Nafta

Ruske naftne rezerve vrijede 1,2 biliona dolara

​MOSKVA - Tržišna vrijednost naftnih rezervi Rusije iznosi 74.500 milijardi rubalja (1.200 milijardi dolara), prema danas objavljenim procjenama ruskog Ministarstva za prirodne resurse i ekologiju.

Oglasila se Saudijska Arabija: Iran skoro sigurno stoji iza napada

LONDON - Ambasador Saudijske Arabije u Londonu rekao je da je skoro sigruno da Iran stoji iza napada na naftno postrojenje Saudi Aramko.

Hoće li Rusija pokriti deficit nafte u svijetu

Deficit koji može nastati na tržištu nafte zbog situacije u Saudijskoj Arabiji može biti pokriven iz komercijalnih naftnih rezervi, rekao je novinarima ministar energetike Rusije Aleksandar Novak.

Zbog napada u Saudijskoj Arabiji cijene nafte porasle i do 19 posto

Cijene sirove nafte dostigle su najvišu tačku u posljednja četiri mjeseca usljed dva napada dronovima na saudijska naftna polja, koji su se dogodili u nedjelju, piše BBC.

Iranski tanker ipak dopremio naftu Siriji

LONDON - Zvaničnici u Londonu saopštili su da je iranski tanker dopremio naftu režimu sirijskog predsjednika Bašara al Asada, čime su prekršili ranije data uvjeravanja u vezi tankera Adrijan Darija1.

Ekološki incident u Mostaru: Nafta teče rijekom

MOSTAR - U popodnevnim satima građane Mostara uznemirile su scene velikog onečišćenja rijeke Radobolje.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon stupanja na snagu novih carina koje su međusobno uveli SAD i Kina što izaziva zabrinutost u nove posljedice po globalni rast i potražnju za ovim energentom.

Prodata nafta sa iranskog tankera

ŽENEVA - Iran je prodao naftu sa tankera koji je oslobođen na Gibraltaru nakon što su ga britanski marinci bili zaplijenili na nekoliko sedmica, rekao je danas portparol iranske Vlade, a prenijela je agencija IRIB.

Trebinjac kupovao naftu od Rumuna, pa nije mogao upaliti auto

TREBINJE – Državljani Rumunije P.M.T. i P.M.T uhapšeni su juče na području opštine Ljubinje zbog sumnje da su prodali naftu koja nije mogla pokrenuti automobil.

Pad cijene svijetle sirove nafte

Kina je danas prvi put zaprijetila SAD da će uvesti carine na uvoz nafte zbog čega su cijene pale za skoro četiri odsto.

Najčitanije