Nafta

Brent nafta blizu 80 dolara za barel

Cijene nafte nastavile su danas rast peti dan zaredom, pri čemu se sjevernomorska nafta Brent približava nivou od 80 dolara za barel zbog zabrinutosti u pogledu snabdijevanja, s obzirom na povećanje tražnje u svijetu kako pandemija jenjava.

"Ida" Ameriku koštala 30 miliona barela nafte

Gubitak na polju isporuke nafte nakon uragana "Ida", koji je pogodio američke oblasti u Meksičkom zalivu koje proizvode naftu, krajem avgusta procijenjen je na 30 miliona barela, navodi se u septembarskom izvještaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA).

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je u padu dok se OPEK i njihovi saveznici pripremaju za sutrašnji sastanak na kojem bi trebalo da razgovaraju o eventualnom povećanju dnevne prizvodnje.

Nafta pojeftinila šesti dan uzastopno

TOKIO - Cijene nafte opale su šesti dan uzastopno, pa je ovo najduži period pojeftinjenja od februara 2020. godine, dok rast broja slučajeva kovida 19 u svijetu podstiče bojazan da će uslijediti pad potražnje, uz neočekivani rast zaliha goriva u SAD.

Padaju cijene nafte

LONDON - Cijene nafte danas su u padu drugi dan zaredom nakon što je Međunarodna agencija za energetiku upozorila da opada potražnja za ovim energentom usljed širenja delta soja virusa korona.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu usljed širenja delta soja virusa korona u zemljama koje su najveći potrošači ovog energenta.

Teheran spreman za povećanje izvoza nafte

TEHERAN - Iran bi u kratkom roku mogao da izveze milione barela nafte iz svojih skladišta ukoliko postigne dogovor sa SAD o svom nuklearnom programu, izjavili su trgovci ovim energentom i izvori iz naftne industrije.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu za skoro dva odsto nakon medijskih izvještaja da su SAD i Iran ostvarili napredak o obnovi nuklearnog sporazuma, čime bi na tržište stiglo još ovog energenta.

Nafta skuplja usljed optimizma za rastom potražnje

Cijene nafte su nastavile rast danas jer su optimistične prognoze o oporavku potražnje, snažni američki ekonomski podaci i slab dolar nadjačali zabrinutost trgovaca vezanu za potencijalne negativne efekete od rasta korona slučajeva u Brazilu, Indiji i Japanu.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog pada dolara, ali i zabrinutosti od uticaja na potražnju za ovim energentom usljed rasta broja zaraženih korona virusom u Indiji i drugim zemljama.

Najčitanije