Narodno pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo počinje s radom u petak

SARAJEVO - Građani Sarajeva, ali i svih drugih gradova BiH, od petka će ponovo moći uživo uživati u programskim sadržajima Narodnog pozorišta Sarajevo. U susret ponovnom otvaranju kulturnih institucija Addiko banka, dugogodišnji partner Narodnog pozorišta Sarajevo, za posjetioce je obezbijedila dezinfekciona sredstva.

Gala veče Narodnog pozorišta Sarajevo

Nakon više od dva mjeseca Narodno pozorište Sarajevo publici će otvoriti svoja vrata.

Narodno pozorište Sarajevo i online program za Svjetski dan pozorišta

Narodno pozorište Sarajevo će povodom Svjetskog dana pozorišta, 27. marta emitovati prigodan program putem zvaničnog YouTube kanala.

Detalji pljačke Narodnog pozorišta Sarajevo: Ukraden pazar od opere "La Boheme"

SARAJEVO - Blagajna Narodnog pozorišta Sarajevo ostala je bez nekoliko hiljada KM koje su ukradene nakon sinoćnje izvedbe opere "La Boheme".

Nekoliko hiljada maraka ukradeno iz Narodnog pozorišta u Sarajevu

SARAJEVO - Nekoliko hiljada konvertibilnih maraka ukradeno je u ponedjeljak naveče iz blagajne Narodnog pozorišta u Sarajevu, potvrdio je direktor Izudin Bajrović.

Operom 'Hasanaginica' počela nova sezona Narodnog pozorišta u Sarajevu

Operom 'Hasanaginica' u maestralnoj izvedbi solista i Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, sinoć je otvorena nova umjetnička sezona.

Duh Brodveja u Sarajevu i Banjaluci

SARAJEVO, BANJALUKA - Veče Brodveja sa Bredlijem Dinom i specijalnim gostima: "Divanhanom", Albinom Smajlović i Ivanom Šarićem, koji će izvoditi pjesme iz poznatih mjuzikla "Hair", "Evita", "Cats", "The Secret Garden" i drugih biće održana u četvrtak u Narodnom pozorištu Sarajevo, a dan poslije i u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Posebna ponuda NP Sarajevo za ljubitelje opere

SARAJEVO - Narodno pozorište Sarajevo pripremilo je posebne pogodnosti za svoje posjetioce, tako da ljubitelji opere uz jednu kupljenu ulaznicu drugu dobijaju besplatno.

U NP Sarajevo otvorena Galerija sjećanja "Sulejman Kupusović"

Narodno pozorište Sarajevo je otvorilo Galeriju sjećanja “Sulejman Kupusović” u cilju promocije teatarskih autoriteta i njihovih djela koji su utemeljili vrijednosti umjetničkog rada Narodnog pozorišta.

Premijera Donicetijeve jednočinke u Narodnom pozorištu Sarajevo

SARAJEVO - Donicetijeva jednočinka napisana 1827. godine za teatar u Napulju biće premijerno sutra izvedena pod nazivom "Viva la mamma ili operne zgode i nezgode" u režiji Aleksandra Nikolića, a na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Najčitanije