Narodno pozorište RS

Film o tužnom svijetu usamljenih duša u Narodnom pozorištu RS

BANJALUKA - Projekcija filma Džona Hjustona "Mudra krv", po istoimenom romanu Flaneri O'Konor, biće održana na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS u ponedjeljak sa početkom u 19.30.

Istorija i legenda u fokusu ovogodišnjeg Teatar festa

​BANJALUKA - Pod sloganom "Istorija i legenda" ove godine najprestižniji i najveći pozorišni festival u Republici Srpskoj, Teatar fest "Petar Kočić", u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), trajaće od 1. do 8. juna, a na istom će se za nagradu takmičiti pet predstava u selekciji Zorana Đerića. Festival će, po običaju, otvoriti predstava u izvedbi ansambla domaćina, koja ne ulazi u takmičarski program, a kako je najavio Vladimir Đorđević, umjetnički direktor NP RS, u pitanju je premijera Molijerove "Škole za žene" u režiji Đurđe Tešić.

"Zločin i kazna" u NP RS: Predstava dostojna klasika Dostojevskog

BANJALUKA - Veliki roman u odličnoj dramatizaciji, pojedini glumci na vrhuncu dosadašnje pozorišne karijere, muzika po mjeri psihološke nestabilnosti likova na sceni i drama koju 180 minuta gledamo bez treptaja, sjećajući se zašto je Fjodor Mihajlovič Dostojevski naš savremenik i kućni prijatelj.

Beogradsko dramsko pozorište gostuje u NP RS

BANJALUKA - Predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Pomorandže za zbogom", rađena po tekstu Biljane Popović, a u režiji i adaptaciji Nenada Gvozdenovića, gostovaće na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) u ponedjeljak, 11. februara, s početkom u 20 časova.

Otkazana predstava "Kako zasmijati Boga"

Prva repriza predstave "Kako zasmijati Boga", koja je na repertoaru u srijedu 26. decembra sa početkom u 20.30 časova, otkazana je zbog bolesti glumca.

Ozvaničena saradnja Narodnog pozorišta iz Banjaluke i Prištine

BANJALUKA - Sporazum o dugoročnoj saradnji Narodnog pozorišta Republike Srpske i Narodnog pozorišta u Prištini čije sjedište je izmješteno u Gračanicu, koji je danas potpisan u Banjaluci, omogućiće, između ostalog, učešće u zajedničkim produkcijama predstava, razmjenu autora, umjetnika i drugih stručnjaka.

Prijem za predstavnike NP RS u Ministarstvu prosvjete i kulture

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković primila je u ponedjeljak 29. oktobra predstavnike Narodnog pozorišta Republike Srpske i tom prilikom istakla koliki je značaj nagrada i priznanja koje je Narodno pozorište RS dobilo na festivalima u regionu i svijetu, naglasivši da je ova ustanova značajan ambasador kulture i umjetnosti Republike Srpske na međunarodnoj sceni.

“Sinovi umiru prvi” nagrađena na Barskom ljetopisu

Tekst Mate Matišića "Sinovi umiru prvi", u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, proglašen je za najbolji savremeni dramski tekst u takmičarskoj selekciji pozorišnog programa 31. Barskog ljetopisa.

Ansambl Narodnog pozorišta RS na festivalu u Baru

BANJALUKA - Ansambl predstave "Sinovi umiru prvi" autora Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, nastupiće u četvrtak, 2. avgusta, na festivalu "31. Barski ljetopis", koji se održava u Baru od 16. juna do 12. avgusta.

Tri nagrade za "Sabirni centar"

Predstava "Sabirni centar“ Narodnog pozorišta Republike Srpske osvojila je tri nagrade na Festivalu "37. Pozorišne/kazališne igre BiH Jajce 2018" u Jajcu.

Najčitanije