Narodno pozorište RS

Ko će na čelo Narodnog pozorišta RS

BANJALUKA - Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, objavljen je danas u "Nezavisnim novinama" i "Službenom glasniku Republike Srpske", a rok za podnošenje prijava je petnaest dana od datuma objavljivanja.

Predstava "Otac i sin" pred bečkom publikom

Narodno pozorište RS gostovaće u nedjelju, 8. decembra, sa predstavom "Otac i sin" (Dečja posla) u bečkom Akcent teatru.

Predstava "Zločin i kazna" Narodnog pozorišta RS na turneji u Srbiji

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Zločin i kazna", koju je po tekstu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog režirao Dušan Petrović, biće izvedena u Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu i Vršcu, najavljeno je iz Pozorišta.

Novi direktor Narodnog pozorišta RS trebalo bi da bude dostojan funkcije

BANJALUKA - Nenadu Novakoviću, aktuelnom direktoru Narodnog pozorišta Republike Srpske, krajem decembra tekuće godine ističe mandat, a kako mediji spekulišu, u fotelji direktora nacionalnog teatra RS mogla bi se naći Jelena Trninić-Milićević, sadašnji portparol ove kuće.

"Što te nema" otvara novu sezonu u Narodnom pozorištu RS

Premijerom predstave "Što te nema" autora Marijane Aracki u petak, 18. oktobra, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci biće otvorena nova pozorišna sezona.

Film o tužnom svijetu usamljenih duša u Narodnom pozorištu RS

BANJALUKA - Projekcija filma Džona Hjustona "Mudra krv", po istoimenom romanu Flaneri O'Konor, biće održana na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS u ponedjeljak sa početkom u 19.30.

Istorija i legenda u fokusu ovogodišnjeg Teatar festa

​BANJALUKA - Pod sloganom "Istorija i legenda" ove godine najprestižniji i najveći pozorišni festival u Republici Srpskoj, Teatar fest "Petar Kočić", u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), trajaće od 1. do 8. juna, a na istom će se za nagradu takmičiti pet predstava u selekciji Zorana Đerića. Festival će, po običaju, otvoriti predstava u izvedbi ansambla domaćina, koja ne ulazi u takmičarski program, a kako je najavio Vladimir Đorđević, umjetnički direktor NP RS, u pitanju je premijera Molijerove "Škole za žene" u režiji Đurđe Tešić.

"Zločin i kazna" u NP RS: Predstava dostojna klasika Dostojevskog

BANJALUKA - Veliki roman u odličnoj dramatizaciji, pojedini glumci na vrhuncu dosadašnje pozorišne karijere, muzika po mjeri psihološke nestabilnosti likova na sceni i drama koju 180 minuta gledamo bez treptaja, sjećajući se zašto je Fjodor Mihajlovič Dostojevski naš savremenik i kućni prijatelj.

Beogradsko dramsko pozorište gostuje u NP RS

BANJALUKA - Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Pomorandže za zbogom", rađena po tekstu Biljane Popović, a u režiji i adaptaciji Nenada Gvozdenovića, gostovaće na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) u ponedjeljak, 11. februara, s početkom u 20 časova.

Otkazana predstava "Kako zasmijati Boga"

Prva repriza predstave "Kako zasmijati Boga", koja je na repertoaru u srijedu 26. decembra sa početkom u 20.30 časova, otkazana je zbog bolesti glumca.

Najčitanije