Narandža

Ovo namirnice sadrže više vitamina C od narandže

Kada pomislite na vitamin C, neminovno mislite na narandže. Ali ovo voće ima manje vitamina C u usporedbi s nekim drugim plodovima.

Prljavi farovi - rješenje jedna voćka i moćan prah

Prljavi farovi su muka mnogih vozača, naročito tokom proljeća kada se vazduhom širi polen ili tokom hladnih zimskih jutra i mraza koje izazivaju niske temperature.

5 ideja kako možete iskoristiti narandžinu koru

Narandže su bogate brojnim vitaminima, koriste se u pripremi raznih poslastica i voćnih salata, ali se i njihova kora može iskorititi.

Novi TikTok trend spoj kafe i soka od narandže

Krajem februara je korisnica društvene mreže TikTok @bundaddy objavila svoj video, u kojem u veliku čašu soka od narandže bez pulpe s kockicama leda sipa espreso. Od tada se ovaj napitak često pojavljuje na društvenim mrežama.

Napitak koji rješava najčešći zdravstveni problem današnjice

Ukoliko želite da se riješite viška kilograma, koji je zdravstveni problem mnogih, jedan napitak morate da konzumirate svakodnevno.

Idealne mirisne note za hladne zimske dane

Zima je poznata kao godišnje doba koje uveliko diktira promjene unutar naše garderobe. Tako nešto više pažnje posvećujemo toplim modnim komadima i pletivu, ali promjene ne zaobilaze ni kozmetičku policu.

Da li je dobro popiti cijeđenu narandžu ujutru

Tokom odrastanja mnogo puta smo imali priliku da čujemo koliko je vitamin C važan za naš organizma. Ipak, jutro nije najbolje vrijeme za unošenje ovog vitamina u ljudski organizam.

Sedam namirnica koje spremaju organizam za zimu

Jesen je pravo vrijeme da pripremimo organizam za zimu i ono što nas uobičajeno čeka, a to je povećana cirkulacija virusa i veća mogućnost za prehladu.

Zašto cijeđenu narandžu ne treba piti ujutru

Često na malih ekrana možemo vidjeti scene savršenog doručka, čiji je neizostavni dio čaša cijeđene narandže. Ipak, da li je ona ta kojom treba da započenemo dan?

Ne bacajte narandžinu koru, ima dva brza načina primjene

Jesen je pravo vrijeme za citruse, a narandže su svakako na vrhu liste. Narandža je višestruko korsna namirnica za zdravlje, a pored toga ima i brojne primjene u kući.

Strana narandža jeftinija od domaće jabuke

BANJALUKA - U prvih pet mjeseci ove godine u BiH je uvezeno 1.054 tone više citrusa nego u istom periodu prošle godine, a razlog povećanom uvozu je, kako tvrde domaći voćari, visoka cijena domaćeg voća, zbog koje se kupci plićeg džepa radije odlučuju da kupuju i konzumiraju citruse.

Napravite mirisnu svijeću od narandže

Da bi vaš dom mirisao, ali onako prirodno neodoljivo, ne kupujte svijeće, već sami napravite svoju - ljepšu i mirisniju od fabričkih.

Namirnice koje čiste organizam od nikotina

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Sok od tri namirnice "guta" umor

Smanjeni unos vitamina i slaba tjelesna aktivnost samo su neki od uzroka umora, koji sa sobom često donosi pospanost, malaksalost i nedostatak energije.

Sok od narandže smanjuje rizik od demencije

Umjesto kafe, mnogo je bolje popiti čašu soka od narandže, savjetuju stručnjaci. Osim što krijepi organizam, sok od mnogima omiljenog citrusa smanjuje i rizik od demencije za gotovo 50 odsto jer povoljno djeluje na centralni nervni sistem, pokazuju rezultati nedavno objavljene studije Univerziteta u Bostonu.

Najčitanije