Nabavke

Milionski gubici na javnim nabavkama bez ijedne sankcije

SARAJEVO - Već godinama institucije na svim nivoima u BiH imaju problem s netransparentnim i nezakonitim vršenjem javnih nabavki, što pokazuju i brojni revizorski izvještaji, ali, nažalost, sankacije po tom pitanju izostanu i na kraju to samo ostane revizorska konstatacija.

Na javne nabavke otišlo više od tri milijarde KM

​SARAJEVO, BANJALUKA - Svi nivoi vlasti u Bosni i Hercegovini prošle godine su kroz javne nabavke potrošili tri milijarde i 80 miliona maraka, što je za 880 miliona KM, ili 40 odsto, više u odnosu na 2017. godinu, kada je na javne nabavke otišlo 2,199 milijardi KM.

FBiH za kafu i voće izdvaja 145.000 maraka

SARAJEVO - Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine objavila je na portalu javnih nabavki Bosne i Hercegovine obavještenja o dodijeljenim poslovima nabavke hrane i pića za budžetsku 2019. i budžetsku 2020. godinu.

Fond zdravstva RS kupuje robu i usluge u vrijednosti 160 miliona KM

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) RS planira u ovoj godini na javne nabavke potrošiti 160,8 miliona KM bez PDV-a. Od tog iznosa, 158,6 miliona KM namijenjeno je zdravstvenim ustanovama, a 2,2 miliona za FZO.

U postupcima javnih nabavki najveći kriminal, a nema optužnica

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je javna tajna da je u postupcima javnih nabavki najveći kriminal, što je u određenoj mjeri utvrđeno i nedavnom revizijom učinka, Tužilaštvo BiH godinama unazad nije podiglo nijednu optužnicu zbog kršenja zakona prilikom sprovođenja tendera.

Milioni za javne nabavke potrošeni nezakonito

SARAJEVO - Vijeće ministara i institucije BiH nisu preduzeli potrebne mjere kako bi osigurali efikasnu realizaciju ugovora o javnim nabavkama.

Kancelarija za reviziju: Nije bilo transparentnosti javnih nabavki

SARAJEVO - Nalazi Kancelarije za reviziju institucija BiH pokazali su da Savjet ministara nije obezbijedio uspostavljanje transparentnog sistema praćenja realizacije ugovora koji bi svim zainteresovanim stranama na jednom mjestu obezbijedio pouzdane informacije o realizaciji ugovora o javnim nabavkama u institucijama BiH.

BiH rekorder u regionu po žalbama na javne nabavke

SARAJEVO, BANJALUKA - Bosna i Hercegovina rekorder je u regionu kada su u pitanju žalbe na postupke javnih nabavki, koji vrlo često traju i duže od godinu, ali i po broju članova komisije koji to rješavaju.

Milionske uštede ostale na partijskom obećanju

BANJALUKA - Još nema nikakvog napretka u ispunjavanju dogovora od strane političkih partija da će usvojiti amandmane na Zakon o javnim nabavkama koje su predložile nevladine organizacije.

Revizija utvrdila kašnjenja u 90 odsto javnih nabavki

SARAJEVO - Revizija učinka javnih nabavki u institucijama BiH pokazala je da postupci nabavke nisu blagovremeni i da kasne, što uzrokuje društvene i ekonomske posljedice te se u određenim slučajevima otvara prostor i za korupciju.

Najčitanije