Nastava

Prosvjetni radnici: Briga za učenike tjera strah od kamera

BANJALUKA - Nastavom na daljinu pokušavamo učenicima omogućiti da u što manjoj mjeri budu uskraćeni za ono što im je potrebno od znanja, a na šta imaju pravo, kazala je za "Nezavisne" Dragana Davidović, učiteljica razredne nastave u OŠ "Desanka Maksimović" iz Trna, kod Banjaluke, a koja trenutno u RS drži časove pred TV kamerama.

Besplatan pristup internetu studentima za potrebe nastave

BANJALUKA - Studentima Univerziteta u Banjaluci koji nemaju pristup internetu biće omogućen besplatan pristup internetu za potrebe učešća u nastavnom procesu na daljinu.

Nastava na daljinu počela i za srednjoškolce u RS

BANJALUKA - Nastava na daljinu počela je danas za sve srednjoškolce u Republici Srpskoj putem onlajn platformi, dok se nastava za osnovce odvija uspješno od 17. marta godine putem programa Televizije Republike Srpske, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete i kulture RS.

Na banjalučkom univerzitetu od ponedjeljka učenje na daljinu

BANJALUKA - Univerzitet u Banjaluci od ponedjeljka 23. marta, počinje sa izvođenjem nastave po sistemu učenje na daljinu zbog situacije prouzrokovane virusom korona, saopšteno je iz ovog Univerziteta.

Onlajn nastava za srednjoškolce u RS počinje 23. marta

​BANJALUKA - Srednje škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. marta, treba da započnu izvođenje onlajn nastave za opšteobrazovne predmete.

Termini emitovanja nastave 19. i 20. marta

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organuzuje nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Nastava za osnovce u RS putem televizijskog prenosa

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizovali su od danas nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Srpskoj.

Pogledajte raspored izvođenja nastave na RTRS-u

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske organizovaće od sutra, nastavu na daljinu putem televizijskog prenosa za učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj.

BHT1 od ponedjeljka prikazuje emisije sa gradivom za učenike

U skladu sa dešavanjima vezanim za pandemiju virusa korona, Radiotelevizija Bosne i Hercegovine obavještava gledaoce da će od ponedjeljka (16. marta) doći do izmjena u programskoj shemi BHT1.

Crna Gora zabranila javna okupljanja, prekida se i nastava

PODGORICA - U Crnoj Gori je zabranjeno uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posjeta licima koja su na bolničkom liječenju, na izdržavanju kazne, a od ponedjeljka, 16. marta, biće prekinut rad u obrazovno-vaspitnim ustanovama najmanje 15 dana, odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Najčitanije