Natalija Trivić

Trivić: Moguće da školski čas bude produžen

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da se trenutno ne može očekivati da će se trajanje školskog časa vratiti na 45 minuta, ali da je moguće da se produže na 30 ili 35 minuta.

Pravilnici o kvalitetu udžbenika prvi put u RS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske donijelo je po prvi put pravilnike o standardima kvaliteta udžbenika za osnovnu i srednju školu sa ciljem unapređenja kvaliteta udžbenika u smislu boljeg ostvarivanja ciljeva, zadataka i ishoda učenja.

Trivić: Jednake usluge u vaspitanju i obrazovanju za svu djecu u RS

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da resorno ministarstvo želi da vaspitne i obrazovne usluge budu jednake za svu djecu u Srpskoj, dodajući da je to jedan od ciljeva reformskih procesa u okviru programa "Nova škola za novo doba".

Trivić: Pandemija promijenila školske dane, ali nije zaustavila reforme

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić ocijenila je da je pandemija virusa korona promijenila školske dane u Srpskoj, ali da nije zaustavila zacrtane reforme.

Sanirana fiskulturna sala Centra za rehabilitaciju slušanja i govora

BANJALUKA - Zajedničkim sredstvima Kabineta predsjednika Republike Srpske i Udruženja "Misli dobro" u potpunosti je sanirana fiskulturna sala u Centru za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora u Banjaluci.

Otvoren Međunarodni festival pozorišta za djecu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić otvorila je večeras u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci Međunarodni festival pozorišta za djecu na kome će se predstaviti pozorišta iz osam zemalja - Španije, Češke, Bugarske, Poljske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Trivić: Iduće godine reforma gimnazija u RS

BANJALUKA - Razvoj gimnazija će se i dalje nastaviti, a naredne godine je planirana reforma svih gimnazija u Republici Srpskoj, najavila je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS.

Od početka nove školske godine oko 200 zaraženih u školama u RS

BANJALUKA - Od početka nove školske godine u školama širom Republike Srpske je oko 200 zaraženih virusom korona, učenika, nastavnika i nastavnog osoblja, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, prilikom današnje posjete Elektrotehničkoj školi u Banjaluci.

Neizvjesno produženje časova u školama u RS

BANJALUKA Još nije izvjesno da li će doći do eventualnog produženja časova u školama u RS jer se prati epidemiološka situacija.

Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake

ČELINAC - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

Najčitanije