Nagrada

Nagrada "Pavle Vuisić" pripala Vojislavu Brajoviću

BEOGRAD - Nagrada "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima za životno djelo za 2020. godinu pripala je glumcu Vojislavu Brajoviću, saopšteno je iz Predsjedništva Udruženja filmskih glumaca Srbije.

Nenad Grujičić: Kočićeva nagrada blagoslov visokog reda

BANJALUKA - Nenad Grujičić je dobitnik Kočićeve nagrade za ukupno književno djelo, saopštilo je juče Udruženje književnika Republike Srpske (UK RS), čijim je žirijem predsjedavao Ranko Risojević, dok su članovi bili Zlatko Jurić i Berislav Blagojević. Odluka žirija bila je jednoglasna, a u njihovom obrazloženju piše da je pjesničko djelo Nenada Grujičića obimno, raznovrsno i na visokom estetskom nivou.

Otkazan banket povodom dodjele Nobelove nagrade zbog korone

STOKHOLM - Banket povodom dodjele Nobelove nagrade otkazan je zbog pandemije virusa korona po prvi put nakon 50 godina, prenijela je agencija Rojters.

Tunberg dobila nagradu od milion evra pa je donirala

Švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg (17) saopštila je danas da će nagradu od milion evra koju je dobila za humanost od portugalske fondacije Gulbenkian donirati grupama koje se bore protiv klimatskih promjena i odbranu prirode.

Maja Novaković za "Nezavisne": Nadam se nominaciji za "Oscara"

Iako Bratunčanki Maji Novaković film nije bio primarno obrazovanje, školujući se za istoričara umjetnosti zavoljela je i film, a ta ljubav donijela joj je i svjetski uspjeh. Naime, njen dokumentarni film "A sada se spušta veče" nedavno je nagrađen na festivalu "Full Frame" u Daramu u Sjevernoj Karolini, čime se direktno svrstao u kvalifikacije za nominaciju za "Oscara". I dok je ovaj intervju za "Nezavisne" bio u procesu izrade, Novakovićevoj je stigla još jedna nagrada, i to iz Los Anđelesa. Mlada autorka govori o procesu snimanja kratkog filma koji je prikazao dvije bake koje žive izolovano u brdima istočne Bosne, ali i o svojoj porodici.

"Zlatna sova" Radisavu Miliću

BANJALUKA - Žiri za dodjelu književne nagrade "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske dodijelio je ovu nagradu Radisavu Miliću iz Smedereva za roman "U krugu". Drugu nagradu na ovom konkursu osvojio je roman "Čak i u Huenti" Nadežde Purić Jovanović iz Beograda, dok je treće mjesto zauzeo roman "Davno ispričane priče" Branka Jovičića iz Broda.

Vasilu Hadžimanovu nagrada za najboljeg džez pijanistu

Muzičar Vasil Hadžimanov dobitnik je nagrade za najboljeg džez pijanistu na električnom klaviru, koja mu je dododijeljena na 41. Annual Jazz Station Awards.

Jovanu Bundalu nagrada Vidovdanskih pjesničkih susreta

Jovan Bundalo iz Beograda dobitnik je nagrade ovogodišnjih Vidovdanskih pjesničkih susreta "Svome rodu od Kosova do danas", održanih kod Spomen-hrama na Vučijaku u Prnjavoru.

DM-ov 14. rođendan: Nagradna igra, posebna ponuda i pokloni

Jeste li spremni za veliko rođendansko slavlje dm-a? Vodeća kompanija u kategoriji drogerija na našem tržištu, dm drogerie markt d.o.o., 29. juna slavi 14. rođendan, a za još jednu godinu uspješnog poslovanja želi zahvaliti upravo vama, svojim vjernim kupcima.

Konkurs za nagradu Milan Mladenović do 30. juna

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića otvoren je do 30. juna, a prema saopštenju organizatora, do sada se prijavilo više od 100 autora i bendova.

Najčitanije