Narko kartel

DW: Korona uništava posao meksičkim kartelima

BON - Zatvorene granice i ograničenje vazdušnog saobraćaja doveli su do eksplozije cijena droge, što osjećaju narko-karteli kojima nedostaje i sirovina za sintetičke droge, a zbog svega toga povećava se broj pljački i rasplamsava borba za teritoriju, prenosi njemački Dojče vele.

Krvavi rat narko-kartela zbog meksičkog avokada

MEKSIKO SITI - Bilo za prehranu, bilo za kozmetiku: avokado je u velikoj modi. U Meksiku su se u biznis uključili i narko-karteli, preuzeli su posao i sada šire strah i trepet u čitavoj jednoj regiji.

Skoro 35.000 ubistava u 2019. godini u Meksiku

MEKSIKO SITI - U Meksiku su prošle godine izvršena 34.582 ubistva, najviše od 1997. godine, kada je počelo da se registruju ta krivična djela, objavile su danas vlasti.

Evropska zemlja na korak da postane narko-država

AMSTERDAM - Jan Struidžs, predsjednik najvećeg policijskog sindikata u Holandiji kaže da ta država definitivno ima sve karakteristike narko-države.

"Nije dobro narko-kartele proglasiti za teroriste"

MEKSIKO SITI - Ministar inostranih poslova Meksima Marselo Evrard izjavio je danas da će namjera SAD da meksičke narko-kartele proglasi za terorističke grupe ugroziti odnose dvije zemlje i njihovu saradnju.

Dileri ubili konkurenta, objesili ga na nadvožnjak i sve snimali

Članovi meksičkog narko kartela "Jalisco New Generation" (CJNG) prošlog vikenda putem video snimka "pohvalili" su se da su oteli operativca rivalskog meksičkog narko kartela "Santa Rosa de Lima" Adolfa “"El Michoacana" Mendozu Valensiju i natjerali ga da prizna da je diler u gradu Vale de Santijago u saveznoj državi Guanahuato, da bi na kraju društvenim mrežama počele da kruže fotografije mrtvog i na nadvožnjaku autoputa u Guanahuatu obješenog Mendoze Valensije, piše "Daily Mail".

Kraljica Pacifika: Ispovijest žene koja je zavođenjem stigla do vrha narko kartela

Sandra Avila Beltran je jedna od malobrojnih žena koje su imale pristup najvišim nivoima u hijerarhiji narko-kartela. Od kraja 1970-tih godina, živjela je, radila i voljela u samom vrhu meksičke narko-mafije. Na vrhuncu karijere, nosila je kofere sa milionima dolara u novčanicama od po 100 dolara.

El Čapo više nije najopasniji narkobos na svijetu

Američke i meksičke vlasti objavile su da je najnoviji, najtraženiji vođa kartela bivši policajac Nemesio Oseguera Servantes, poznatiji kao El Menčo. El Menčo na ovoj je poziciji zamijenio Hoakina Guzmana poznatog kao El Čapo, koji je uhapšen 2016.

Uhapšen šef narko kartela "La linea"

MEKSIKO SITI - Meksička policija uhapsila je Karlosa Artura Kintanu, šefa brutalne narko bande "La linea", rekao je šef nacionalne službe bezbjednosti Renato Sales Eredija.

Najčitanije