Naoružanje

Rusi Amerikancima demonstrirali moć svoje najbolje rakete

MOSKVA - Ruska vojska je demonstrirala američkim stručnjacima raketni sistem "Avangard" sa hipersoničnim krstarećim blokom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Rusije.

S-500 uskoro u ruskoj vojsci: Nevjerovatne specifikacije novog PVO sistema

MOSKVA - Kompleks protivvazdušne odbrane S-500, koji je razvila ruska kompanija "Almaz-Antej", spreman je za ulazak u vojnu službu Rusije, javljaju ruski mediji.

Pompeo: Dali smo Ukrajincima oružje za borbu protiv Rusa

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majk Pompeo objasnio je isporuke američkog oružja Ukrajini.

Predstavnik Pentagona: Moramo stići Ruse u domenu hiperzvučnog oružja

VAŠINGTON - Predstavnik Pentagona potpukovnik ratne avijacije Robert Karver upozorava na "asimetriju u borbenim sposobnostima" između ruske i američke vojske, a kao glavni uzrok navodi brzi razvoj hiperzvučne vojne tehnologije koju je dostigla ruska vojna industrija.

Američki medij: Stiže rusko oružje od kojeg nema odbrane

Ruski sistem za kontrolu malih bespilotnih letjelica za masovni napad "Jato 93" predstavlja ozbiljnu prijetnju za potencijalnog protivnika, piše američki list "Popular mehaniks".

Ruska vojska dobija sedam novih jedinstvenih sistema

MOSKVA - Ruska vojska će dobiti sedam novih sistema kakvih nema niko drugi na svijetu.

Dačić: Nema razloga da nam Amerika uvede sankcije

BEOGRAD - Srbija ne krši sankcije, koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Amerikanac stiže da prijeti sankcijama?

BEOGRAD - U Beograd u petak dolazi Tomas Zarzecki, koji rukovodi Radnom grupom 231 američkog Stejt departmenta, zaduženom za primjenu sankcija prema ruskom bezbjednosnom sektoru i onima koji sa njim sarađuju, pišu Novosti.

Ruska podmornica prvi put ispalila balistički projektil "Bulava"

MOSKVA - Podmornica "Princ Vladimir" na nuklearni pogon iz klase "borej A" prvi put je ispalila balistički projektil "Bulava" tokom vježbe u Bijelom moru, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

Najmanji kompjuter na svijetu postao oružje

Jedan od najmanjih, potpuno funkcionalnih, računara na svijetu - Raspberry Pi, od svog pojavljivanja, služi kao osnova za razne modifikacije i nove "uradi sam" projekte.

Najčitanije