Namještaj

Skandinavsko uređenje: Ravne linije i prirodni materijali za dom iz snova

Nakon danskog koncepta življenja nazvanog hygge, u 2019. godini popularan će biti novi skandinavski trend - lagom.

Njemačka mjesto uspjeha za namještaj iz BiH

​SARAJEVO - Bh. kompanije i ove godine vode glavnu riječ na sajmu namještaja u Kelnu, najvećoj i najznačajnijoj smotri na svijetu kada je ova prerađivačka industrija u pitanju.

Osam kompanija iz BiH na sajmu nemještaja u Kelnu

​Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu koji počinje danas, a zatvara se u nedjelju, 20. januara, u okviru grupne postavke BiH predstaviće se osam kompanija, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Otvorio ciradu kamiona, pa ga ubio namještaj

Vozača kamiona Radivoja B. (48), iz okoline Beograda, ubio tovar koji je prevozio u kamionu.

U trenu uklonite ogrebotinu s namještaja

U svakom domu nalazi se barem jedan komad namještaja izrađen od drva: krevet, ormar, ladičar, sto, stolice,...

Kvalitetan namještaj za kvalitetno uređenje doma

Samo nekoliko komada namještaja i detalja dovoljno je da se gotovo svaki prostor pretvori u dom. Kako biste prostoru dali ne samo praktičnu stranu, svijet uređenja interijera neprestano stvara nove trendove, ističe zanimljive dekorativne detalje i otkriva ideje kako uz pomoć malih trikova izvući najviše iz prostora koji imate i kako se u njemu osjećati što bolje.

Gvinet Paltrou kreirala kolekciju namještaja

Američka glumica, Gvinet Paltrou, i njen lifestyle brend Goop, debitovali su sa svojom prvom kolekcijom namještaja, predstavljajući komade sa uticajima modernog italijanskog dizajna…

Ne pretrpavajte prostor velikim namještajem

Odlučivanje o rasporedu namještaja u kući ili stanu ponekad može biti zahtjevnije od očekivanog, a upravo je to jedan od najvažnijih aspekata dizajniranja enterijera.

Napravite sami moderan namještaj za malo novca

Postoji hrpa "uradi sam" ideja koje ostavljaju bez daha, no igra s drvenim paletama uvijek iznova oduševi. S njima nastaju uistinu neodoljivi dekorativni elementi i komadi namještaja.

Udruženje proizvođača namještaja BiH upozorilo: Obezbijedite sirovine ili idemo u štrajk

SARAJEVO - Udruženje proizvođača namještaja BiH uputilo je zahtjeve predsjedavajućem Savjeta ministara BiH i entitetskim premijerima u kojima traže da se pod hitno riješi problem snabdijevanja drvetom, uvođenje taksi na izvoz, smanjenje doprinosa na plate radnika, subvencije za radnike i sprečavanje njihovog odlaska u inostranstvo ili će, kako su najavili, održati štrajk upozorenja.

Najčitanije