Narodna skupština RS

Stevandić: Pokušava se preuzeti kontrola nad izborima

BANJALUKA – Činjenica da se izborna pravila mijenjaju u toku izbornog procesa govori da se ovim memorandumom pokušava upravljati izbornim procesom, rekao je Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske na sjednici Narodne skupštine RS.

Šarović: Dodik je sve izmislio

BANJALUKA – Navodi koje je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH iznio na sjednici Narodne skupštine RS nisu tačni, te da je sve izmislio rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Šarović: Nećemo podržati Dodikov veto

BANJALUKA – SDS će učestvovati u radu posebne sjednice Narodne skupštine RS o angažovanju agencije za nadgledanje izbora, ali neće podržati veto koji je tražio Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Čubrilović: Očekujem konstruktivnu raspravu, ali ne i potpuno jedinstvo

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da sutrašnja sjednica parlamenta Srpske koja se održava na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa bude konstruktiva, ali ne i da dođe do potpunog jedinstva stranaka.

Parlament RS potvrdio: Odluke Predsjedništva štetne po vitalni interes

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je na posebnoj sjednici, dvotrećinskom većinom, potvrdila izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa na sjednici održanoj 22. jula veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Klubovi u NSRS predložili zaključke u vezi sa zaštitom interesa Srpske

BANJALUKA - Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i poslaničke grupe Nezavisni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su u vezi sa izjašnjenjem o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici održanoj 22. jula ove godine, veoma štetnim po vitalne interese Srpske predložili više zaključaka.

Trivić: RS podržava PISA istraživanja, ali u skladu s ustavnim nadležnostima

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS da Srpska podržava i izražava spremnost da učestvuje u PISA istraživanju, ali u skladu s ustavnim nadležnostima.

"Ne suprotstavljamo se SAD, ali nećemo dozvoliti prenošenje nadležnosti"

BANJALUKA – Republika Srpska ne može prihvatiti sporazum sa Sjedinjenim Državama jer u njega nije uključena Policija RS ni druge policijske agencije u RS, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva na posebnoj sjednici NS RS.

Šulić: Kad Dodik poziva na vitalni interes, znak da je Srpska na udaru

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da kada se srpski član Predsjedništva BiH poziva na vitalni interes, to je znak da su na udaru Srpska i njena prava, te je naglasio da se nada da će parlament Srpske dati snažnu poruku da nema prenosa nadležnosti i da ne želi da u BiH niko nikoga preglasava.

Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za utorak u 12 časova sjednicu Кolegijuma Narodne skupštine za utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 15. posebne sjednice.

Najčitanije