Natalija Trivić

Trivić: Od ponedjeljka nastava na daljinu za srednjoškolce

​​Nakon što smo uspješno počeli sa izvođenjem nastave na daljinu za učenike osnovnih škola Republike Srpske, odlučili smo da isto provedemo i za srednjoškolce. Republički pedagoški zavod je u saradnji sa direktorima srednjih škola usaglasio način izvođenja nastave na daljinu koja će se odvijati upotrebom onlajn platformi za učenje, Office 365 alata i drugih sistema komunikacije poput mejl adresa, društvenih mreža i servisa za razmjenu poruka, istakla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić u intervjuu za Srnu i najavila da će nastava na daljinu od ponedjeljka, 23.marta, početi i za srednjoškolce.

Trivić: U ponedjeljak redovna nastava, škola kompletno dezinfikovana

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da bi u ponedjeljak, 9. marta, mogla biti nastavljena redovna nastava u školi "Branko Ćopić" koju pohađa dječak koji je pozitivan na virus korona, ukoliko ne dođe do nekih novih informacija.

Trivić: Učenici jednog razreda i nastavnici na testiranju

BANJALUKA – Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je da je učenik Osnovne škole "Branko Ćopić" zaražen virusom korona i da je to jedini slučaj virusa u ovom trenutku među učenicima na području Banjaluke i cijele Republike Srpske.

Hercegovina će obrazovati kadrove koji su joj potrebni

TREBINJE - Trebinje i regija Hercegovine će od naredne školske godine napraviti veliki zaokret u upisnoj politici za srednjoškolska zanimanja, jer je na berzi rada evidentan nedostatak turističkog i zanatskog kadra, a višak nekih administrativnih zanimanja.

Trivićeva dolazi u Srebrenicu, roditelji se nadaju dogovoru

TREBINJE, SREBRENICA - Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, izjavila je da će u ponedeljak posjetiti Srebrenicu, kako bi razgovarala sa nastavnicima, djecom i njihovim roditeljima, kao i nosiocima lokalne vlasti, kako bi svi zajedno riješili tamošnje problem.

Srpska djeca u Srebrenici čekaju Trivićevu da krenu u školu

SREBRENICA - Učenici srpske nacionalnosti Prve osnovne škole iz Srebrenice od danas ne idu na nastavu i neće ni krenuti sve dok Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, ne posjeti našu školu, kazao je za "Nezavisne" Aleksandar Mlađenović, predstavnik roditelja učinika srpske nacionalnosti.

Trivić: Odluka o odgađanju ekskurzija donesena radi bezbjednosti djece

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da odluka kojom je naloženo svim srednjim školama u Srpskoj da odgode đačke ekskurzije u inostranstvo zbog epidemije respiratornih bolesti uzrokovane vrirusom korona donesena radi bezbjednosti djece i izbjegavanja rizika.

Trivić: Tražićemo informaciju o navodnom napadu na učenicu u Srebrenici

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, rekla je da će ove godine 4.279 djece koja nisu pohađala vrtiće biti obuhvaćeno tromjesečnom obukom pred polazak u školu.

Od sljedeće godine mala matura obavezna u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila da će eksperimentalna mala matura biti održana ove godine u svih 187 osnovnih škola u Srpskoj, a planirano je da 2021. godine bude obavezna za sve učenike osnovne škole.

Svečana dodjela Svetosavskih nagrada u utorak

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će u utorak, 28. januara, u Banjaluci biti dodijeljene Svetostavske nagrade za 24 nastavnika i učitelja koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini.

Najčitanije