Nafta

Zapadni kupci obustavili plaćanje ruskim firmama

MOSKVA - Kompanije "Total" i "ENI" obustavile su isplate ruskim firmama koje su im prodale kontaminiranu naftu i saopštile da će platiti tek kada bude postignut dogovor o nadoknadi, rekli su trgovinski izvori.

Rusija i Bjelorusija dogovorile: Naftovod Družba ponovo isporučuje naftu

MINSK - Rusija i Belorusija su se dogovorile u vezi sa isporukom ruske nafte nakon zagađenja naftovoda Družba, izjavio je vicepremijer Belorusije Igor Ljašenko.

Cijena nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu nakon što je iz Organizacije zemalja proizvođača i izvoznika nafte (OPEK) sugerisano da će i zadržati mjeru smanjenja proizvodnje, koja je pomogla da ove godine cijene dostignu više nivoe.

Nafta stigla na 73 dolara zbog daljeg smanjenja ponude

​LONDON - Cijena nafte je danas porasla na 73 dolara za barel, zbog daljeg smanjenja ponude i zabrinutosti oko novog prekida isporuka sa Bliskog istoka jer tenzije rastu.

Potražnja za naftom veća od očekivane

​LONDON - Organizacija proizvođača i izvoznika nafte /OPEK/ saopštila je danas da će ove godine potražnja za naftom biti veća od očekivane.

Nafta poskupjela zbog terorističkog napada na crpne stanice

NJUJORK -- Cijene nafte naglo su skočile danas na vijest o napadu bespilotnih letjelica na crpne stanice za naftu u Saudijskoj Arabiji.

Napadnuti saudijski tankeri koji su vozili naftu za Ameriku; Iran: Zavjera

RIJAD, TEHERAN - Dva saudijska naftna tankera u nedjelju napadnuta kod obale Fudžejre, koja pripada Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu za oko pola dolara po barelu.

Cijena nafte u padu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp najavio povećanje carina na kinesku robu zbog čega postoji mogućnost prekida trgovinskih razgovora dvije velike svjetske ekonomije.

Čista ruska nafta stigla do Bjelorusije

MOSKVA - Rusko ministarstvo energetike potvrdilo je da je čista ruska nafta danas stigla do Bjelorusije preko naftovoda "Družba".

Najčitanije