Narodno pozorište Republike Srpske

Predstava NP RS: "Hrkači" na "Mostarskom proljeću"

MOSTAR - Ansambl predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske "Hrkači" predstaviće se publici u Mostaru u utorak, 31. maja, nastupom u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, u okviru manifestacije XXIV Dani Matice hrvatske Mostar - "Mostarsko proljeće" 2022.

"Narodno s narodom": "Garsonjera" u Laktašima

LAKTAŠI - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Garsonjera" autora Imrea Benčika u režiji Aleksandra Pejakovića u ponedjeljak, 30. maja, gostuje u Laktašima, a glumci će od 20 časova nastupiti pred publikom u Centru za kulturu i obrazovanje Laktaši u okviru projekta "Narodno s narodom".

Simfonijski orkestar NP RS otvara 24. Teatar fest "Petar Kočić"

BANJALUKA - Dvadesetčetvrti Teatar fest "Petar Kočić", za razliku od svih prošlih izdanja, počeće koncertom novoosnovanog Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS), koji će biti održan 4. juna ispred ove pozorišne kuće, u slučaju povoljnih vremenskih uslova, ili u velikoj sali u slučaju kiše, a svi zainteresovani moći će da uživaju u klasičnoj i filmskoj muzici besplatno. Koncert će biti održan pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović.

Predstava "Hrkači" NP RS u Trebinju u okviru projekta "Narodno sa narodom"

Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Hrkači" autora i reditelja Nikole Pejakovića u srijedu, 4. maja gostuje u Trebinju, gdje će u 20 časova nastupiti pred publikom u Kulturnom centru Trebinje.

"Sumnjivo lice" na sceni NP RS: Spoj Nušića i Tarantina donio neočekivani prosjek

BANJALUKA - Premijera kultnog komada "Sumnjivo lice" Branislava Nušića najavljena je za srijedu sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, u izvedbi ansambla ove kuće i u režiji nagrađivanog hrvatskog reditelja Ivana Plazibata.

Premijera "Sumnjivog lica" u NP RS: "Ne očekujte tradicionalnog Nušića"

BANJALUKA - Predstavu "Sumnjivo lice" po tekstu Branislava Nušića i u režiji Ivana Plazibata ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) premijerno će izvesti na Velikoj sceni ove kuće u srijedu s početkom u 20 časova.

Ivan Plazibat za "Nezavisne": Naš Nušić će biti gengsta ili Tarantino Nušić

Ivan Plazibat, nagrađivani hrvatski reditelj, drugi put angažovan je u Banjaluci. Nakon predstave "Skupština", koju je radio u decembru 2020. godine u Gradskom pozorištu "Jazavac", trenutno radi s ansamblom Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) na postavci "Sumnjivog lica" Branislava Nušića.

Snaga i usud, motivi svih predstava 24. Teatr festa "Petar Kočić"

BANJALUKA - Teatar fest "Petar Kočić" Banjaluka ove godine, pod sloganom "Snaga i usud" biće održan od 5. do 12. juna u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), a juče je u ovoj kući selektorka Slađana Zrnić otkrila da je u takmičarski program ušlo ukupno šest predstava iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

NP RS obilježava godišnjicu smrti lingviste Milorada Telebaka

BANJALUKA- Godišnjica smrti lingviste Milorada Telebaka biće obilježena 8. aprila izvođenjem komada "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS).

U NP RS prikazan film i promovisana knjiga o Zoranu Radmiloviću

BANJALUKA - "Glumčina", dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću, prikazan je u ponedjeljak uveče na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS), a gost ove kuće bio je Radmilovićev prijatelj i kolega Milan Caci Mihailović, po čijoj je knjizi "Uspomenar 4 - čarobnjak Radmilović" nastao film.

Filmska priča o Zoranu Radmiloviću 28. marta u NP RS

BANJALUKA - Dokumentarni film "Glumčina" o srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću, koji je obilježio drugu polovinu 20. vijeka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije, publika će besplatno moći da pogleda u ponedjeljak s početkom u 19 časova na sceni "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu Republike Srpske (NP RS).

Ansambl NP RS na "Danima komedije 2022" u Bijeljini

BIJELJINA - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) "Ožalošćena porodica", u režiji Nikole Pejakovića, učestvovaće u takmičarskoj selekciji 21. Pozorišnog festivala "Dani komedije 2022", koji se održava u Bijeljini od 21. do 25. marta, a ansambl NP RS igraće predstavu u ponedjeljak, 21. marta, od 20 časova.

Pretpremijera u NP RS: "Hrkači" - žestok nokaut za "novu normalnost"

BANJALUKA - U pravoslavlju je brak jedna od svetih tajni, a sveta tajna jeste preobraženje. Da li se muž i žena u braku preobraze nabolje ili nagore, zavisi od uzajamne ljubavi i poštovanja.

Praizvedba predstave "Hrkači" u ponedjeljak u NP RS

BANJALUKA - Praizvedba predstave "Hrkači", rađena po tekstu i u režiji Nikole Kolje Pejakovića, najavljena je za ponedjeljak, sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ljubiša Savanović: Oguglali smo na mnoge vrste bolesnog ponašanja

Praizvedba predstave "Hrkači", na kojoj ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS) trenutno radi pod rediteljskom palicom Nikole Kolje Pejakovića, koji je i potpisnik teksta, najavljena je na Velikoj sceni pomenute pozorišne kuće za 14. mart, s početkom u 20 časova, dok je prva repriza dan poslije u istom terminu.

Najčitanije