NUB RS

Katalozi NUB RS uskoro dostupni na Vikipediji

​BANJALUKA - Realizacija projekta Vikimedijine zajednice Republike Srpske "Viki ambasador u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS)" uveliko je u toku, a više o istom za "Nezavisne" govorila je Danka Delić, stručna saradnica na projektu i bibliotekarka nacionalne biblioteke Republike Srpske.

U NUB RS otvorena Soba sjećanja na Petra Kočića

BANJALUKA - Otvaranjem sobe sjećanja na Petra Kočića u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci, počela je manifestacija "Kočićev zbor".

Otvorena čitaonica Gete inistituta u NUB RS

BANJALUKA - U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske (NUB RS) danas je otvorena čitaonica Gete inistituta uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke, grada Banjaluka i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

U Beogradu predstavljena izdanja NUB RS

BEOGRAD - Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas su predstavljena izdanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, među kojima i "Monografija 150 godina biblioteke - od Srpske čitaonice do Narodne i univerzitetske biblioteke".

Promovisana knjiga "Priče iz komšiluka" u Banjaluci

BANJALUKA - Da među korice jedne knjige mogu stati priče dosad uglavnom neafirmisanih autora i da oni već drugu godinu zaredom mogu privući veliki broj ljubitelja književnosti u Narodnu i univerzitetsku biblioteku RS (NUB RS) u Banjaluci, dokaz je knjiga "Priče iz komšiluka", koja je promovisana u četvrtak veče.

Promocija kultne knjige Pere Slijepčevića

BANJALUKA - Reprint izdanje knjige "Napor Bosne i Hercegovine za oslobođenje i ujedinjenje" Pere Slijepčevića u izdanju Balkanološkog instituta Srpske akademije nauka i umjetnosti i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS), biće promovisano u ovoj ustanovi u utorak s početkom u 19 časova

NUB RS uručila zahvalnice 'Nezavisnim' za uspješnu saradnju

BANJALUKA - Novogodišnji prijem koji je Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) u Banjaluci danas organizovala za predstavnike medija bio je prilika i za uručenje zahvalnica za uspješnu saradnju.

Publika može čuti Teslu i Pupina

BANJALUKA - Postavka koja pokazuje da je u slozi spas i da treba razbiti predrasude o tome da su Pupin i Tesla bili u sukobu, da dugo nisu razgovarali i da se nisu voljeli, otvorena je danas pod nazivom "Tesla i Pupin na istom putu" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci NUB RS u Banjaluci.

Pupin i Tesla u NUB RS

BANJALUKA - Izložba "Tesla i Pupin na istom putu" sutra s početkom u 12 časova biće otvorena u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS (NUB RS) u Banjaluci.

Izložba "Srpski sanitet 1914 - 1918"

BANJALUKA - U saradnji Narodnog muzeja iz Šapca i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS), u izložbenom salonu NUB RS u srijedu s početkom u 13 časova biće otvorena izložba "Srpski sanitet 1914 - 1918".

Najčitanije