Nagrada

Iz Rusije kritike za dodjelu "Pulicera"

VAŠINGTON - Niz članaka objavljenih u američkom dnevniku "New York Times" u kojima se kritikuje Rusija, a za koje je dodijeljena "Pulicerova nagrada", ispunjen je "rusofobičnim izmišljotinama" koje škode reputaciji lista, saopšteno je danas iz ruske Ambasade u SAD.

Igoru Pastoru pripala nagrada "Terpsihora"

Nagradu i Specijalnu pohvalu "Terpsihora", prestižno priznanje koje se dodjeljuje na godišnjem nivou umjetnicima ili institucijama kulture u oblasti umjetničke igre, osvojio je Igor Pastor, baletski umetnik Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Odložena Velika nagrada Kanade zbog korone

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, koja je bila zakazana za 14. jun, odložena je zbog pandemije virusa korona, saopštili su danas organizatori.

NATO kandidat za Nobelovu nagradu za mir

NATO je među 317 kandidata za ovogodišnu Nobelovu nagradu, piše "Politika" u današnjem broju.

Nagrada "Meša Selimović" pripala Vladimiru Pištalu

Jedna od najuglednijih književnih nagrada "Meša Selimović" pripala je za 2019. godinu Vladimiru Pištalu za knjigu eseja "Značenje džokera" u izdanju "Agore".

Greta Tunberg predložena za Nobelovu nagradu

STOKHOLM - Dvojica poslanika švedskog parlamenta predložila su aktivistkinju za zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Tunberg, za Nobelovu nagradu za mir 2020.

Bjelogrliću nagrada za doprinos evropskoj kinematografiji

Na 10. Evropskom i mediteranskom filmskom festivalu u Piranu, nagradu za doprinos evropskoj kinematografiji osvojio je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, saopštili su organizatori festivala.

"Zmajeva nagrada" pjesniku Blagoju Bakoviću

NOVI SAD - "Zmajeva nagrada" Matice srpske za 2019. godinu dodijeljena je Blagoju Bakoviću za cjelokupno pjesničko stvaralaštvo, odlučeno je danas većinom glasova žirija.

Nagrada "Zlatni suncokret" Tanji Stupar Trifunović

Nagrada "Zlatni suncokret" za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini pripala je Tanja Stupar Trifunović za roman "Otkako sam kupila labuda" u izdanju Arhipelaga iz Beograda, saopštili su danas organizatori.

Saši Iliću uručena Ninova nagrada

Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu piscu Saši Iliću uručena je Ninova nagrada za roman "Pas i kontrabas" u izdanju Orfelina.

Najčitanije