Narodno pozorište RS

Na Kastelu 2. septembra premijera predstave "Derviš i smrt"

Narodno pozorište Republike Srpske program obilježavanja 90 godina postojanja počeće premijerom predstave "Derviš i smrt", prema romanu Meše Selimovića, 2. septembra na tvrđavi Kastel u Banjaluci, rekla je direktor pozorišta Maja Dodig.

U ponedjeljak onlajn predstava "Velika iluzija"

Narodno pozorište Republike Srpske nastaviće onlajn prikazivanje svojih predstava, a u ponedjeljak, 1. juna, biće prikazana "Velika iluzija", autora Džordža F. Vokera, u režiji Dragana Ostojića.

NS RS prikazuje predstavu "Četrnaesta" onlajn

Narodno pozorište Republike Srpske omogućiće večeras onlajn prikazivanje snimka predstave "Četrnaesta", autora, dramaturga predstave i reditelja Ane Đorđević, povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta.

Maja Dodig novi direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske

BANJALUKA - Akademski slikar i univerzitetski profesor Maja Dodig imenovana je na mjesto direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci, saznaje Glas Srpske.

Predstave će biti prikazivane online

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske najavilo je da će svoje predstave prikazivati online na "You tube" kanalu Pozorišta, sa linkovima koji će biti postavljeni na zvaničnu "Facebook" stranicu i "Twitter" nalog.

Maja Dodig na čelu Narodnog pozorišta RS?

BANJALUKA - Maja Dodig, akademska slikarka i univerzitetska profesorica, trebalo bi da bude novi direktor Narodnog pozorišta RS u Banjaluci, saznaju nezvanično "Nezavisne".

Devet decenija Narodnog pozorišta Republike Srpske

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović posjetila je danas Narodno pozorište Republike Srpske u Banjaluci i poručila da bi resorna ministarstva, u godini kada teatar obilježava 90 godina postojanja, trebala posebnu pažnju da usmjere na ovu ustanovu kulture kako bi jubilej bio proslavljen dostojanstveno.

Počeli sa radom na predstavi "Derviš i smrt"

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske počelo je sa radom na dramskom komadu "Derviš i smrt", autora Meše Selimovića, u režiji Dejana Projkovskog.

U NP RS izvedena praizvedba predstave "Dučić"

BANJALUKA - Predstava "Dučić", u režiji Juga Radivojevića, doživjela je svoju praizvedbu večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Ambiciozna, ali ne i uigrana predstava

BANJALUKA - Praizvedba komada "Dučić" ansambla Narodnog pozorišta Republike Srpske, rađenog po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića i u režiji Juga Radivojevića, biće održana večeras, a pretpremijera za ljude iz struke i novinare izvedena je u četvrtak uveče.

Najčitanije