NS RS

U subotu u podne posebna sjednica NS RS o proglašenju vanrednog stanja

​Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 12. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u subotu, 28.3.2020, u Banskom dvoru u Banjaluci, sa početkom u 12 sati, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom COVID – 19, bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Sjednica NS RS biće održana u Banskom dvoru

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi se trebalo proglasiti vanredno stanje na teritoriji Republike Srpske, biće održana u Banskom dvoru, saznaju Nezavisne.

Varnice zbog Poslovnika u NS RS

BANJALUKA - Izmjene i dopune Poslovnika o radu Narodne skupštine, čiji prijedlog bi trebalo da bude formulisan naredne sedmice, već su izazvale varnice između vladajućih i opozicionih poslanika.

Nastavljena redovna sjednica NS RS

BANJALUKA - Poslaničkom raspravom o Nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti danas je u Banjaluci nastavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Stanivuković: Nisam negirao genocid u Jasenovcu

BANJALUKA - Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagovao je na Srnin tekst objavljen na portalu "Nezavisnih novina" pod naslovom Stanivuković: U Jasenovcu bio veliki zločin, Srbi u RS i Srbiji dva naroda tvrdeći da su određene informacije u istom polutačne.

Parlament Srpske podržao veto srpskog člana Predsjedništva BiH

Narodna skupština Republike Srpske podržala je jutros izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o proglašenju zaključka i odluke Predsjedništva od 19. februara veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Višković: Dvije milijarde KM za putnu infrastrukturu i energetske objekte

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je Srpska ove godine planirala investicije veće od dvije milijarde KM u putnu infrastrukturu i energetske objekte.

Predložena dva zaključka o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH

BANJALUKA - Klubovi poslanika vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske predložili su večeras dva zaključka koja se odnose na izjašnjenje o izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH o proglašenju zaključka i odluke Predsjedništva od 19. februara veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Dodik: Crnadak ostavio MIP bez Srba

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras u Narodnoj skupštini Republike Srpske da su Igor Crnadak i PDP ostavili Ministarstvo inostranih poslova (MIP) u Savjetu miinstara bez ijednog Srbina na prvih šest čelnih pozicija, zbog čega Srpska ima problem sa radom te zajedničke institucije čiji rukovodioci pričaju loše o Republici.

Cvijanović: Radimo ispravan posao za Srpsku

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine da je o svim ključnim pitanjima neophodno srpsko jedinstvo i da sadašnja vlast radi ispravan posao za Srpsku.

Najčitanije