Nasip

Mićić: Eksproprijaciju za drinski nasip izvršiti uz dogovor

BIJELJINA - Eksproprijaciju zemljišta u Janji za izgradnju drinskog nasipa potrebno je izvršiti uz dogovor i mještani treba da shvate značaj projekta koji će zaštititi Bijeljinu i Janju od eventualnih poplava u budućnosti, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić povodom sastanka na kojem je o ovom važnom pitanju za Semberiju razgovarao sa predstavnicima Javne ustanove „Vode Srpske“ i predstavnicima Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Saniran nasip na Vrbanji u banjalučkom naselju Česma

BANJALUKA - Nasip na rijeci Vrbanji u Česmi, koji je oštećen u katastrofalnim poplavama 2014. godine, ovih dana je uspješno saniran, u nastojanju da se obezbijedi adekvatana zaštita za stanovništvo ovog kraja i spriječi mogućnost izlivanja u slučaju velikih voda.

Nastavljena izgradnja nasipa u Prijedoru

BIJELJINA - U Prijedoru je danas nastavljena izgradnja nasipa na rijeci Sani, uzvodno od ušća rijeke Gomjenice, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Počela sanacija nasipa na Vrbanji i Vrbasu

BANJALUKA - Po nalogu gradskih vlasti, počela je sanacija oštećenog nasipa na Vrbanji i Vrbasu u naselju Česma. Sredstva u iznosu od oko 460.000 KM obezbjeđena su iz budžeta Fonda solidarnosti.

"Vlasnici parcela sprečavaju igradnju drinskog nasipa"

BIJELJINA - Izgradnju drinskog nasipa u Bijeljini još sprečava 130 vlasnika parcela u Janji.

Nasip u Česmi pukao na nekoliko mjesta

​Betonski nasip na rijeci Vrbanji u naselju Česma na nekoliko mjesta je popucao, a mještani kažu da su u strahu od novih poplava te mole da se ova betonska obaloutvrda što prije sanira.

U toku podizanje nasipa u modričkom naselju Dobor

MODRIČA - U modričkom naselju Dobor, koje je u katastrofalnim poplavama 2014. godine pretrjelo ogromnu štetu, u toku je učvršćivanje i podizanje odbrambenog nasipa na rijeci Bosni između 50 i 70 centimetara radi zaštite oko 200 domaćinstva.

Peticija mještana bijeljinskih naselja: Neće nasip kroz njive

BIJELJINA - Oko stotinu mještana Janje danas se okupilo u Janji kako bi izrazili nezadovoljstvo što trasa nasipa od Drine treba ići kroz njihove njive.

Nasip u Mlinaricama nigdje nije pukao, helikopter stiže oko 15 sati

KOZARSKA DUBICA - Radenko Reljić, načelnik Opštine Kozarska Dubica rekao je da nasip u Mlinaricama nigdje nije pukao, te da nema mjesta panici.

Popušta nasip u Mlinaricama između Kozarske Dubice i Gradiške

GRADIŠKA - Nasip na Savi u mjestu Mlinarice između Kozarske Dubice i Gradiške počeo je da popušta.

Najčitanije