Nafta

Pale cijene nafte zbog eskalacije napetosti između SAD-a i Kine

Cijene nafte pale su u četvrtak na međunarodnim tržištima ispod 35 dolara nakon eskalacije napetosti između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine, dvije najveće svjetske ekonomije i potrošača nafte.

Cijene nafte u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu nakon što je američki predsjednik Donald Tramp rekao da radi na snažnom odgovoru Kini zbog predloženog zakona o bezbjednosti u Hong Kongu, dok su pojedini trgovci izrazili sumnju u posvećenost Rusije smanjenju dnevne proizvodnje.

Novi rast cijena nafte

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu zbog sve više indikacija da će proizvođači ispuniti obećanja o smanjenju dnevne proizvodnje dok i potražnja za ovim energentom rast usljed ublažavanja mjera blokade uvedenih radi suzbijanja širenja virusa korona.

Cijene nafte stabilne, manja ponuda neutrališe pad tražnje

Cijene nafte, koje su porasle u posljednje četiri nedjelje, danas su uglavnom stabilne jer smanjena ponuda neutrališe rastući skepticizam u pogledu oporavka potražnje.

Stiže gorivo iz Irana u Venecuelu

Venecueli, koja vapi za benzinom, stiže pet tankera iranske flote s gorivom.

Cijena nafte ponovo u padu

Cijena nafte danas je u padu više od pet odsto usljed rasta tenzija između SAD i Kine, dok su se pojavile sumnje u brzinu oporavka potražnje nakon pandemije virusa korona.

Porasle cijene nafte, najviše od marta

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu dostigle su najviše iznose od marta zbog pada zaliha sirove nafte u SAD, smanjenja dnevne proizvodnje članica OPEK-a i povećanja potražnje usljed ublažavanja mjera blokade uvedenih radi suzbijanja pandemije virusa korona.

Cijene nafte nastavljaju uspon

Cijene nafte su danas nastavile uspon na krilima signala o poboljšanju tražnje i smanjenju zaliha u SAD, ali je njihov rast bio ograničen zbog zabrinutosti vezanih za projekcije ekonomskog uzrokovanog pandemijom korona virusa.

Cijene nafte na jednomjesečnom maksimumu

Cijene nafte su skočile danas za više od tri posto na jednomjesečni maksimum, usljed signala o porastu tražnje u Kini u kojoj su rafinerije intenzivirale preradu, završavajući nedjelju s optimističnim vijestima za ponuđače.

Pale zalihe nafte u SAD, cijene blago ojačale

Neočekivani pad zaliha nafte u SAD pogurao je danas naviše cijene ovog energenta, ali u ograničenoj mjeri, zbog tmurnih perspektiva američke ekonomije, gdje korona virus "ubija" tražnju za gorivom, kao i zbog strahovanja od potencijalnog drugog talasa epidemije.

Najčitanije