NS RS

Poslanici NS RS smijenili potpredsjednika Senada Bratića

​BANJALUKA - Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske smijenili su, na Posebnoj sjednici, potpredsjednika te institucije Senada Bratića.

Višković poslanike pozvao na jedinstvo

​BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je večeras poslanike opozicije u Narodnoj skupštini da se pridruže inicijativi za smjenu potpredsjednika skupštine Senada Bratića, te da se javnosti kaže da ovo nije politička pobjeda SNSD-a već legalni odgovor na Programsku deklaraciju SDA.

Poslanici ipak raspravljaju o smjeni Bratića, a on podnio ostavku

BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske otpočeli su ipak kasno poslije podne raspravu o smjeni Senada Bratića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Poslanici NSRS na vanrednoj sjednici o smjeni Bratića

BANJALUKA - Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za večeras u 18 sati posebnu sjednicu, a na dnevnom redu je smjena potpredsjednika parlamenta Senada Bratića (SDA), a kao reakcija na Deklaraciju SDA usvojenu na nedavnom kongresu te stranke.

Šta se može očekivati u NS RS u slučaju traženja izjašnjavanja?

​BANJALUKA - Dok predstavnici vladajuće većine u RS očekuju da inicijativa Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, o blokadi institucija i vraćanju nadležnosti bude podržana u Narodnoj skupštini (NS) RS, u opoziciji ističu da je njihova podrška uslovna.

Čubrilović: Biće održana posebna sjednica NS RS ako je Dodik zatraži

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da će, ukoliko član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske zatraži održavanje posebne sjednice Narodne skupštine, na šta ima pravo po članu 171. Poslovnika Narodne skupštine, ta sjednica biti zakazana sa dnevnim redom koji predloži predlagač, u ovom slučaju to je gospodin Milorad Dodik.

Rešić: Vlada uputila NS RS inicijativu o raspuštanju SO Rudo

BANJALUKA - Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je Srni da je Vlada uputila inicijativu o raspuštanju Skupštine opštine Rudo Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja donosi konačnu odluku.

Čubrilović: Poslovnik parlamenta Srpske treba dograditi

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da Poslovnik parlamenta Srpske treba da dograditi radi efikasnijeg rada parlamenta i preciznijeg definisanja nekih odredbi.

Obnovljena fontana ispred Narodne skupštine

BANJALUKA - Fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske, koja je godinama bila u jako lošem stanju, osvanula je u novom ruhu, nakon što je okončana rekonstrukcija ovog objekta, vrijedna 40.000 KM.

Dodik: Predložiću ograničavanje diskusije o tačkama dnevnog reda u NS RS

BANJALUKA - Na prvom septembarskom zasjedanu zatražiću promjene Poslovnika Narodne skupštine Republike Srpske, koje će onemogućiti degradaciju te institucije, poručuje lider SNSD-a Milorad Dodik.

Najčitanije