Natalija Trivić

Elektronski dnevnici u svim školama od naredne godine

BANJALUKA - Digitalni dnevnici u svih 187 osnovnih škola u RS, 15-minutno vježbanja za učenike od prvog do trećeg razreda pred početak nastave svaki dan, programi za fakultativne predmete te dodatna nastava za talentovane učenike, samo su neke od novina koje će dočekati osnovce u RS od naredne školske godine.

Trivić: Plan da đaci novu školsku godinu počnu u klupama

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas u Banjaluci da je plan da đaci novu školsku godinu počnu u školskim klupama, u skladu sa epidemiološkom situacijom, te sa renoviranim planovima i programima, kao i novim mogućnostima i modelima nastave u stimulativnom okruženju.

Trivić: U novoj školskoj godini očekujemo đake u klupama

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da se Ministarstvo prosvjete priprema za novu školsku godinu, očekujući da će je đaci dočekati u školskim klupama.

Vlada RS za besplatne udžbenike izdvaja tri miliona KM

BANJALUKA - Za besplatne udžbenike za sve učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola, te učenike od trećeg do devetog razreda koji su treće i svake naredno dijete u višečlanim porodicama Vlada Srske će za ovu godinu izdvojiti tri miliona KM.

Trivić: Obrazovni sistem Srpske spreman za inovacije

BANJALUKA - Republika Srpska je dokazala da ima obrazovni sistem spreman za inovacije, što potvrđuje uspješan završetak školske godine u uslovima izazvanim virusom korona, izjavila je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Nastava na daljinu pokazala spremnost za korištenje nove tehnologije

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je izvođenje nastave na daljinu pokazalo spremnost obrazovnog sistema da koristi nove tehnologije, te da je školska godina uspješno završena u ovom izazovnom periodu, uzrokovanom pojavom virusa korona.

Radojičić: U planu obnova 17 škola i vrtića

Sedamnaest škola i vrtića biće izgrađeno ili obnovljeno ove godine, u šta će biti uloženo oko 6,5 miliona KM, rekao je gradonačenik Igor Radojičić danas nakon sastanka s predstavnicima osnovnih škola, Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Trivić: Pohvala rodoljublju Katarine Ristić

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je rodoljublje srednjoškolke Katarine Ristić, Srpkinje iz Čikaga, koja je svojim radom uspjela izdejstvovati da se u udžbenicima promijeni lažno pisanje o ratu u BiH.

Trivić: Od septembra besplatan vrtić za djecu sa poteškoćama

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić izjavila je da će od septembra usluga u predškolskim ustanovama biti besplatna za djecu sa poteškoćama u razvoju i onu bez roditeljskog staranja.

Osnovci u RS završavaju školu 12. juna, a srednjoškolci 17. juna

BANJALUKA- Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije nastava u drugom polugodištu za učenike osnovnih škola u RS završava se 12. juna ove godine, a za učenike srednjih škola 17. juna.

Najčitanije