Narodna skupština RS

Narodna skupština RS usvojila dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima koji propisuje da će se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđivati na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije.

Za ministra trgovine i turizma predložena Suzana Gašić

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković predložio je Narodnoj skupštini da za novog ministra trgovne i turizma Republike Srpske bude izabrana Suzana Gašić, nakon što je Dragica Kovač zatražila da bude razriješena ove dužnosti.

Korak do prve privatne osnovne škole u RS

BANJALUKA, PRIJEDOR - U Republici Srpskoj bi se ubrzo moglo očekivati osnivanje prvih privatnih osnovnih škola, s obzirom na to da će već na narednoj sjednici Narodne skupštine RS poslanici raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Čubrilović: 'Oluja' - jedno od najsurovijih etničkih čišćenja

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, povodom obilježavanja 4. avgusta, Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja", da je to najveće i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja na području bivše Jugoslavije koje je izvršeno u sukobima devedesetih godina prošlog vijeka.

Borenović: Dok sam ja predsjednik PDP ostaje opozicija

BANJALUKA - Dok sam ja predsjednik i dok su ovakve političke okolnosti, Partija demokratskog progresa (PDP) ostaje opozicija i tu ze završava svaka priča ili spekulacija na ovu temu, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

U NS RS rasprava o zaduženju od 150 miliona evra za Koridor 5c

BANJALUKA - U Banjaluci je počela četvrta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja tog od 150 miliona evra prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje projekta Koridor 5c - obilaznica Doboj.

Posebna sjednica NS RS u utorak, 16. jula

​BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da 4. posebna sjednice Narodne skupštine bude održana u utorak, 16. jula 2019. godine, sa početkom u 12 časova.

Ukidanje naknade za plaćanje pravosudnog ispita za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj kojim je propisano da lica sa invaliditetom budu oslobođena plaćanja naknade za polaganje ovog ispita koja iznosi 800 KM.

Stanić: Republički nacionalni interes da vlasnici uzurpiranog zemljišta budu pojedinci

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je republički nacionalni interes da vlasnici uzurpiranog zemljišta budu pojedinci, a ne država.

Žunić: Potrebno više policajaca na terenu

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Srpska treba da ima više policajaca na terenu zato što u BiH postoji problem sa migrantima i elementarnim nepogodama.

Najčitanije