Narodna skupština RS

U NS RS rasprava o zaduženju od 150 miliona evra za Koridor 5c

BANJALUKA - U Banjaluci je počela četvrta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja tog od 150 miliona evra prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje projekta Koridor 5c - obilaznica Doboj.

Posebna sjednica NS RS u utorak, 16. jula

​BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da 4. posebna sjednice Narodne skupštine bude održana u utorak, 16. jula 2019. godine, sa početkom u 12 časova.

Ukidanje naknade za plaćanje pravosudnog ispita za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj kojim je propisano da lica sa invaliditetom budu oslobođena plaćanja naknade za polaganje ovog ispita koja iznosi 800 KM.

Stanić: Republički nacionalni interes da vlasnici uzurpiranog zemljišta budu pojedinci

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske da je republički nacionalni interes da vlasnici uzurpiranog zemljišta budu pojedinci, a ne država.

Žunić: Potrebno više policajaca na terenu

BANJALUKA - Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić smatra da Srpska treba da ima više policajaca na terenu zato što u BiH postoji problem sa migrantima i elementarnim nepogodama.

Narodna skupština RS usvojila informaciju o stanju bezbjednosti u Srpskoj

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske usvojila je informaciju o stanju bezbjednosti u Srpskoj u prošloj godini i prva četiri mjeseca ove, u kojoj se navodi da je MUP sve zadatke realizovao profesionalno i korektno, u interesu bezbjednosti građana i njihove imovine, uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca.Za usvajanje ove informacije, koju je parlament Srpske razmotrio na zatvorenom dijelu sjednice, glasala su 52 poslanika, 16 je bilo protiv, a dva suzdržana.

Dodatna naknada sudskim i policajcima u KPU

​BANJALUKA - Prijedlogom zakona o dopuni Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, po hitnom postupku, službeniku Sudske policije i policajcu u kazneno-popravnim ustanovama /KPU/sa srednjom i višom stručnom spremom utvrđuje se pravo na dodatnu naknadu u iznosu od 10 odsto prosječne plate u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) ostvarene u proteklom mjesecu, jednako kao i za policijske službenike zaposlene u MUP-u Srpske.

Oštra rasprava između Čubrilovića i Vukanovića u Narodnoj skupštini RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas oštrom raspravom između poslanika Nebojše Vukanovića, koji djeluje u Klubu SDS-a, i predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića.

Nastavljena sjednica Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci poslaničkom raspravom o Prijedlogu zakona o podsticajima u privredi, po hitnom postupku.

Počela sjednica Narodne skupštine RS

BANJALUKA - U Banjaluci je danas počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će po hitnom postupku biti razmatrani Prijedlog zakona o podsticajima u privredi, čiji je cilj obezbjeđivanje uslova za sprovođenje sveobuhvatne reforme poslovnog okruženja, te stvaranja povoljnijih uslova za povećanje plata zaposlenih u realnom sektoru.

Najčitanije