Nagrada

Greta Tunberg predložena za Nobelovu nagradu

STOKHOLM - Dvojica poslanika švedskog parlamenta predložila su aktivistkinju za zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Tunberg, za Nobelovu nagradu za mir 2020.

Bjelogrliću nagrada za doprinos evropskoj kinematografiji

Na 10. Evropskom i mediteranskom filmskom festivalu u Piranu, nagradu za doprinos evropskoj kinematografiji osvojio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, saopštili su organizatori festivala.

"Zmajeva nagrada" pjesniku Blagoju Bakoviću

NOVI SAD - "Zmajeva nagrada" Matice srpske za 2019. godinu dodijeljena je Blagoju Bakoviću za cjelokupno pjesničko stvaralaštvo, odlučeno je danas većinom glasova žirija.

Nagrada "Zlatni suncokret" Tanji Stupar Trifunović

Nagrada "Zlatni suncokret" za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini pripala je Tanja Stupar Trifunović za roman "Otkako sam kupila labuda" u izdanju Arhipelaga iz Beograda, saopštili su danas organizatori.

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas" u izdanju Orfelina.

Kusturica: Nagrade za knjige koje vrijede, a koje se i čitaju

ANDRIĆGRAD - Poznata izreka glasi: "Narod koji ne poznaje prošlost ne zaslužuje da zna svoju budućnost." Može li se onda reći da se Ivo Andrić, baveći se brižljivo i pasionirano prošlošću svoje zemlje, na taj način brinuo o njenoj budućnosti? Čini se da može, rekla je juče ruska književnica Jahina Guzelj.

Kako je ujak Oskar dao ime čuvenoj filmskoj nagradi

U Holivudu spremaju spektakularne dodjele "Oskara" za 9. februar, a filmski hroničari podsjećaju da su prvi "Oskari" dodjeljivani za nijeme filmove i da je tada glavna i najveća zvijezda bio nezaboravni Čarli Čaplin.

Ponuđena tri miliona dolara za ubistvo Trampa

TEHERAN - Iranski poslanik Ahmad Hamzeh ponudio je danas nagradu od tri miliona dolara onome ko ubije predsjednika SAD Donalda Trampa, javila je iranska agencija ISNA.

Saša Ilić: Moja knjiga slavi jugoslovenstvo i antifašizam

Saša Ilić je dobitnik NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je žiri, a Ilić kaže da nije očekivao nagradu.

Saši Iliću NIN-ova nagrada za knjigu "Pas i kotrabas"

Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je danas žiri u beogradskom Dorćol Platzu.

Najčitanije