Nafta

Nafta skuplja usljed optimizma za rastom potražnje

Cijene nafte su nastavile rast danas jer su optimistične prognoze o oporavku potražnje, snažni američki ekonomski podaci i slab dolar nadjačali zabrinutost trgovaca vezanu za potencijalne negativne efekete od rasta korona slučajeva u Brazilu, Indiji i Japanu.

Cijene nafte u porastu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog pada dolara, ali i zabrinutosti od uticaja na potražnju za ovim energentom usljed rasta broja zaraženih korona virusom u Indiji i drugim zemljama.

"Bez nepravilnosti u primjeni Uredbe o određivanju marže"

BANJALUKA - Republička tržišna inspekcija nije utvrdila nepravilnosti u dosadašnjim kontrolama benzinskih stanica u vezi sa primjenom Uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Nafta skuplja za pet odsto

TOKIO - Cijena nafte porasla je danas za pet odsto i dostigla najviši nivo u posljednjih mjesec dana usljed prognoza o rastu potražnje koje su objavili Međunarodna agencija za energiju (IEA) i OPEK.

Povećani uvoz nafte u Kinu podigao cijene nafte

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu nakon izvještaja o povećanom uvozu u Kinu.

Oporavak tržišta nafte još nije blizu završetka

Proizvođači nafte iz grupe OPEC+ imaju oprezan stav jer oporavak tržišta još uvijek nije blizu završetka, izjavio je ministar energetike Saudijske Arabije.

Nafta jeftinija nakon otvaranja Sueckog kanala

Cijene nafte opale su danas nakon ponovnog otvaranja Sueckog kanala za saobraćaj, a fokus se usmjerava na sastanak grupe OPEK plus ove sedmice, na kojem će vjerovatno biti dogovoreno produženje smanjenja proizvodnje usljed slabe potražnje za ovim energentom.

Maduro: Nafta u zamjenu za vakcine

KARAKAS - Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro je nagovijestio da bi Venecuela mogla platiti naftom vakcine protiv virusa korona.

Gradiščani osumnjičeni za krađu nafte

GRADIŠKA - D.T, Nj.Đ, D.Đ. i sedamnaestogodišnjak iz Gradiške su osumnjičeni da su ukrali 400 litara nafte, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

U skladištu ugostiteljskog objekta pronađeno 1.700 litara nafte

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, podnijeće krivičnu prijavu protiv muškarca (34) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

Najčitanije