Narodna skupština

Dodikov veto pao u parlamentu RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas nije podržala veto Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH na pet odluka Predsjedništva što znači da će ono što je usvojeno u Predsjedništvu krajem marta ostati na snazi.

Primljen Dodikov zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta

​BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske primila je zahtjev za održavanje posebne sjednice republičkog parlamenta koji je uputio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Izglasani zaključci o ukidanju akciza i smanjenju stope PDV-a

BANJALUKA - Narodna skupština RS usvojila je zaključke klubova poslanika vladajuće koalicije o ukidanju akciza na gorivo i smanjenju stope poreza na dodanu vrijednost na životne namirnice. Istovremeno, odbijeni su zaključci koje je predložila opozicija, a osnovna razlika je što je vladajuća koalicija predložila ukidanje akciza na mjesečnom nivou, dok su u opoziciji smatrali da je akcize potrebno ukinuti na period od šest mjeseci.

Vidović: Predlažemo smanjenje PDV-a, odluka je na Parlamentu BiH

BANJALUKA - Vlada RS predlaže ukidanje poreza na dodanu vrijednost na osnovne životne namirnice a povećanje poreza sa 17 na 22 odsto na luksuznu robu i usluge, a mjera bi važila do kraja godine, rekla je Zora Vidović, ministrica finansija RS, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS posvećenoj ovoj temi.

Posebna sjednica Narodne skupštine u petak

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 29. posebna sjednica Narodne skupštine početi sutra u 12 časova.

Počela posebna sjednica NS RS

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se raspravljati o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite počela je danas u 12 časova u Banjaluci.

Borci ispred skupštine od poslanika traže poboljšanje statusa

BANJALUKA - Članovi više boračkih udruženja okupili su se ispred Narodne skupštine Republike Srpske, zahtjevajući od narodnih poslanika da na posebnoj sjednici posvećenoj boračkoj populaciji učine više da se poboljša položaj te kategorije.

Poslanici o borcima u srijedu

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će poslanici razmatrati stanje u oblasti boračko – invalidske zaštite, biće održana u srijedu u 12 časova.

Ambasadori PIK-a reagovali na odluku Narodne skupštine Republike Srpske

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za primjenu mira (UO PIK) održali su danas vanrednu sjednicu.

NS RS vratila dio nadležnosti nad državnom imovinom

BANJALUKA - Narodna skupština RS izglasala je Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, čime je prvi put vraćena nadležnost iz jednog dijela oblasti nepokretne imovine sa nivoa BiH na nivo RS.

Nebojša Vukanović udaljen sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske

BANJALUKA - Poslanik Nebojša Vukanović udaljen je sa današnje sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

U nastavku sjednice o Nacrtu zakona o VSTS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra raspravom o Nacrtu zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske - prijedlog narodnih poslanika.

Komšić o prijedlozima NS RS: Ne postoji jasniji primjer udara na državu

SARAJEVO - Ne postoji jasniji primjer udara na jednu državnu instituciju od ovakvog udara na VSTS, te jasniji primjer udara na državu, predlaganjem neustavnog zakona o imovini, koji se pripremaju u Narodnoj skupštini RS, smatra predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Velika obmana

Narodna skupština Republike Srpske, bolje reći vlast predvođena Miloradom Dodikom, na sjednici održanoj 1. februara 2022. godine usvojila je zaključke kojima, na krajnje prizeman način, obmanjuje srpski narod i Republiku Srpsku. Stoga ovim tekstom želim da ukažem na detalje te obmane, koji treba da budu zabilježeni jer će u protivnom promaći našoj javnosti.

Vlada dala saglasnost na Nacrt zakona o VSTS Republike Srpske

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je dala saglasnost na Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske koji su joj dostavili poslanici vladajuće koalicije, potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Vlade RS.

Najčitanije