Narodna skupština RS

Stanić: SDS spreman za dogovor ako se povuče zaključak o posjeti Đukanovića

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je ova stranka spremna za dogovor i jedinstvo ako srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povuče prvi zaključak u vezi sa posjetom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH.

Stanić: Migranti su kao mutna voda koju treba propustiti da prođe

BANJALUKA - Posebna sjednica Narodne skupštine RS o dolasku Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, i raspoređivanju Frontexa u BiH, sazvana na zahtjev Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH zbog preglasavanja u Predsjedništvu BiH, biće održana sutra u 17 časova, odlučio je skupštinski Kolegij.

Begiću nije dozvoljen ulazak u NSRS jer je zloupotrijebio gostoprimstvo

BANJALUKA - Služba obezbjeđenja Narodne skupštine Republike Srpske, po nalogu generalnog sekretara, nije dozvolila ulazak Ivanu Begiću, predsjedniku Mladih PDP-a Banjaluka, u svojstvu gosta narodnog poslanika Draška Stanivukovića jer je svojim ranijim ponašanjem zloupotrijebio gostoprimstvo i propisana pravila ponašanja u parlamentu.

Narodna skupština RS odbila Vukanovićevu deklaraciju o Srbima u Crnoj Gori

BANJALUKA - Poslanici Nraodne skupštine Republike Srpske (RS) nisu danas usvojili deklaraciju o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori, koju je predložio poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović.

Prijedlogom zakona uređuje se obavljanje inspekcijskog nadzora u RS

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o inspekcijama Republike Srpske uvodi se nova kategorija - inspektor posebne i unutrašnje kontrole s ciljem poboljšanja kvaliteta rada.

Žunić: SNSD podržava izmjene izbornog zakona BiH

BANJALUKA - Šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić rekao je da se SNSD zalaže za izmjene Izbornog zakona BiH radi objektivnosti izbornog procesa.

Šolaja: Za razliku od Stanivukovića, nisam dobila glasove na ljudskoj tragediji

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja rekla je da je razlika između nje i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića u tome što ona nikada nije dobila glasove na ljudskoj tragediji.

Kolašinac: SNSD predložio izmjene Izbornog zakona Srpske

BANJALUKA - Prijedlogom zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, koji se po hitnom postupku donosi na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a, uređuje se način izbora i opoziva gradonačelnika grada koji se sastoji iz više opština, a primjer za to je Istočno Sarajevo.

Usvojen zapisnik sa devete posebne sjednice NS RS

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je, poslije duže rasprave, zapisnik sa devete posebne sjednice parlamenta, na kojoj je ranije raspravljano o Programu reformi BiH.

Novalić: FBiH nije, i neće učestvovati u razgovorima o graničnoj liniji

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić odbacio je danas zaključke Narodne skupštine Republike Srpske koje se tiču definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH.

Najčitanije