Nafta

INA za devet mjeseci u gubitku 138 miliona evra

Gubitak INA za devet mjeseci ove godine iznosi 1,05 milijardi kuna (138,4 miliona evra), pokazuju podaci iz konsolidovanog finansijskog izvještaja te kompanije.

Namjera proizvodnje vakcine ima pozitivan efekat na tržište nafte

Saopštenja brojnih zemalja o namjeri da proizvedu vakcinu protiv virusa korona ove godine, izostanak vanrednih mjera većih razmjera i nastavak poslovne aktivnosti daju pozitivan efekat na tržište nafte i daju razlog za optimizam, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za više od tri odsto zbog prekida u proizvodnji u Meksičkom zalivu usljed približavanja uragana i štrajka radnika naftne industrije u Norveškoj.

Cijene nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za više od pet odsto usljed rasta broja oboljelih od virusa korona u svijetu što je uticalo na potražnju.

Uspostavljena ravnoteža na tržištu nafte

Ruski ministar energetike Aleksander Novak izjavio je danas da je globalno tržište nafte bilo stabilno u posljednjih nekoliko mjeseci i da je uspostavljena ravnoteža između snabdijavanja i potražnje.

Cijene nafte u porastu uprkos novim blokadama

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu, a analitičari smatraju da bi obnova restriktivnih mjera radi suzbijanja širenja virusa korona mogla imati samo ograničen uticaj na potražnju za gorivom.

Nafta jeftinija zbog ukidanja blokade u Libiji

Nafta je danas pojeftinila nakon što je libijski vojni komandant Kalifa Haftar izjavio da će biti ukinuta blokada izvoza ovog energenta iz Libije, koja je bila na snazi od januara.

Britanska naftna firma tužila Sloveniju, traži 50 miliona evra

Britanska kompanija za istraživanje nafte i gasa Asent Risorsiz podnijela je tužbu protiv Slovenije nakon što je od nje zatraženo da, prije nego što počne s frakingom u blizini izvora vode, izvrši procjenu uticaja na životnu sredinu, što ona smatra nerazumnim zahtjevom.

Nafta skuplja zbog oluje u Meksičkom zalivu

TOKIO - Cijene nafte porasle su danas nakon što su proizvođači zbog oluje u Meksičkom zalivu evakuisali platforme i prekinuli rad, iako postoji bojazan od preplavljenosti globalnog tržišta i pada potražnje.

Američka ambasada: Nafta i dalje blokirana, Haftar prekršio obećanje

KAIRO - Libijski komandant Halifa Haftar obavezao se da će okončati višemješecnu blokadu energetskog sektora najkasnije do 12. septembra, ali su naftne luke i polja i dalje zatvoreni, navodi se u saopštenju američke ambasade u ovoj zemlji.

Najčitanije