Nafta

Nafta skočila nakon iranske zapljene stranog tankera

LONDON - Cijene nafte porasle su danas za oko jedan odsto nakon što su iranske vlasti saopštile da su zaplijenile jedan strani naftni tanker u Persijskom zalivu.

Cijene nafte u blagom porastu

TOKIO - Cijene nafte danas su blago porasle poslije pada u prethodnim danima, nakon što je objavljeno da su zalihe ovog energenta u SAD opale manje nego što se očekivalo.

Nafta poskupjela na ekonomske vijesti iz Kine

LONDON - Cijene nafte su danas porasle jer su podaci o kineskoj industrijskoj proizvodnji i maloprodaji nadmašili očekivanja.

Zarif: Iran će nastaviti da izvozi naftu

TEHERAN - Iran će nastaviti da izvozi naftu pod bilo kojim uslovima, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Muhamed DŽavad Zarif.

Cijene nafte stagniraju

NJUJORK - Cijene nafte stagnirale su danas nakon što je OPEK predvidio slabiju potražnju za ovim energentom naredne godine.

Cijene nafte u porastu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu nakon što su zalihe u SAD smanjene više nego što je očekivano i pošto su veći proizvođači evakuisali bušotine u Meksičkom zalivu zbog predstojeće oluje.

Cijene nafte u padu

LONDON - Cijene sirove nafte danas su u padu zbog zabrinutosti oko stanja globalne provrede i povišenih tenzija na Bliskom istoku.

Produžava se dogovor o smanjenju proizvodnje nafte

Sve ukazuje na to da su se OPEK i drugi proizvođači nafte saglasili da će do kraja ove godine produžiti dogovor o dnevnom smanjenju proizvodnje, pošto se i Iran pridružio Saudijskoj Arabiji, Iraku i Rusiji u dogovoru kojim bi trebalo da bude povećana cijena crnog zlata.

Kina odbacuje sankcije SAD zbog uvoza iranske nafte

PEKING - Kina ne priznaje sankcije koje su SAD uvele zemljama koje uvoze iransku naftu, izjavio je danas kineski izaslanik za pregovore o očuvanju nuklearnog sporazuma sa Iranom Fu Cong.

Cijene nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu za oko jedan odsto.

Najčitanije