Naoružanje

Mediji: Indija nastavlja da kupuje oružje od Rusije

"Njujork tajms" navodi da su tokom samita u Nju Delhiju Indija i Rusija najavile pojačane odbrambene veze i otkriva pojedinosti o ugovoru o protivraketnoj odbrani vrijednom 5,4 milijarde dolara, potpisanom uprkos indijskom riziku od američkih sankcija.

Moskva se nada dodatnim isporukama S-400

MOSKVA - Rusija nastavlja realizaciju ugovora o isporuci protivvazdušnog sistema S-400 Indiji i nada se da će uslijediti dodatne isporuke u skladu sa opcijom iz ugovora, izjavio je direktor "Rosboroneksporta" Aleksander Mihjev.

Srbija dobija dvije milijarde evra za naoružanje i vojnu opremu

Modernizacija Vojske Srbije (VS) novom tehnikom prema do sada utrošenom novcu i planom za iduću godinu preći će prag troškova od dvije milijarde evra.

Rusija podigla "suhoj" kako bi presrela britanski špijunski avion

Rusija je podigla borbeni avion kako bi presrela britanski špijunski avion koji je djelovao u blizini Krima.

Pentagon upozorava da Kina povećava nuklearni arsenal

Pentagon je danas značajno revidirao svoju procjenu o planovima Kine da poveća svoj arsenal nuklearnog oružja narednih godina, navodeći da bi Peking mogao da ima 700 bojevih glava do 2027. godine, a do 2030. možda čak i 1.000.

Majli: Kinesko testiranje oružja značajno i zabrinjavajuće

Najviši američki vojni oficir, general Mark Majli, dao je prvu zvaničnu potvrdu kineskog testa hipersoničnog oružja i rekao da je to vrlo značajan, ali i zabrinjavajući tehnološki događaj.

Penatgon: Tri uspješne probe hipersoničnog naoružanja

Pentagon je danas saopštio da je američka vojska uspješno izvršila tri testiranja "prototipova" komponenti hipersoničnih raketa koje će se koristiti za razvoj novog tipa naoružanja.

Kim na izložbi novog naoružanja obećao nepobjedivu vojsku

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un je tokom izložbe novog naoružanja obećao da će izgraditi nepobjedivu vojsku, i optužio SAD za stvaranje tenzija i nepokazivanje u praksi da nemaju neprijateljske namjere prema njegovoj zemlji, prenosi AP pozivajući se na državne medije u Pjongjangu.

Vulin: Srbija će dobiti najnovije oružje iz Rusije

Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

U USK i plinski pištolji moraju se prijaviti policiji

BIHAĆ- Na području Unsko sanskog kantona na snagu je stupio novi Zakon o oružju i municiji, koji donosi brojne izmjene kada se radi o držanju naoružanja. Zakon je nedavno usvojila Skupština USK i njega ugrađena brojna rješenja po ugledu na evropske zakone, što će poslužiti kao primjer drugim kantonima u Federaciji BiH.

Najčitanije