Nadležnosti

Popović: Nadležnosti koje su prenesene ili ne daju rezultate vratiti Srpskoj

BANJALUKA - Nema ni jednog razloga da nešto što ne funkcioniše se ne promijeni, tu prije svega mislim na VSTS, rekao je Vitomir Popović, profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Turska: Podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

SARAJEVO - Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te će zajedno sa međunarodnom zajednicom nastaviti da ulaže napore da se BiH što prije vrati na put ekonomskog razvoja, saopšteno je iz turske Ambasade.

Simović: Opozicija pokazala da ne želi političko jedinstvo

BANJALUKA - Doktor političkih nauka Vlade Simović izjavio je Srni da je pitanje povratka nadležnosti Republike Srpske vrlo bitna politička tema i da je bilo potpuno ispravno očekivati da političke partije iz Srpske pokažu jedinstvo na posebnoj sjednici Narodne skupštine, ali da je opozicija napuštanjem zasjedanja pokazala da to ne želi.

Srđan Mazalica: U parlamentu donijete istorijske odluke

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica saopštio je da su odluke koje je donio parlament Srpske istorijske, a on ih smatra najvažnijim u svojoj političkoj karijeri.

Dodik: Vrijeme će pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Srpske, a ko izdaje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je vrhunski čin izdaje biti protiv toga da Republika Srpska vrati svoje nadležnosti, te da će vrijeme pokazati ko ostaje na koncepciji odbrane Srpske, a ko izdaje.

Tegeltija: Prijateljstvo sa Bakirom je neki novi naziv za podaništvo

BANJALUKA - Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija je, povodom emisije BN televizije u kojoj su govorili lideri SDS-a, PDP-a i SDA Mirko Šarović, Branislav Borenović i Bakir Izetbegović, ocijenio da su se "okupili `prijatelji`" i da "svi imaju isto mišljenje" o odlukama sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Šulić: Šarović i Borenović pokazali kome polažu račune

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da su lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović napuštanjem posebne sjednice parlamenta Srpske i gostovanjem na BN televiziji sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pokazali da su potpuno izgubili kompas, ali i kome polažu račune.

Dodik: Odluke NSRS - Sveto pismo Republike Srpske

BANJALUKA - Usvajanje Zaključaka o prenosu nadležnosti i Deklaracije o ustavnim principima u Narodnoj skupštini za Republiku Srpsku je Sveto pismo, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Lukić: Odluke Narodne skupštine Srpske nisu rušenje dejtonskog sklopa BiH

Odluke Narodne skupštine Republike Srpske nisu nikakovo rušenje dejtonskog sklopa BiH i nikakav poziv za rat i niko nije pozvan da ratuje, a ako se neko osjeća tako to je njegov problem, izjavio je za Srnu profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu Radomir Lukić.

Cvijanović: Ovo nije revolucija, nismo nikakvi pobunjenici

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da Srpska nema namjeru uzurpirati bilo šta što po ustavu pripada nekom drugom nivou vlasti, da nijedna aktivnost republičkih institucija ne izlazi i neće izlaziti iz ustavnog okvira.

Dodik: Srpska vraća nadležnosti 10. decembra, na dan donošenja "bonskih ovlašćenja"

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je podržavao da sjednica Skupštine Republike Srpske o vraćanju otetih nadležnosti bude održana baš u petak, 10. decembra, na dan kada su donesena "bonska ovlašćenja".

Lukač: Vraćanje nadležnosti politička borba bez upotrebe sile

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, gostujući u Dnevniku plus, istakao je da je u Srpskoj trenutno u toku borba za povratak nadležnosti, za koje, kako kaže, postoji otpor, ali naglašava da će to biti politička borba.

Cvijanović: Uvijek je vrijeme za srpsko jedinstvo

PETROVO - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su predstavnici vlasti otvoreni za razgovore sa opozicionim partijama u Srpskoj o pitanju vraćanja nadležnosti, koje je jedno od ključnih za budućnost.

"Na dnevnom redu nije otcjepljenje već vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Ustav BiH jasno precizirao nadležnosti i da otcjepljenje nije na dnevnom redu već vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj.

Čubrilović: Tvrdnje da neće biti posebne sjednice - politizovanje situacije

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da neće biti odgođena posebna skupštinska sjednica o vraćanju nadležnosti i da oni koji tvrde suprotno žele politizovati situaciju.

Najčitanije