Naoružanje

Srbija: "Žirafom", "iglom" i "mistralom" protiv bespilotnih letjelica

Srpska vojska dobija pojačanje u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani. Novi integrisani sistem dejstvovaće protiv bespilotnih letjelica modernizovanim radarom "žirafa", raketama "igla" i PASARS-om, na koji će kasnije biti pridodate i najmodernije rakete "mistral".

"SAD naoružavaju Prištinu na štetu mira na Balkanu"

MOSKVA - Zamjenik portparola Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev rekao je da Rusija sa žaljenjem i i zabrinutošću prate informacije o američkim isporukama naoružanja i vojne tehnike vlastima u Prištini.

Vučić: Beograd ne želi da učestvuje u regionalnoj trci u naoružanju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija uložiti ogroman novac u vojnu industriju, ali da ne želi da učestvuje u bilo kakvoj trci u naoružanju.

Hrvatska ima najmoćnije protivoklopno naoružanje u regionu

Najmoćnije protivoklopno oružje u regionu u 2020. godini ima Hrvatska. To su američke protivoklopne rakete AGM-114 Helfajer koje se lansiraju sa helikoptera OH-58D Kajova Vorior koje su SAD donirale Hrvatskoj.

Vulin: Njemačko naoružavanje Kosova - kršenje međunarodnog prava

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je povodom informacija da Njemačka naoružava takozvanu vojsku Kosova, da to predstavlja kršenje međunarodnog prava, ali i da je poruka Srbiji.

DW: Njemačko oružje samo za "dobre"

BERLIN - Njemačka decenijama krši sopstvene principe kada je riječ o izvozu oružja, pokazuje nova studija, piše DW i dodaje da se njemačko oružje koristi u građanskim ratovima ili je u rukama policije koja ratuje protiv svojih građana.

Nijemci o ruskom PVO sistemu: Dvadeset godina ispred zapadnih pandana

Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu S-500 "Prometej" je po svojim tehničkim karakteristikama 15-20 godina ispred sličnih zapadnih sistema, piše nemački portal "Fokus".

Šumadijski "kalašnjikov" omiljen u Americi

Krajem prošle decenije kragujevačka fabrika Zastava oružje je, prvenstveno za američko tržište, iznova redizajnirala vojničku pušku M77, čime je dokazani, robusni i pouzdani sistem "kalašnjikov" dodatno prilagodila i približila civilima. Američki strijelci imaju samo riječi hvale za ovo kvalitetno oružje modernog i atraktivnog izgleda, a prihvatljive cijene.

Koncern "Kalašnjikov" pravi usavršeni puškomitraljez

Ove godine u Rusiji počinje rad na usavršenom puškomitraljezu na bazi modela RPK-16.

"S-400" se ne može izvoziti bez saglasnosti Moskve

MOSKVA - Turska ne može prosljeđivati niti dalje izvoziti sisteme protivvazdušne odbrane "S-400" u treće zemlje bez pristanka Rusije, saopšteno je iz pres-službe ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju.

Najčitanije