Nasilje

Trebinju hitno potrebna sigurna kuća

TREBINJE - U Trebinju je potrebno što hitnije početi gradnju sigurne kuće, jer je ona, prema riječima Ljiljane Čičković, direktorice Organizacije "Ženski centar", koja se u posljednje dvije decenije bori za prava žena, potrebnija nego ikada do sada zbog povećanja broja slučajeva nasilja u porodici.

Zlostavljali đaka i sve snimali telefonom

CAZIN - Slučaj vršnjačkog nasilja koji se dogodio prije nekoliko dana u Drugoj srednjoj školi u Cazinu, te potom postao viralan na društvenim mrežama proizveo je veliki broj reakcija i zgrozio javnost Unsko-sanskog kantona, nakon čega su reagovale nadležne institucije te se čeka odluka Tužilaštva USK.

Masovni protesti u Francuskoj zbog zakona o snimanju policije

PARIZ - Širom Francuske danas se održavaju protesti zbog kontroverznog zakona o bezbjednosti, koji bi ograničio dijeljenje snimaka i fotografija policije tokom akcija.

Uznemirujući snimak: Radnici brazilskog marketa pretukli i ubili crnca

RIO DE ŽANEIRO - Jedan crnac je preminuo nakon što su ga pretukli radnici supermarketa u brazilskom gradu Porto Alegre uoči Dana podizanja svijesti o položaju crnaca. To je izazvalo proteste, dok video snimci incidenta kruže društvenim mrežama.

Crtani junaci preuzimaju edukativnu i vaspitnu ulogu

Djeca obožavaju gledanje crtića. Ujutro čim otvore oči, prvo što im pada na pamet je gledanje dogodovština omiljenih animiranih likova. Razlog takvog obožavanja crtića je u tome što djeca žive u dva svijeta.

Potencijalno nasilje poslije izbora u SAD, neke države se spremaju

VAŠINGTON - Nadležni za obezbjeđivanje predsjedničkih izbora u Americi 3. novembra ovih dana preduzimaju i dodatne mjere, jer su poslije izbora mogući ne samo sajber napadi, već i nasilje.

Šestoro poginulih tokom nasilnih protesta u Sudanu

KARTUM - Najmanje šestoro ljudi poginulo je tokom protesta u sudanskom gradu Suakin, saopštili su sudanski ljekari.

U pucnjavi na meksičke policajce život izgubilo 14 napadača

MEKSIKO SITI - U sjevernoj meksičkoj državi Zakatekas u napadu na pripadnike organa reda koji su bili u patroli, najmanje 14 osumnjičenih za napad izgubilo je život, a tri policajca su ranjena.

U Hamburgu uhapšen napadač na jevrejskog građanina

BERLIN - NJemačka policija uhapsila je danas muškarca koji je napao i teško povrijedio jevrejskog građanina u blizini sinagoge na sjeveru Hamburgu dok je jevrejska zajednica obilježava praznik Sukot.

Otela i nožem mučila ljubavnika svog muža

Policija je u selu Strižilo kod Jagodine uhapsila ženu D. C. V. zbog sumnje da je sa prijateljem K. D. otela i mučila navodno ljubavnika svog muža, piše Informer.

Najčitanije