Nafta

Rastu cijene nafte

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog poboljšanja proizvodnje u Kini, rasta potražnje za ovim energentom i nadom da će u SAD biti postignut dogovor o stimulansu za privredu radi otklanjanja posljedica pandemije virusa korona.

Saudijska prognoza unijela optimizam na tržište nafte

Cijene nafte su danas ojačale poduprte saudijskim optimizmom u pogledu rasta tražnje u Aziji i iračkim obećanjem da će dodatno smanjiti isporuke, ali je neizvjesnost vezana za mjere podrške ekonomskom oporavku SAD ograničila dobitke.

Irak dodatno smanjuje proizvodnju nafte

Irak je saopštio danas da će tokom avgusta dodatno umanjiti proizvodnju nafte za 400.000 barela na dan.

Pala zaliha nafte u SAD, cijene na petomjesečnom maksimumu

LONDON - Cijene nafte su skočile danas na najviši nivo od početka marta usljed oštrog pada američkih zaliha "crnog zlata" i slabijeg dolara, ali rast slučajeva virusa korona u svijetu pomračuje izglede u vezi s potražnjom nafte u budućnosti.

Cijene nafte stabilne

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su stabilne, uprkos rastu broja oboljelih od virusa korona i zabrinutosti zbog mogućeg prezasićenja tržišta.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu nakon iznenadnog pada američkih zaliha sirove nafte, ali preovladava zabrinutost oko potražnje za energentima usljed rekordnog broja zaraženih virusom korona u pojedinim državama SAD.

Tenzije Kine i SAD srušile cijene nafte

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu u petak su bile u padu usljed tenzija između SAD i Kine.

Stabilne cijene nafte

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su stabilne nakon rasta zaliha goriva u SAD i zabrinutosti od uticaja na potražnju zbog rasta broja zaraženih virusom korona.

Cijene nafte opet krenule u rikverc

LONDON - Cijene nafte su ponovo krenule nizbrdo jer podaci američke naftne industrije ukazuju na veći rast zaliha u SAD od očekivanog, pri čemu naglo povećanje broja oboljelih od korona virusa u toj zemlji prijeti da dodatno podrije tražnju za gorivom.

DW: Koliko su legitimne pretenzije Turske u Sredozemlju

BON - Rastu napetosti između Turske i Grčke, prije svega zbog spornog korišćenja morskih područja oko grčkih ostrva uz tursko kopno, piše njemački Dojče vele i pita se da li je najava Ankare da će eksploatisati naftu uz obale Krita u skladu s međunarodnim pravom.

Najčitanije