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković smatra da je bivši predsjednik Srpske Dragan Čavić 2005. godine donio ispravnu odluku kada je vlast u Republici Srpskj predao SNSD-u.

Dodik uputio još jednu ponudu opoziciji, oni opet odbili

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je neophodno odgovoriti na stalna kršenja Dejtonskog sporazuma, odbaciti bonska ovlaštenja i navesti da je to nezakonito, te ponudio opoziciji da izbaci sve što joj ne odgovara u Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na Srpsku i napiše šta misli da je potrebno.

Nastavljena sjednica, opoziciji neprihvatljiva Dodikova ponuda

BANJALUKA - U Banjaluci je nakon pauze nastavljena posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske.

Žunić pozvao SDS i PDP da zajedno utvrde zaključke

BANJALUKA - Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić uputio je poziv klubovima poslanika SDS-a i PDP-a da na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske dostave dodatak Informaciji o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske.

Dodik: Uvrstiti Šarovićeve i Borenovićeve primjedbe prema SNSD-u u skupštinsku platformu

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, će zatražiti da skupština ode na pauzu od 20 minuta i da se u informaciju koju je predložila vladajuća koalicija uvrste govori i Mirka Šarovića, predsjednika SDS-a i Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a.

Cvijanović: SNSD ne bježi od svog dijela odgovornosti za prenesene nadležnosti

BANJALUKA – SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti i pokazao ozbiljnu naivnost jer smo vjerovali predstavnicima međunarodne zajednice da će sve zakone koje je nametnuo visoki predstavnik naš parlament moći i da promijeni, rekla je Željka Cvijanović, predsjednica RS.

Najčitanije