Napad

Vehabija napao urednika sarajevskog portala: Klanjao s njim u džamiji pa ga pretukao

SARAJEVO - Urednik portala "Bosnija tajms" Nedžat Latić napadnut je danas poslije podne u sarajevskom naselju Otoka, javljaju federalni mediji.

ID preuzela odgovornost za napad u Dagestanu

MOSKVA - Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za pucnjavu u južnoj ruskoj republici Dagestan u kojoj je ubijeno pet osoba, javila je novinska agencija ove terorističke grupe Amak, iako nije pružila neposredne dokaze za tu tvrdnju.

Naoružani napadač ubio pet osoba ispred crkve u Dagestanu

MAHAČKALA - Naoružani napadač u ruskoj republici Dagestan ubio je najmanje pet ljudi i ranio još toliko njih, prije nego što su ga ubili pripadnici sigurnosnih snaga, prenijele su ruske novinske agencije.

Tramp poručio FBI: Da niste gubili vrijeme na Ruse, spriječili biste masakr na Floridi

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp povezao je pucnjavu u školi na Floridi s istragom FBI o ruskom miješanju u izbore 2016. godine, rekavši u subotu da je napad možda mogao da bude spriječen da se nije trošilo toliko vremena na tu istragu.

Četiri osobe ubijene na festivalu u Dagestanu

MOSKVA - Najmanje četiri osobe su ubijene, dok su četiri ranjene kada je naoružani napadač otvorio vatru na publiku tokom festivala u Dagestanu na jugu Rusije, prenijele su agencije.

Ubica sa Floride član neonacističke paravojske

Nikolas Kruz, 19-godišnji ubica s Floride koji je u srednjoj školi u Parklandu ubio 17 ljudi, bio je član lokalne paravojske bijelih neonacista pod imenom Republika Florida.

Kćerka prijavila oca da ju je pokušao silovati

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su muškarca s inicijalima R.M. (47), koji je osumnjičen da je u proteklu srijedu, u večernjim satima, pokušao seksualno napastvovati svoju kćerku A.M. (21).

Al Nusra front priprema hemijski napad u Idlibu?

HMEIMIM - Ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji primio je telefonski poziv u kojem je upozoren na mogući napad hemijskim oružjem u Idlibu, koji priprema "Al Nusra front" zajedno sa organizacijom "Bijeli šljemovi", saopšteno je iz Centra.

MUP RS nema saznanja da je osumnjičeni za pokušaj napada u Gracu isporučen BiH

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske ne raspolaže saznanjima da je Austrija isporučila BiH Emira H. (26), rekla je portparol MUP-a Srpske Danica Gnjatović.

Austrijski mediji: Osumnjičeni za planiranje napada u Gracu na slobodi u Banjaluci

BANJALUKA - Državljanin BiH Emir H. (26) koji je u decembru 2017. uhapšen pod sumnjom da je planirao napad na božićni sajam u Gracu deportovan je proteklog vikenda u BiH.

Reklame

Najčitanije