Naoružanje

Lukač: Ozbiljno opremanje MUP-a radi poboljšanja efikasnosti

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je MUP Srpske izvukao pouku iz terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku koji se dogodio krajem aprila 2015. godine, nakon čega je počeo da se oprema i organizuje na sasvim drugačiji način, da bi bio efikasan u borbi protiv svih vrsta ugrožavanja policije i građana, naročito terorizma.

Pompeo: Svaki sporazum o naoružanju mora uključivati Rusiju i Kinu

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Majkl Pompeo rekao je danas u razgovoru telefonom šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da svaki budući sporazum o kontroli naoružanja mora da bude usmjeren na dogovor koji će uključivati Rusiju i Kinu, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Ruska vojska dobija nove tenkove

MOSKVA - Isporuka tenkova "T-90M" Oružanim snagama Rusije počeće kasnije ove godine, izjavio je izvršni direktor ruske Državne koroporacije "Rostek" Oleg Jevtušenko.

Rusija udvostručila borbeni potencijal

MOSKVA - Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO, izjavio je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

Najveći izvoznici oružja

STOKHOLM - Obim svjetske prodaje oružja u periodu 2015-2019. povećan je za 5,5 odsto u odnosu na prethodni petogodišnji period.

Vulin: Ne razmišljamo više šta će drugi reći

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je zauvijek prošlo vrijeme kada se razmišljalo o tome šta će drugi misliti o opremanju Vojske Srbije i da li će njena snaga nekome zasmetati.

Tramp: Isporučićemo Indiji opremu vrijednu tri milijarde dolara

NJU DELHI - Potpisaćemo sa Indijom sporazum o isporuci helikoptera i druge opreme čija vrijednost premašuje tri milijarde dolara, rekao je američki predsjednik Donlad Tramp na početku dvodnevne posjete Indiji.

Rusi testirali modernizovani sistem "Grad"

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije pokazalo je gađanje iz modernizovanih sistema "Grad".

Porast izvoza: Kome BiH najviše prodaje oružja i municije?

SARAJEVO - Izvoz namjenske industrija BiH prošle godine iznosio je 212,93 miliona KM, što je više za oko četiri odsto u odnosu na 2018. godinu, izjavila je Srni direktor Sektora privrede Spoljnotrgovinske komore BiH Ognjenka Lalović.

Zabrinutost zbog zaostalog oružja: Balkanski arsenal prijeti Evropi

BERLIN - Na zapadnom Balkanu se u opticaju trenutno nalazi do šest miliona komada malog vatrenog oružja, koje predstavlja rizik ne samo za region, nego i za cijelu Evropu, navodi njemačko Ministarstvo inostranih poslova (MIP) u Berlinu.

Najčitanije