Naoružanje

SIPRI: Naoružavanje kao u Hladnom ratu

Bez obzira na to što privreda slabi, skoro 2.000 milijardi dolara su 2020. izdvojene za naoružanje. Prva mjesta zauzimaju SAD i Kina. Njemačka je na sedmom mjestu po ovim izdacima u svijetu.

Putin poslao dokument o produženju "Novog START-a" na ratifikaciju

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin predao je dokumente o produženju Sporazuma za smanjenje strateškog naoružanja /Novi START/ Donjem domu parlamenta ili Dumi na ratifikaciju.

Kim: Sjeverna Koreja razvija nova nuklearna naoružanja

VAŠINGTON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un izjavio je da njegova zemlja razvija nova naoružanja, uključujući nuklearnu podmornicu, taktičko nuklearno oružje i napredne bojeve glave dizajnirane da prodru u protivraketne odbrambene sisteme.

Prodaja njemačkog oružja pala za trećinu

BERLIN - Vlada Njemačke je odobrila lane prodaju naoružanja i vojne opreme za 5,82 milijardi evra, 27,4 odsto manje u odnosu na godinu ranije.

SAD odobrile moguću prodaju naoružanja Hrvatskoj

Američki Stejt department odobrio je moguću prodaju vojne opreme i naoružanja Hrvatskoj u vrijednosti od 757 miliona dolara, objavila je američka Agencija za odbrambenu bezbjednosnu saradnju (DSCA).

Britanija planira najveće ulaganje u vojsku od hladnog rata

London - Velika Britanija najavila je juče najveće vojno ulaganje od kraja hladnog rata, uprkos koronakrizi koja je iscrpila ekonomiju.

Ruska vojna policija dobila moćna oklopna vozila "Patrulj"

Najnoviji oklopni automobili "Patrulj" ("Patrola“) isporučeni su vojnoj policiji. Svečana primopredaja nove tehnike obavljena je krajem prošle nedjelje na vojnotehničkom forumu "Armija" koji se održava na podmoskovskom poligonu Alabino i poznat je po takmičenju iz tenkovskog biatlona.

Nova kineska tehnologija: Roj dronova uništava tenkove

PEKING - Kina je nedavno prikazala novi sistem, roj dronova koji nose eksplozivne bojeve glave sposobne da unište tenkove i druga oklopna vozila.

Vremešni sovjetski obalski sistem "Utjos" još uvijek opasan

"Veteran iz doba Hladnog rata" je još uvek cijenjen u ruskoj ratnoj mornarici.

Oficir za nuklearno naoružanje na podmornici došao pijan na smjenu

Britanski mornarički oficir za naoružanje, poručnik Len Luv, proglašen je nesposobnim za obavljanje dužnosti nakon što je pijan sa provoda došao na nuklearnu podmornicu "Vidžilant" da bi preuzeo komandu nad nuklearnim projektilima, prenosi Skaj njuz.

Najčitanije