Naknada

Majkama koje ne rade 206 maraka mjesečno

BANJALUKA - O zakonu o majci o kojem se uveliko govorilo krajem prošle godine ponovo bi moglo biti riječi idućih dana, a od četiri predložene varijante usaglašene su dvije, odnosno da nezaposlene majke primaju mjesečno 206 KM za svako dijete, a one koje rade duplo manje.

Male naknade tjeraju ljude od biračkih odbora

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog malih naknada, koje iznose 110 KM za predsjednika i po 80 KM za članove, sve teže je formirati biračke odbore, posebno kada je riječ o opštim izborima u Bosni i Hercegovini.

Nekoliko predstavnika boračkih organizacija okupilo se ispred NS RS

BANJALUKA - Nekoliko predstavnika gradskih i opštinskih boračkih organizacija okupilo se danas ispred Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je u toku rasprava o budžetu za narednu godinu.

Fond za dječiju zaštitu RS počinje isplatu naknada

BIJELJINA - Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske danas počinje redovnu isplatu naknada za novembar.

Stanivuković: Isplata po 500 KM porodiljama danas do 16 časova

BANJALUKA - Imamo novac i danas do 16 časova biće isplaćene jednokratne novčane pomoći od 500 KM svim porodiljama na području grada, kazao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Vlada RS uvodi naknadu za prvo dijete i povećava ostale naknade

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada Republike Srpske, kao vid podrške pronatalitetnoj politici, odlučila da u budžetu za 2022. godinu izmijeni odredbe Zakona o dječijoj zaštiti Srpske čime se prvi put uvodi naknada i za prvo rođeno dijete koja će biti istog iznosa kao i za drugo i četvrto dijete.

Roditelji traže 500 KM naknade u slučaju ponovne nastave na daljinu

BANJALUKA, GRADIŠKA - Grupa roditelja pokrenula je peticiju da ukoliko se u septembru nastava bude odvijala na daljinu Vlada RS snosi troškove učenja đaka na taj način da se roditelju po djetetu isplaćuje mjesečna naknada od 500 KM.

Grad Banjaluka: Ugostiteljima simbolična naknada za ljetne bašte

BANJALUKA - Svi ugostitelji u Banjaluci, do kraja godine, plaćaće simboličnu naknadu za zauzimanje otvorenih i zatvorenih bašta, kako bi im se pomoglo da lakše prebrode posljedice epidemije korona virusa. U prosjeku, ugostitelji će plaćati po simboličnu jednu marku za zauzimanje javnih površina na kojim drže ljetnje terase.

U Kanadi "covid naknada" na računima za troškove opreme

TORONTO - Postupno otvaranje malih preduzeća u Kanadi donosi iznenađenje potrosačima, jer ukoliko posjete frizera ili odu u restoran na ručak, na računu će primjetiti novu stavku - covid naknada.

Dobojlije najviše zaziru od komunalne naknade

DOBOJ - Od svih računa koji im stižu u poštansko sanduče, odnosno usluga koje moraju platiti, Dobojlije najviše zaziru od komunalne naknade, zbog čega u lokalnom Udruženju za zaštitu potrošača najviše prigovora dobiju na račun Direkcije za izgradnju i razvoj grada (DIRG), koja naplaćuje tu mjesečnu obavezu.

Radojičić: Počela isplata naknade za štetu na usjevima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je ove sedmice počela isplata naknade poljoprivrednicima koji su pretrpjeli veću štetu na usjevima tokom obilnih majskih padavina.

Počela isplata pronatalitetne naknade

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas je počela isplata prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, saopšteno je iz Fonda za dječiju zaštitu Srpske.

Počela isplata naknada za pomoć za nabavku opreme novorođenčeta

BIJELJINA - U Republici Srpskoj danas je počela isplata naknada za pomoć za nabavku opreme novorođenčeta, kao i za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, potvrđeno je Srni u Javnom fondu za dječiju zaštitu Srpske.

Uplaćena koncesiona naknada za put Banjaluka-Prijedor

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da koncesiona naknada kineske kompanije "Šandong" za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor uplaćena.

Hrvatska uvodi naknade na plastičnu ambalažu?

ZAGREB - U Hrvatskoj bi sljedeće godine ponovo mogla biti uvedena naknada za plastičnu ambalažu mlijeka i mliječnih proizvoda od 0,50 kuna (0,13 KM) koja je ukinuta 2015. godine, najavljeno je iz Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Najčitanije