Nafta

Nafta ispod 100 dolara za barel

Cijene nafte su nastavile pad danas jer je splasnulo raspoloženje investitora zbog sumornih izgleda o potražnji za gorivom i podataka koji ukazuju na pad globalne proizvodnje, i to uoči sastanka glavnih proizvođača sirove nafte ove nedjelje na kojem treba da odluče da li da povećaju isporuke.

Uhvaćen u švercu nafte, pa pokušao da je zamijeni vodom

NOVI BANOVCI - U zajedničkoj akciji poreskih inspektora i policije uhapšen je muškarac iz Novih Banovaca zbog sumnje da je u pomoćnom objektu, u dvorištu, skrivao oko 2.700 litara naftnog derivata u metalnom tanku.

Libija nastavlja izvoz nafte nakon višemjesečnog prekida

TRIPOLI - Libija je u srijedu nastavila izvoz nafte, okončavši pauzu koja je trajala mjesecima.

Požar na gasovodu u Venecueli, ministar: Teroristički napad

KARAKAS - Tehničko osoblje venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA i vatrogasci gase požar na gasovodu na istoku zemlje, objavio je ministar nafte Tarek El Aisami, navodeći da se radi o "novom napadu" terorističkih grupa na gasni sistem zemlje.

Kada Njemačka prestaje sa nabavkom ruskog uglja i nafte

BERLIN - Njemačka će u potpunosti prestati kupovati ruski ugalj od 1. avgusta i rusku naftu od 31. decembra ove godine te će doživjeti veliku promjenu kada se radi o izvorima snabdijevanja energijom, rekao je zamjenik ministra finansija Joerg Kukies na konferenciji u Sidneju, piše DPA.

Mediji: Austriji prijeti nestašica dizela

BEČ - Austriji prijeti nestašica dizela, tvrdi bečki dnevnik "Prese".

Buknulo crno tržište nafte u Srpskoj

BANJALUKA - Enorman rast cijena goriva posljednjih mjeseci podstakao je crno tržište u Republici Srpskoj na kojem se dizel i benzin trenutno mogu kupiti za jednu marku jeftinije nego na benzinskim pumpama.

Cijena nafte na londonskom tržištu stagnirala, u SAD padala

Na londonskom je tržištu cijena nafte prošle sedmice ostala nepromijenjena, dok je na američkom pala druge sedmice zaredom jer trgovci strahuju da će povećanje kamata zbog visoke inflacije izazvati usporavanje rasta svjetske privrede, a time i potražnje za naftom.

Pada cijena barela nafte, ali ne i goriva u BiH

BANJALUKA, SARAJEVO, TOKIO - Cijene barela nafte na svjetskom tržištu u proteklih nekoliko dana su u padu za više od dva odsto, jer investitori analiziraju rizik od recesije i potražnju za gorivom zbog podizanja kamata u velikim ekonomijama, prenose svjetski mediji.

Katar očekuje rast BDP-a zbog visokih cijena nafte

DOHA - Katarski emir šeik Tamim bin Hamadal-Tani, izjavio je danas da se očekuje da će ekonomija njegove zemlje ove godine porasti za 4,9 odsto.

Rusija postaje glavni snabdjevač Kine naftom

MOSKVA - Kineski uvoz sirove nafte iz Rusije porastao je za 55 odsto u odnosu na prethodnu godinu i dostigao je u maju rekordan nivo.

Cijene nafte u padu, moguć prvi nedjeljni gubitak za pet sedmica

Cijene nafte su pale danas na azijskom trgovanju jer na tržištu vlada zabrinutorst u pogledu potražnje nakon povećanja kamatnih stopa centralnih banaka ove nedjelje, ali su nove američke sankcije Iranu ograničile pad.

Veliki pad izvoza libijske nafte

TRIPOLI - Libija trenutno izvozi od 100.000 do 150.000 barela nafte na dan, saopštilo je Ministarstvo za naftu, što je samo dio normalnog nivoa usljed zatvaranja proizvodnih kapaciteta, što se koristi kao taktika u aktuelnoj političkoj krizi.

Nafta poskupjela na 124 dolara za barel

Cijene nafte su porasle danas jer je ograničena globalna ponuda potisla u drugi plan zabrinutost trgovaca da će moguća recesija i restriktivne mjere u Kini radi suzbijanja kovida pogoditi potražnju.

Vučić: Pripremamo se za tešku zimu, od novembra bez ruske nafte

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se država priprema za tešku zimu i obezbjeđuje sve što je potrebno, ali da se na dnevnom nivou javlja po desetak novih problema i da treba imati u vidu da od novembra više neće moći da uvozimo rusku naftu.

Najčitanije