Nagrade

Predstava Dječijeg pozorišta RS oduševila Hercegovce

BANJALUKA, MOSTAR - Predstava "Vuk sa mirisom bobica" Dječijeg pozorišta Republike Srpske (DP RS) donijela je u Banjaluku dvije vrijedne nagrade sa Prvog međunarodnog festivala lutkarske umjetnosti "Flum", koji je nedavno održan u Mostaru.

WhatCar dodijelio nagrade za najbolje polovne automobile

Britanska nezavisna potrošačka organizacija WhatCar dodijelila je nagrade za polovni automobil godine.

Željka Avrić i Valentina Novković pobjednice "Drinskih susreta"

ZVORNIK - Na konkurs za najbolju pjesničku zbirku u okviru manifestacije 7. "Drinski književni susreti", koja se organizuje i realizuje u Zvorniku, javilo se 116 autora iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i drugih krajeva bivše Jugoslavije, a prvu nagradu ravnopravno su podijelile dvije autorke: Valentina Novković za pjesničku zbirku "Nebogledni spev" i Željka Avrić za zbirku soneta "Sušti".

"Sluškinjina priča" postavila novi neslavan rekord

Serija "Sluškinjina priča" bila je veliki favorit na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy. Bila je nominovana, između ostalog, za nagrade za glavnu glumicu u dramskoj seriji, najbolju dramsku seriju i sporednog glumca u dramskoj seriji. Serija je osvojila čak 21 nominaciju, no izgubila je u svim kategorijama.

"Brankovo kolo": Dobitnici "Stražilova" potvrdili se pred publikom

SREMSKI KARLOVCI - Na jubilarnom 50. "Brankovom kolu" juče su predstavljene njihove dvije nove knjige ovjenčane nagradom "Stražilovo", koja je u subotu svečano uručena na Stražilovu kod spomenika Branku.

"Brankovo kolo": Uručene nagrade - mladim pjesnicima

SREMSKI KARLOVCI – Na Stražilovu kod Sremskih Karlovaca svečano su uručene nagrade "Stražilovo" mladim pjesnicima, učesnicima manifestacije "Brankovo kolo", Milanu Vićiću, Bojani Kulidžan Gromović, Jeleni Vujanović i Filipu Božiću Dejanoviću a nagrade je uručio predsjednik "Brankovog kola" Nenad Grujičić.

Raspisan konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" i "Stanko Rakita"

Udruženje književnika Republike Srpske Podružnica Banjaluka raspisalo je konkurs za nagrade "Đuro Damjanović" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini i "Stanko Rakita" koja se dodjeljuje za najbolju knjigu za djecu objavljenu na srpskom jeziku u 2020. godini.

Studenti banjalučke Akademije umjetnosti:Nagrade za naše filmove su malo čudo

BANJALUKA - Na nedavno održanom tradicionalnom Sarajevo film festivalu studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci su i ovog ljeta dobili istaknuta priznanja za svoj rad. Udruženje filmskih radnika Bosne i Hercegovine je u selekciji studentskih filmova specijalnu nagradu žirija dodijelilo studentu filmske režije Bošku Krljašu i filmu "Atanasija". Specijalni pomen žirija je pripao Tamari Maksimović za animirani film "Točak života".

Kraj takmičarskog programa SFF-a

Dodjelom zvaničnih nagrada Srce Sarajeva u nekoliko kategorija danas će biti završen takmičarski dio ovogodišnjeg 27. Sarajevo film festivala.

Učenici Muzičke škole "Konstantin Babić" osvajaju nagrade na svim meridijanima

PRNJAVOR - Da muzika govori sve jezike svijeta, još jednom su dokazali učenici Muzičke škole "Konstantin Babić" iz Prnjavora, koji su tokom ove školske godine u svoju školu i opštinu donijeli čak 79 nagrada i priznanja sa svih strana planete.

Najčitanije