Natalija Trivić

Osnovci obišli proizvodni pogon kako bi se upoznali sa procesom proizvodnje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je danas da će u narednom periodu nastavnim planovima i programima biti planirano redovno upoznavanje učenika o proizvodnim procesima u privrednim pogonima kako bi im se olakšala odluka prilikom izbora srednje škole.

Otvoren štand Republike Srpske na sajmu knjiga u Solunu

SOLUN - Štand Republike Srpske na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu u okviru kojeg Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavlja najreprezentativnija izdanja Republike Srpske u proteklih pet godina, danas je otvorila Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Trivićeva u Grčkoj: Srpska ima šta da ponudi na kulturnoj sceni

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da Srpska ima šta da ponudi na međunarodnoj kulturnoj sceni, jer ima izuzetnu tradiciju pozorišnog stvaralaštva.

Trivićeva posjetila Predstavništvo RS u Solunu

SOLUN - U okviru manifestacije "Dani kulture Republike Srpske u Solunu", ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić posjetila je danas Predstavništvo Republike Srpske u Solunu, gdje je zajedno sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Jelenom Jovanović Athanasiou održala više sastanaka.

Trivićeva otvorila izložbu učeničkih radova

​DONJA GRADINA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je u Spomen-području Donja Gradina izložbu likovnih i literarnih radova učenika osnovnih i srednjih škola, čija je tema bila stradanje i sjećanje na nevine žrtve u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac.

Trivić: U ovoj godini završiti standardizaciju zanimanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izrazila je uvjerenje da će u ovoj godini biti završena standardizacija zanimanja u Srpskoj, navodeći da su mnoga nestala, a neka se vode pod dva naziva.

Trivić: Potrebna reforma obrazovanja

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pristupiće sveobuhatnoj reformi obrazovanja koja će doprinijeti da učenici kritički razmišljaju i budu bolje osposobljeni za potrebe tržišta rada, izjavila je danas resorni ministar Natalija Trivić.

Trivić: "Balmun" konferencija prilika za sticanje vještina i znanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je danas u Banjaluci sedmu "Balmun" konferenciju - svojevrsnu simulaciju sjednice Generalne skupštine UN koja je okupila oko 300 srednjoškolaca iz 10 zemalja, navodeći da će mladi na ovom skupu steći važne vještine i znanja.

Trivić: Osposobiti kadar da bude stručan nakon završene srednje škole

GRADIŠKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da resorno ministarstvo insistira na uspostavljanju dualnog obrazovanja i spajanja teorije i prakse u izvođenju nastave da bi nakon završene srednje škole imali stručno osposobljen kadar koji bi automatski mogao da se prilagodi potrebama privrede i tržišta rada.

Lukač i Trivić potpisali protokol o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja

BANJALUKA - Protokol o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja među djecom i mladima u vaspitno-obrazovnom sistemu Republike Srpske, potpisali su danas Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS i Dragan Lukač ministar unutrašnjih poslova RS.

Najčitanije