Narodno pozorište

Predstava NP RS: "Hrkači" na "Mostarskom proljeću"

MOSTAR - Ansambl predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske "Hrkači" predstaviće se publici u Mostaru u utorak, 31. maja, nastupom u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, u okviru manifestacije XXIV Dani Matice hrvatske Mostar - "Mostarsko proljeće" 2022.

"Narodno s narodom": "Garsonjera" u Laktašima

LAKTAŠI - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Garsonjera" autora Imrea Benčika u režiji Aleksandra Pejakovića u ponedjeljak, 30. maja, gostuje u Laktašima, a glumci će od 20 časova nastupiti pred publikom u Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši u okviru projekta "Narodno s narodom".

Simfonijski orkestar NP RS otvara 24. Teatar fest "Petar Kočić"

BANJALUKA - Dvadesetčetvrti Teatar fest "Petar Kočić", za razliku od svih prošlih izdanja, počeće koncertom novoosnovanog Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koji će biti održan 4. juna ispred ove pozorišne kuće, u slučaju povoljnih vremenskih uslova, ili u velikoj sali u slučaju kiše, a svi zainteresovani moći će da uživaju u klasičnoj i filmskoj muzici besplatno. Koncert će biti održan pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović.

Predstava "To nikad nigdje nije bilo" na daskama NPS

SARAJEVO - Dramska predstava "To nikad nigdje nije bilo" biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) večeras, 18. maja, sa početkom u 19.30.

Predstava "Hrkači" NP RS u Trebinju u okviru projekta "Narodno sa narodom"

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Hrkači" autora i reditelja Nikole Pejakovića u srijedu, 4. maja gostuje u Trebinju, gdje će u 20 časova nastupiti pred publikom u Kulturnom centru Trebinje.

Premijera opere "Telefon" u NPS: 23 minuta scenskog rolerkostera

SARAJEVO - Opera bufa u jednom činu "Telefon", rađena na muziku Đan-Karla Menotija, premijerno će biti izvedena sutra sa početkom u 19.30 u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS), pod dirigentskom palicom Darija Vučića i u režiji Aleksandra Nikolića.

Nikolić za "Nezavisne": Ružičasta opera "Telefon" krije nešto neprijatno

Kamerna minijatura i ljubavni rolerkoster su riječi koje opisuju novu operu "Telefon" u režijskoj postavci Aleksandra Nikolića, koja se gleda u jednom dahu. Iako prati uspone i padove jednog ljubavnog para, ona je na kraju šarmantni trijumf ljubavi i razumijevanja te je uzbudljiva, puna neobičnih preokreta i scenskih dešavanja.

"Kralj Betajnove" na daskama tuzlanskog pozorišta

TUZLA - U Narodnom pozorištu Tuzla sutra naveče trebalo bi premijerno da bude izvedena predstava "Kralj Betajnove" Ivana Cankara u režiji Gorana Damjanca.

"Sumnjivo lice" na sceni NP RS: Spoj Nušića i Tarantina donio neočekivani prosjek

BANJALUKA - Premijera kultnog komada "Sumnjivo lice" Branislava Nušića najavljena je za srijedu sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, u izvedbi ansambla ove kuće i u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivana Plazibata.

Premijera "Sumnjivog lica" u NP RS: "Ne očekujte tradicionalnog Nušića"

BANJALUKA - Predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića i u režiji Ivana Plazibata ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) premijerno će izvesti na Velikoj sceni ove kuće u srijedu s početkom u 20 časova.

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

U Narodnom pozorištu Mostar počeo rad na novoj predstavi

MOSTAR - U Narodnom pozorištu Mostar (NPM) počeo je rad na novoj predstavi, koja se priprema prema tekstu "Eling" Simona Benta, nastalom prema adaptaciji pripovijetki Ingvara Ambjorsema, a u režiji i adaptaciji slovenačke rediteljke Alme Lapajne.

Opera za mlade "Ježeva kuća" na daskama NPS

SARAJEVO - Opera za mlade "Ježeva kuća", za koju režiju i koreografiju potpisuje Ferid Karajica, trebalo bi da bude izvedena sutra, u 14 časova, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Snaga i usud, motivi svih predstava 24. Teatr festa "Petar Kočić"

BANJALUKA - Teatar fest "Petar Kočić" Banjaluka ove godine, pod sloganom "Snaga i usud" biće održan od 5. do 12. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), a juče je u ovoj kući selektorka Slađana Zrnić otkrila da je u takmičarski program ušlo ukupno šest predstava iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

Tuzlanski "Hamlet" u Narodnom pozorištu Sarajevo

SARAJEVO - Predstava "Hamlet", u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla, biće odigrana u Narodnom pozorištu Sarajevo, na Dan grada Sarajeva, 6. aprila od 19.30.

Najčitanije