Nagrada

Ratkoviću i Ćukoviću nagrada "Marko Miljanov"

​Nagrada "Marko Miljanov" Udruženja književnika Crne Gore danas je uručena Milenku Ratkoviću za knjigu "Čamac za žabe", a Aleksandru Ćukoviću za znakovitu zbirku poezije "Herostratov asistent".

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" traje do kraja maja

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je 1. maja konkurs za nagradu "Milan Mladenović 2022" pod sloganom "Prijavi svoju stvar" koji je otvoren do kraja maja.

Raspisan konkurs za dodjelu nagrade "Đuro Damjanović"

BANJALUKA - Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka raspisuje konkurs za dodjelu nagrade "Đuro Damjanović" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu (roman, zbirka kratkih priča, poezija) objavljenu na srpskom jeziku u 2021. godini.

Zvučna imena u širem izboru za nagradu "Aleksandar Tišma"

NOVI SAD - Fondacija "Aleksandar Tišma" iz Novog Sada će 24. juna po drugi put dodijeliti međunarodnu nagradu za književnost "Aleksandar Tišma" piscu kojeg izabere međunarodni žiri u sastavu Peter Handke, Ilma Rakuza, Laslo Marton, Vladislava Gordić Petković i Matijas Enar.

Kadirov nudi milion dolara za podatke o militantima iz Čečenije u Ukrajini

MOSKVA - Lider ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov ponudio je nagradu od milion dolara za informacije o tome gdje se nalazi "bataljon šeika Mansura i Dudajeva", za koje tvrdi da pomažu ukrajinskim snagama u sukobu s Rusijom.

Charles Leclerc pobijedio u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije

Vozač Ferrarija Charles Leclerc je pobijedio u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije, te će sutrašnju trku krenuti sa prve startne pozicije.

Dejanu Aleksiću uručena nagrada Miloš Crnjanski

Bijenalna književna Nagrada "Miloš Crnjanski" za 2020/21. godinu uručena je danas piscu Dejanu Aleksiću za roman "Petlja" na svečanosti u Narodnoj biblioteci Srbije (NBS).

Otvoren konkurs za NIN-ovu nagradu za 2022. godinu

Časopis NIN obavijestio je javnost, autore i izdavače da je konkurs za NIN-ovu nagradu za 2022. i zvanično otvoren.

Pravniku Marku Romiću nagrada za naučni rad

BANJALUKA - Marko Romić, diplomirani pravnik, dobitnik je nagrade grada Banjaluka mladima za značajna ostvarenja u oblasti naučnog rada, a koja će mu biti uručena povodom Dana grada.

Vidi Davidović uručena nagrada "Sterijinog pozorja"

NOVI SAD - Vidi Davidović uručena je prestižna nagrada "Sterijinog pozorja" za najbolji savremeni domaći dramski tekst za 2021/2022. godinu.

Gradska uprava Banjaluka nagradila radnike bicikliste

BANJALUKA - Svi zaposleni u Gradskoj upravi Banjaluka koji su u proteklom perioda na posao dolazili biciklom su novčano nagrađeni, a troje najboljih su osvojili vaučer u vrijednosti od 400 KM.

Radovan Ivanović: Čast je biti laureat akademske kategorije za harmoniku

Radovan Ivanović, student Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci na Smjeru za harmoniku u klasi dr Zorana Rakića, laureat je akademske kategorije Međunarodnog takmičenja "Bela lira", održanog u ruskom gradu Belgorodu.

Pet knjiga u užem izboru za Godišnju nagradu Udruženja književnika RS

BANJALUKA - Žiri za dodjelu Godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS) objavio je djela koja su ušla u uži izbor, navodi se u saopštenju Udruženja.

Branku Samarovskom Velika nagrada za glumu

Austrijski glumac, poreklom iz Beograda, Branko Samarovski, dobitnik je Velike nagrade za glumu koja će mu biti uručena na filmskom festivalu "Diagonale 2022" u Gracu.

Češki festival oduzima nagradu Kusturici zbog Rusije

Međunarodni filmski festival Febiofest odlučio je da odužme reditelju Emiru Kusturici nagradu "Kristijan", jer je uoči napada Rusije na Ukrajinu prihvatio ponudu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua da postane direktor Centralnog akademskog pozorišta ruske armije u Moskvi, rekao je za Češku novinsku agenciju (ČTK) direktor festivala Kamil Spačil.

Najčitanije