Nagrada

Proglašeni dobitnici prve Regionalne nagrade za filantropiju mreže SIGN

U Sarajevu je 17. i 18. novembra održana konferencija "Signs of Solidarity and Solutions" koja je ugostila filantrope i filantropkinje iz cijelog regiona.

Obilježeno 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Andriću

U Muzeju Žitomislić večeras je održana tribina povodom 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću.

Bojić za "Nezavisne": Pokazali smo da film može nekome da promijeni život

VELIKA PLANA - Veliku nagradu pod nazivom "Volja za životom" na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Zlatna buklija", održanom u Velikoj Plani, dobio je film "Neki novi Brodvej", režisera Denisa Bojića, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske uz pomoć Down syndrom centra iz Banjaluke.

Andriji Miloševiću dodijeljena nagrada "Veljko Mandić"

Glumac Andrija Milošević dobitnik je Nagrade "Veljko Mandić" koja se dodjeljuje u okviru Međunarodnog festivala glumaca u Nikšiću.

Nenadu Grujičiću nagrada "Simo Matavulj"

Visoko priznanje Udruženja književnika Srbije za 2021. godinu, nagrada "Simo Matavulj", za ukupni stvaralački opus, pripala je savremenom srpskom pjesniku, piscu i kulturnom djelatniku Nenadu Grujičiću.

Deset miliona dolara za informaciju o hakerima

Američka vlada ponudila je 10 miliona dolara kao nagradu za informaciju o hakerskoj grupi "Tamna strana" (DarkSide).

Aleksandar Bajunović: Moje slikarstvo prikazuje težak seoski život

BANJALUKA - Nagrada "Igor Belohlavek", koja je dodijeljena na 64. "Oktobarskom salonu" u Narodnom muzeju u Šapcu, otišla je u ruke umjetnika Aleksandra Bajunovića, studenta master studija, Smjer slikarstvo, u klasi prof. dr Borjane Mrđe, na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Vidović za "Nezavisne": Ne zanosim se nagradama, služe mi kao putokaz

Banjalučki glumac Zlatan Vidović nagrađen je za sporednu mušku ulogu u novom filmu "Lihvar" reditelja Nemanje Ćeranića, na ovogodišnjem 15. Mostar film festivalu (MOFF), koji je u ponedjeljak naveče svečano zatvoren na sceni "Hrvatskog narodnog kazališta".

Koji model će biti "best buy" automobil godine?

U uži izbor za nagradu "Autobest 2022" ušlo je šest modela, a većina kandidata su SUV/krosover vozila.

Kraljica Elizabeta odbila nagradu za stare

Britanska kraljica Elizabeta (95), koja vlada skoro sedam decenija, poručila je da se osjeća premladom u srcu da bi joj se dodijelila titula "stare osobe godine", otkrili su njeni pomoćnici.

Najčitanije