Narodna skupština RS

Dodik: Odbaciti sporazum s Velikom Britanijom, ta zemlja je radila protiv srpskog naroda

BANJALUKA – Narodna skupština RS treba da stavi veto na trgovinski sporazum BiH s Velikom Britanijom jer su institucije RS utvrdile da se sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti i zato što Velika Britanija radi na štetu srpskog naroda, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH..

Primljen Dodikov zahtjev za održavanje posebne sjednice parlamenta

​BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske primila je zahtjev za održavanje posebne sjednice republičkog parlamenta koji je uputio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa, koje je proglasio veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Vidović: Predlažemo smanjenje PDV-a, odluka je na Parlamentu BiH

BANJALUKA - Vlada RS predlaže ukidanje poreza na dodanu vrijednost na osnovne životne namirnice a povećanje poreza sa 17 na 22 odsto na luksuznu robu i usluge, a mjera bi važila do kraja godine, rekla je Zora Vidović, ministrica finansija RS, na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS posvećenoj ovoj temi.

NS RS vratila dio nadležnosti nad državnom imovinom

BANJALUKA - Narodna skupština RS izglasala je Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, čime je prvi put vraćena nadležnost iz jednog dijela oblasti nepokretne imovine sa nivoa BiH na nivo RS.

Komšić o prijedlozima NS RS: Ne postoji jasniji primjer udara na državu

SARAJEVO - Ne postoji jasniji primjer udara na jednu državnu instituciju od ovakvog udara na VSTS, te jasniji primjer udara na državu, predlaganjem neustavnog zakona o imovini, koji se pripremaju u Narodnoj skupštini RS, smatra predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Velika obmana

Narodna skupština Republike Srpske, bolje reći vlast predvođena Miloradom Dodikom, na sjednici održanoj 1. februara 2022. godine usvojila je zaključke kojima, na krajnje prizeman način, obmanjuje srpski narod i Republiku Srpsku. Stoga ovim tekstom želim da ukažem na detalje te obmane, koji treba da budu zabilježeni jer će u protivnom promaći našoj javnosti.

Vlada dala saglasnost na Nacrt zakona o VSTS Republike Srpske

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je dala saglasnost na Nacrt zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Republike Srpske koji su joj dostavili poslanici vladajuće koalicije, potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Vlade RS.

Đajić: Borci moraju da dobiju šta zaslužuju, uvijek sam na njihovoj strani

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je uvijek na strani demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske, da će se uvijek boriti za prava svih boraca i da oni moraju da dobiju ono što zaslužuju.

SIPA će izuzimati dokumentaciju iz Vlade i Skupštine RS

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je zahtjev Sudu BiH koji je izdao naredbu za izuzimanje određene dokumentacije Vlade RS, Narodne skupštine RS i više političkih partija, a u okviru predmeta u kojem postupa Tužilaštvu BiH.

Šmit osudio akte koje je usvojila Narodna skupština RS

SARAJEVO - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojeg RS ne priznaje, snažno je osudio akte koje je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u petak, 10. decembra.

Šulić: Šarović i Borenović pokazali kome polažu račune

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić smatra da su lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović napuštanjem posebne sjednice parlamenta Srpske i gostovanjem na BN televiziji sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem pokazali da su potpuno izgubili kompas, ali i kome polažu račune.

Može li novi Ustav Srpske proći bez Vijeća naroda?

BANJALUKA - Iako je deklaracijom o ustavnim principima predviđena izmjena Ustava Republike Srpske, pitanje je koliko je u ovom trenutku realno da do toga dođe, s obzirom na to da u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS već sada tvrde da to neće prihvatiti.

Cvijanović: Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska pokazala da nije niži nivo vlasti, da ništa ne otima od BiH, ali ne dozvoljava ni da se šta otima od nje.

Stanić: Moguć bojkot posebne sjednice Skupštine RS

BANJALUKA - Poslanici SDS-a, PDP-a i DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske najavljuju mogućnost bojkta sutrašnje posebne sjednice parlamenta na kojoj je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Čubrilović pozvao lidere svih stranaka u RS na sastanak

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović pozvao je predsjednike svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj na sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske u ponedjeljak, 26. jula, saopšteno je iz NS RS.

Najčitanije