Narodna skupština RS

SIPA će izuzimati dokumentaciju iz Vlade i Skupštine RS

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je zahtjev Sudu BiH koji je izdao naredbu za izuzimanje određene dokumentacije Vlade RS, Narodne skupštine RS i više političkih partija, a u okviru predmeta u kojem postupa Tužilaštvu BiH.

Šmit osudio akte koje je usvojila Narodna skupština RS

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojeg RS ne priznaje, snažno je osudio akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u petak, 10. decembra.

Šulić: Šarović i Borenović pokazali kome polažu račune

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da su lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović napuštanjem posebne sjednice parlamenta Srpske i gostovanjem na BN televiziji sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pokazali da su potpuno izgubili kompas, ali i kome polažu račune.

Može li novi Ustav Srpske proći bez Vijeća naroda?

BANJALUKA - Iako je deklaracijom o ustavnim principima predviđena izmjena Ustava Republike Srpske, pitanje je koliko je u ovom trenutku realno da do toga dođe, s obzirom na to da u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS već sada tvrde da to neće prihvatiti.

Cvijanović: Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti, da ništa ne otima od BiH, ali ne dozvoljava ni da se šta otima od nje.

Stanić: Moguć bojkot posebne sjednice Skupštine RS

BANJALUKA - Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavljuju mogućnost bojkta sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Čubrilović pozvao lidere svih stranaka u RS na sastanak

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj na sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedjeljak, 26. jula, saopšteno je iz NS RS.

Lani u budžet Srpske uplaćeno više od 37 miliona KM po osnovu koncesija

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je danas izvještaj Komisije za koncesije Republike Srpske o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu, prema kojem je lani u budžet uplaćeno 37,7 miliona KM na ime jednokratne koncesione naknade za pravo korišćenja prirodnih resursa Srpske.

Zbog korone skraćuje se rad parlamenta RS

BANJALUKA - Narodna skupština RS održaće danas samo četiri tačke dnevnog reda, a sjednica će biti nastavljena kada se za to steknu uslovi, rečeno je iz Službe za odnose sa javnošću parlamenta.

Dodik: SDS i PDP su izdali RS

BANJALUKA – Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine da je Mladen Ivanić na akademiji SDA javno rekao da je on taj koji je prenio sve nadležnosti, uključujući vojsku, poreze i druge nadležnosti, a PDP i SDS je prozvao izdajničkim partijama.

Najčitanije