Nacisti

Čovjek koji je uz Hitlera bio do kraja: Bojali su ga se čak i nacisti

Tokom suđenja u Nirnbergu, jedan visoki nacistički zvaničnik izbjegao je javno priznanje. Tužilaštvo je pretražilo more dokumenata koja sadrže dokaze o zvjerstvima zbog kojih im se sudili, al nisu mogli da pronađu mnogo o komandantu Ernstu Kaltenbruneru.

Komplikovana Hitlerova loza: Da li je imao sina?

Već je poznato da se, pred samu smrt u bunkeru 1945. godine, Adolf Hitler tajno vjenčao za svoju dugogodišnju partnericu Evu Braun. Ali, par nikad nije imao djece i ubili su se odmah nakon vjenčanja 30. aprila 1945.

Beč i dalje veliča naciste

BEČ - U glavnom gradu Austrije, Beču, i dalje ima mnogo ulica koje nose imena poznatih ličnosti koji su imale veze s nacistima i neslavnom istorijom Austrije tokom Trećeg rajha.

Atina od Berlina traži 300 milijardi evra odštete za nacističku okupaciju

ATNA - Grčki parlament će u srijedu odlučiti da li Grčka treba da traži ratnu odštetu od Njemačke u vrijednosti od 300 milijardi evra, što je iznos koji se u izvještaju parlamentarne komisije navodi kao dug Njemačke zbog nacističke okupacije za vreme Drugog svjetskog rata.

Objavljeni tajni planovi nacista za uništavanje Krima

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je na svom zvaničnom sajtu jedinstvene dokumente o bitkama za Krim tokom Drugog svjetskog rata.

Otkriveni tragovi prikrivanog masakra u Njemačkoj

Cipele, dugmad, molitvene knjige, meci, sovjetski novčići i harmonika su neki od 400 artefakata koje su arheolozi otkrili na mjestu gdje se desio veliki nacistički masakr.

Bivši nacistički čuvar: Nisam znao da ubijaju ljude u logoru

BERLIN - Nekadašnji čuvar u nacističkom koncentracionom logoru Štuthof, koji se tereti po više stotina tačaka za saučesništvo u ubistvu, svjedočio je pred sudom u Minsteru da je znao da ljudi u tom kampu umiru, ali ne i da ih ubijaju.

Žene nacista nisu smjele biti mršave

Kao i u svemu drugom u životu, nacisti su vrlo dobro znali šta žele od svojih žena i nisu se nimalo libili to direktno tražiti.

Kako su završili Afroamerikanci u nacističkoj Njemačkoj?

Holokausta se svake godine prisjećamo 27. januara, na dan oslobođenja Aušvic, što znači da se većina prisjećanja i komemoracija temelji na prisjećanju na sistematski pokolj evropskih Jevreja. Druge žrtve nacističkog rasizma, uključujući i Sinte i Rome, ponekada su stavljene na kraj kolone.

SAD izručile Njemačkoj bivšeg logorskog stražara

BERLIN/VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su, nakon 14 godina oklijevanja, izručile Njemačkoj Jakiva Palija (95), bivšeg čuvara u nacističkom logoru Travniki u Poljskoj, koji je počinio zločine nad logorašima.

Najčitanije