Nagorno-Karabah

Pašinjan: Pojedinci žele da izazovu haos u Jermeniji

JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinjan je danas izjavio da postoje "određene sile u državi koje namjeravaju da izazovu haos na ulicama."

Jermenski ministar ekonomije ponudio ostavku nakon kritika vlade

JEREVAN - Nakon oštrih kritika na račun vlade Jermenije zbog prihvatanja dogovora sa Azerbejdžanom u Nagorno Karabahu, jermenski ministar ekonomije Tigran Kačatrijan ponudio je svoju ostavku, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

Tri strane radile na deklaraciji za Nagorno-Karabah

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da su lideri Rusije, Jermenije i Azerbejdžana zajedno radili na deklaraciji za Nagorno-Karabah od 9. novembra.

Njujorški Muzej Metropolitan stao u odbranu jermenskog nasljeđa

NJUJORK - Muzej umjetnosti Metropolitan u Njujorku saopštio je da su nedavna krvoprolića i razaranja u Nagorno-Karabahu globalna tragedija koja zabrinjava i apelovao da se zaštiti jermenska kulturna baština.

Turska šalje mirovnjake u Azerbejdžan

ANKARA - Turski parlament odobrio je slanje mirovnih trupa u Azerbejdžan koje će nadgledati poštovanje sporazuma o prekidu vatre oko Nagorno-Karabaha, prenio je AP.

Putin: Status Karabaha nije riješen

Konačni status Karabaha nije riješen, Moskva održava status kvo, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za televiziju "Rusija 24".

Pašinjan smijenio šefa diplomatije jer ga je demantovao

JEREVAN - Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da je odlučio da smijeni ministra spoljnih poslova Zohraba Mnacakanjana, koji je negirao današnje tvrdnje Pašinjana da je status grada Šuši u Nagorno Karabahu bio tema mirovnih pregovora s Azerbejdžanom.

Ruska vojska postavila osmatračnice u Karabahu, zaštićen manastir

U području gdje se izvodi mirovna operacija u Karabahu, duž linije razdvajanja završeno je postavljanje osmatračnica ruskih mirnodopskih snaga, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Putin, Alijev i Pašinjan zadovoljni poštovanjem sporazuma

MOSKVA - Predsjednici Rusije Vladimir Putin, Azerbejdžana Ilham Alijev i premijer Jermenije Nikol Pašinjanom izrazili su zadovoljstvo što se poštuje sporazum o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, a ruska strana je istakla i značaj očuvanja i sigurnosti crkava u područjima koja su sada prešla u azerbejdžanske ruke.

Okončana prva runda pregovora Rusije i Turske o Nagorno-Karabahu

ANKARA - Prva runda tehničkih pregovora između turske i ruske vojne delegacije oko uspostavljanja centra za nadzor mira u Nagorno-Karabahu zaključena je u Ankari, javlja "Sputnjik".

Najčitanije