Nafta

Cijene nafte porasle od početka godine deset odsto, Brent košta 86 dolara

​NJUJORK - Evropska nafta Brent se trguje danas blizu najvišeg nivoa od 2014. godine, usljed ograničene ponude i popuštanja zabrinutosti vezanih za uticaj omikron na ekonomije.

Nestabilan Kazahstan - veliki rizik za energetska tržišta

Kazahstan je najveći svjetski izvoznik uranijuma i među najvećim je proizvođačima nafte i uglja. Žestoki javni protesti u toj inače stabilnoj zemlji, uznemirili su energetska tržišta.

Cijene nafte na najvišem nivou od pojave omikrona

SINGAPUR - Cijene nafte su danas stabilne nakon rasta na prethodnoj sesiji, jer trgovci procenjuju da će potražnja za gorivom nastaviti da jača.

Nafta poskupila pet odsto prošle nedjelje

SINGAPUR - Cijene nafte su danas nastavile rast na azijskom trgovanju zbog poremećaja isporuka iz Kazahstana i Libije, koji su nadvladali procjene da će brzo globalno širenje omikron soja virusa korona ukočiti rast potražnje za gorivom i rezultovati viškom ponude na tržištu.

Grupa OPEK+ nastavlja s povećanjem proizvodnje u februaru

LONDON - Orgaizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njeni saveznici, grupa pozmata kao OPEK+, odlučila je na današnjem sastanku da se drži ranije dogovorene politike o postepenom povećavanju proizvodnje.

Nafta skuplja uoči sastanka proizvođača

PEKING - Cijena nafte porasla je danas u očekivanju investitora da će proizvođači ovog energenta odlučiti da nastave sa povećanjem isporuka, što je znak da je potražnja na visokom nivou uprkos širenju omikron varijante virusa korona.

Cijene nafte u padu, očekuje se saglasnost o povećanju proizvodnje

LONDON - Cijene nafte danas su u padu pošto se očekuje da će Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihovi saveznici postići saglasnost o daljem povećanju dnevne proizvodnje, te zbog zabrinutosti od uticaja pandemije na potražnju za ovim energentom koja i dalje postoji.

Penju se cijene nafte na početku trgovanja u novoj godini

NJU DELHI - Cijene nafte su ojačale danas, započevši novu 2022. godinu s pozitivnim kretanjem, ali na njihov uspon bio ograničen zbog strahovanja vezanih za nastavak rasta broja zaraženih kovidom-19.

Cijene nafte neznatno porasle uprkos širenju omikrona

SINGAPUR - Cijene nafte su produžile danas višednevni rast podstaknute podacima da je potražnja za gorivom u SAD-u i dalje jaka uprkos naglom povećanju broja zaraženih omikron sojem virusa korona.

"Divljaju" cijene gasa, struje i nafte u Evropi

​BRISEL - Ne smiruje se energetska kriza u Evropi, pa je cijena gasa i dalje šest puta veća nego prije godinu dana iako je na katolički Badnji dan ovaj energent pojeftinio za 40 odsto.

Najčitanije