Namirnice

Koje namirnice je najbolje jesti sirove?

​Neke namirnice je najbolje konzumirati sirove jer pri kuhanju, prženju ili nekom sličnom načinu pripreme mogu izgubiti svojstva koja su inače korisna za naše zdravlje.

Građani Banjaluke namirnice sve više kupuju u autletu

BANJALUKA - Prva i jedina autlet prodavnica prehrambenih i higijenskih proizvoda u Banjaljuci otvorena je prije više od godinu, a zbog situacije izazvane epidemijom virusa korona sve veći broj građana odlučuje se da najvažnije potrepštine upravo tu nabavlja.

Granica otvorena, Hrvati ponovno idu u šoping u Srbiju

OSIJEK - S obzirom na to da je Srbija otvorila granicu, Hrvati mogu nesmetano i bez ograničenja da putuju tamo i nazad, a Slavonci su počeli da koriste tu mogućnost i krenuli po osnovne namirnice u jeftinije srpske trgovine, navodi se u reportaži hrvatske televizije RTL.

Analiza "Nezavisnih": U Srpskoj u aprilu narasle cijene brojnih namirnica

​BANJALUKA - Od 42 prehrambene namirnice i napitka čije cijene prate statističari u Srpskoj, 24 su u aprilu poskupjele, dok je za njih 13 cijena pala.

Američki stručnjaci kažu da nema potrebe da dezinfikujete ambalažu

VAŠINGTON - Ako vam je već postalo rutina da brišete pakovanja robe koju donesete iz prodavnica ili dostavljenih paketa, možda je vrijeme da to preispitate, kažu stručnjaci, posebno ako vam je to uzrok dodatnog svakodnevnog stresa.

Prodavnice i marketi u Banjaluci besplatno dostavljaju namirnice

Prodavnice i marketi na području grada su zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona uveli besplatnu dostavu namirnica i ostalih potrepština kupcima kako bi se u ovoj teškoj situaciji solidarisali sa njima i pomogli im da prebrode ovaj period.

"Nema zastoja u snabdijevanju namirnicama"

BANALUKA - Predsjednik Vlade RS Radovan Višković je u telefonskom razgovoru sa čelnicima gradova i opština u RS konstatovao da je situacija u lokalnim zajednicama zadovoljavajuća i da nema nema zastoja u snabdijavanju životnim i drugim namirnicama.

Volonteri dijele namirnice za 100 socijalno ugroženih porodica

KOZARSKA DUBICA - Volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica počeli su danas obilazak i podjelu paketa životnih namirnica i brašna za 100 socijalno ugroženih porodica na području ove lokalne zajednice.

Porodica u karantinu: Namirnice koje obavezno treba da imate u kući

Život u karantinu ne znamo koliko će dugo trajati. Svaka zemlja prolazi kroz različitu fazu. U ovoj situaciji potrebno je obezbjediti određenu količinu namirnica za porodicu. Preporuka vlasti je ipak da nema potrebe za nagomilavanjem i pretjerivanjem.

BiH kreirala listu osnovnih životnih namirnica

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da je BiH kreirala listu osnovnih proizvoda bitnih za stanovništvo, koji će biti tretirani takozvanom zelenom prioritetnom trakom prilikom prometa na određenim graničnim prelazima između zemalja Cefte u uslovima širenja virusa korona.

Najčitanije