Namirnice

Ovo su namirnice koje skraćuju život

Rezultati velikog istraživanja francuskih naučnika pokazali su da su osobe koje konzumiraju veću količinu ekstremno prerađene hrane poput gaziranih pića, industrijskog hljeba, gotovih jela, gotovih pilećih medaljona ili mesnih prerađevina, izložene povećanom riziku od preuranjene smrti.

Namirnice koje vam garantuju čvrst i miran san

Ukoliko imate problem s nesanicom, probajte da pojedete neke od predloženih namirnica koje bi trebalo da učine vaš san čvršćim i mirnijim.

Pet namirnica idealnih za one koji vode sjedelački način života

Kako sve više ljudi radi posao koji podrazumijeva sjedelački način života, organizam trpi zbog nepravilnog držanja kičme, nedostatka fizičke aktivnosti, ali i nezdrave instant ishrane, koja je najčešće rješenje kada ste tokom cijelog dana u kancelariji i nemate vremena za normalnu pauzu za ručak. Da biste pomogli svom organizmu da sačuva zdravlje i normalne funkcije, morate prilagoditi ishranu sjedelačkom načinu života.

Krompir zdravljem odiše, ali plavi još i više

Krompir je veoma kvalitetna namirnica. Bogat je energijom i u prošlosti je mnoge naraštaje spasio od gladi. Osim toga, sadrži vlakna, mineralne tvari, a zanimljivo je da je značajan izvor vitamina C.

Namirnice za zdraviju ishranu

Svima je dobro poznato da se zdrava i uravnotežena prehrana sastoji od vlakna, masti, proteina i ugljikohidrata. Ako ste odlučili promijeniti svoje navike i uvrstiti u prehranu namirnice koje će vašem organizmu pružiti sve potrebne makro i mikro nutrijente, ove stvari moraju biti na vašoj listi za kupovinu.

Jedite sezonski: Ovo su najzdravije namirnice u junu

I dok sve vrste voća i povrća imaju odlično djelovanje na zdravlje, njihove prave vrijednosti ćete dobiti tek kada ih počnete jesti za vrijeme njihove sezone. Sezonska hrana je hrana koja se uzgaja u doba kada je to predviđeno. Tada je najjeftinija, najsvježija i najukusnija.

Pet namirnica koje sadrže više kalcijuma nego šolja mlijeka

Ne samo da je dobar za naše kosti, već i za muskulaturu, regulaciju srčanog ritma i nervnih impulsa, a posebno je bitan za prevenciju osteoporoze i zgrušavanja krvi.

Namirnice bogate zdravim mastima: Najkraći put ka vitkoj liniji

​Nakon što smo sebi dopustili da tokom zime podlegnemo svim iskušenjima u vidu dugog izležavanja ispred TV-a, dok uživamo u omiljenim grickalicama i slatkišima, vrijeme je da se malo ozbiljnije pozabavimo svojim tijelom, jer ljeto samo što nije!

U RS u proteklih godinu dana hrana skuplja do 80%

BANJALUKA - I do 80 odsto poskupjele su prehrambene namirnice u Republici Srpskoj u proteklih godinu dana.

Tri namirnice koje ne treba konzumirati istovremeno

Svi znamo da se neki proizvodi ne mogu kombinovati. Međutim, postoje nejasne, ali istovremeno i nezdrave kombinacije koje treba izbjegavati. Iznenadićete se kada pročitate ovu listu.

Najčitanije