Nagrada

"Igra prijestola" ponovo u trci za "Emi" nagrade

Nominacije za 71. Emi nagrade objavljene su danas, a među nominovanima je i poznata serija "Igra prijestola".

Donosimo sve detalje nagradne igre "10 računa izbroji i stan osvoji"

BANJALUKA - Građani zainteresovani za učešće u nagradnoj igri "10 računa izbroji i stan osvoji" od ponedjeljka 15. jula mogu predati popunjene koverte u bilo kojoj poslovnici pošta Republike Srpske ili poštanskim sandučićima sa čime dobijaju šansu da osvoje jedan od četiri stana u Banjaluci.

Nagrada Vidovdanskih susreta Radi Јanjušić iz Doboja

Pjesnik Rada Јanjušić iz Doboja sa pjesmom "Krstić u porubu" dobitnik je nagrade ovogodišnjih Vidovdanskih pjesničkih susreta "Svome rodu od Kosova do danas", održanih sinoć u porti Spomen-hrama na Vučijaku.

Deseta nagrada za film "Granice kiše"

BANJALUKA - Autorsko ostvarenje Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića iz RS "Granice kiše" prikazano je na Međunarodnom filmskom festivalu u Varni, u Bugarskoj, gdje je film, uz jednog autora - Vlastimira Sudara, publici predstavio bugarski producent Aleksandar Donev.

Traže ga finski fudbaleri: Ovaj redar je zaslužio nagradu

Finska je juče na domaćem terenu senzacionalno s glatkih 2:0 pobijedila favoriziranu Bosnu i Hercegovinu uz dva gola Temua Pukija, ali najveće simpatije finske javnosti pobrao je jedan čovjek.

Dobitniku Pulicerove nagrade nije odobrena viza za SAD

NJUJORK - Asošiejted preš izrazio je danas razočaranje zato što njegov reporter iz Jemena Maad al Zikri nije mogao da prisustvuje ceremoniji na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, na kojoj je trebalo da mu bude uručena Pulicerova nagrada jer mu nije odobrena američka viza.

Nagrada "Ðurin šešir" Ivanu Laloviću i Viktoru Laziću

BEOGRAD - Prestižna književna nagrada Ðurin šešir za 2018. godinu phesniku Ivanu Laloviću i poseban Ðurin šešir književniku i predsjedniku Adligata Viktoru Laziću, dodijeljene su u Kući Ðure Jakšića u Skadarliji, saopštili su iz Adligata.

Gorici Popović nagrada "Žanka Stokić"

Dobitnica nagrade "Žanka Stokić" za 2019. godinu je glumica Gorica Popović - jednoglasno je odlučio žiri ovog prestižnog priznanja, koje već sedamnaest godina dodjeljuje Narodno pozorište, Kompanija "Večernje novosti" i Grad Požarevac, saopštili su organizatori.

Šaroviću nagrada za razvoj trgovačke industrije

SARAJEVO - Ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Mirku Šaroviću dodijeljeno je posebno priznanje za razvoj i doprinos trgovačkoj industriji, u okviru petog FMCG samita NLB banke koji je održan u Sarajevu.

Beograđanin među fotografima koji su dobili Pulicera

BEOGRAD - Fotoreporter agencije Rojters Goran Tomašević jedan je od članova ekipe fotografa ove agencije koji su dobitnici ovogodišnje Pulicerove nagrade.

Najčitanije