Nagrade

Radulović za "Nezavisne": Poezija odvodi čovjeka u ljepši svijet od stvarnog

Andrija Radulović, poznati pjesnik iz Podrgorice, za knjigu "General i lasta" objavljenu prošle godine u izdanju Udruženja književnika Crne Gore nagrađen je dvjema prestižnim nagradama u Srbiji.

Učenici Muzičko-edukativnog centra osvojili 10 nagrada na Sirmium festu

Na šestom Međunarodnom Sirmium festu, koji se održava u Sremskoj Mitrovici, mališani iz banjalučkog Muzičko-edukativnog centra osvojili su ukupno 10 nagrada.

Vanja Ejdus za "Nezavisne": Ljudi misle da je deci glumaca lakše, ali to je mit

Vanja Ejdus, zasigurno jedna od najodanijih glumica daskama Narodnog pozorišta u Beogradu, nedavno je dobila priliku da tumači naslovnu ulogu u predstavi "Uspavanka za Aleksiju Rajčić" reditelja Juga Đorđevića, čija se premijera očekuje 30. aprila.

"Bingo" nagradio preduzetnice kroz projekat "Odvažne i hrabre, to ste vi!"

SARAJEVO - Petu godinu u sklopu projekta "Odvažne i hrabre, to ste vi" i ukupno sedmu godinu u kojoj se pruža podrška ženama u Bosni i Hercegovini na različite načine, kompanija "Bingo" i ove godine je prepoznala i nagradila dame sa najboljim poslovnim idejama.

Banjalučka glumica Nataša Perić dobitnica prestižnih nagrada u Atini i Londonu

Nataša Perić, glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, dobitnica je dvije nagrade za najbolju glumicu i to na festivalima "Film Olympiad" u Atini i "Best Short film award" u Londonu, za ulogu u filmu "Atanasija" u režiji Boška Krljaša, studenta režije na Akademiji umjetnosti u Banjaluci.

"Zlatni globus": Poznati bojkotovali ceremoniju, nagrade dodijeljene

Iako je dodjela filmskih i TV nagrada "Zlatni globus", uz "Oscar", tradicionalno najglamuroznija, ovogodišnja ceremonija, koja je održana u nedjelju naveče, nije prenošena na televiziji, a do te odluke TV mreže NBC došlo je zbog serije kontroverzi, a jedna od glavnih je optužba da među članovima žirija nema dovoljno raznolikosti.

Ansambl DP RS istrajao u misiji promovisanja umjetnosti i u godini pandemije

I pored svih okolnosti koje je nametnula pandemija virusa korona, poslovanje Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) u ravni je sa godinama u kojima nije bilo kovid mjera ograničavanja i zabrane djelovanja, saopštili su iz ove kuće sumirajući rezultate iz odlazeće 2021. godine.

Đajić: Uplaćen novac za nagrade zdravstvenim radnicima

BANJALUKA - Ukupno 2.700.000 KM uplaćeno je danas na račune UKC-a Republike Srpske, JZU Doma zdravlja Banjaluka, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavoda "dr Miroslav Zotović", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.

"Susreti pozorišta":Festival završen, ne zna se ko preuzima nagrade

BRČKO - Ovogodišnji, 38. "Susreti pozorišta/kazališta" u Brčkom završeni su danas saopštavanjem imena nagrađenih, međutim posljednjeg dana festivala nije bilo poznato ko će od nagrađenih preuzeti priznanja s obzirom na to da su sve pozorišne kuće odlučile da nastupe na festivalu, ali da ne budu u njegovom takmičarskom dijelu.

Beč najbolje brine o drveću, dobitnik nagrade "Evropski grad stabala"

Austrijska prijestonica je ove godine proglašena evropskim gradom koji se najbolje brine o gradskom drveću. Naime, Beč je dobitnik nagrade "Evropski grad drveća 2021" (European City of the Trees Award) ECOT.

Predstava Dječijeg pozorišta RS oduševila Hercegovce

BANJALUKA, MOSTAR - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) donijela je u Banjaluku dvije vrijedne nagrade sa Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti "Flum", koji je nedavno održan u Mostaru.

WhatCar dodijelio nagrade za najbolje polovne automobile

Britanska nezavisna potrošačka organizacija WhatCar dodijelila je nagrade za polovni automobil godine.

Željka Avrić i Valentina Novković pobjednice "Drinskih susreta"

ZVORNIK - Na konkurs za najbolju pjesničku zbirku u okviru manifestacije 7. "Drinski književni susreti", koja se organizuje i realizuje u Zvorniku, javilo se 116 autora iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i drugih krajeva bivše Jugoslavije, a prvu nagradu ravnopravno su podijelile dvije autorke: Valentina Novković za pjesničku zbirku "Nebogledni spev" i Željka Avrić za zbirku soneta "Sušti".

"Sluškinjina priča" postavila novi neslavan rekord

Serija "Sluškinjina priča" bila je veliki favorit na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy. Bila je nominovana, između ostalog, za nagrade za glavnu glumicu u dramskoj seriji, najbolju dramsku seriju i sporednog glumca u dramskoj seriji. Serija je osvojila čak 21 nominaciju, no izgubila je u svim kategorijama.

"Brankovo kolo": Dobitnici "Stražilova" potvrdili se pred publikom

SREMSKI KARLOVCI - Na jubilarnom 50. "Brankovom kolu" juče su predstavljene njihove dvije nove knjige ovjenčane nagradom "Stražilovo", koja je u subotu svečano uručena na Stražilovu kod spomenika Branku.

Najčitanije