Nafta

Pristalice Haftara blokirale izvoz nafte iz libijskih luka

TRIPOLI - Pristalice Kalifa Haftara blokirale su izvoz nafte iz glavnih libijskih luka, saopštila je Nacionalna naftna kompanija.

Ko će tražiti naftu u BiH?

Krajem maja ističe rok do kada kompanije koje žele tražiti naftu i plin na području Federacije moraju dostaviti zvanične ponude na međunarodni tender Ministarstva energije i rudarstva FBiH, potvrđeno je u ovoj instituciji.

Cijene nafte stabilne

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su stabilne jer su umanjena strahovanja od mogućeg sukoba između SAD i Irana.

Cijena nafte bi mogla porasti i u BiH

​BANJALUKA - Ukoliko ponovo dođe do eskalacije tenzija između Irana i SAD te ukoliko bi kriza potrajala duže vrijeme, vrlo vjerovatno bi moglo doći do rasta cijena nafte i na bh. trištu, upozoravaju stručnjaci iz BiH.

Skok cijena nafte poslije napada na američke baze

LONDON - Cijene nafte skočile su danas poslije napada balističkim raketama na dvije vojne baze sa američkim trupama u Iraku.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed tenzija izazvanih ubistvom iranskog generala Kasema Solejmanija prošle sedmice u američkom napadu dronom na međunarodnom aerodromu u Bagdadu.

Rusija: Proizvodnja nafte dostigla sovjetski rekord

Proizvodnja nafte u Rusiji u 2019. godini dostigla je 560,2 miliona tona, čime je premašen nivo iz 2017. i 2018. godine kada je dostigla rekordnih 549 i 556 miliona tona, saopštilo je Centralno dispečersko odeljenje Energetskog kompleksa goriva.

Cijene nafte na najvišem nivou u zadnja tri mjeseca

Cijene nafte na međunarodnim tržištima dostigle su najviši nivo u zadnja tri mjeseca kao rezultat rastućeg optimizma zbog trgovinskog sporazuma Kine i SAD-a.

Cijene nafte porasle treću sedmicu zaredom

Cijene nafte na svjetskim tržištima porasle su i prošle sedmice, treće zaredom, pa su dosegle nove najviše razine u gotovo tri mjeseca, što se zahvaljuje napretku u trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine.

Kako su se cijene nafte mijenjale u posljednjih 10 godina

​Još 10-ak dana ostalo je do kraja 2019. godine, a time i druge decenije 21. vijeka pa je vrijedno osvrnuti se i sagledati činjenice koje su krojile naše živote.

Najčitanije