Natalija Trivić

Trivić: Tražićemo informaciju o navodnom napadu na učenicu u Srebrenici

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, rekla je da će ove godine 4.279 djece koja nisu pohađala vrtiće biti obuhvaćeno tromjesečnom obukom pred polazak u školu.

Od sljedeće godine mala matura obavezna u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila da će eksperimentalna mala matura biti održana ove godine u svih 187 osnovnih škola u Srpskoj, a planirano je da 2021. godine bude obavezna za sve učenike osnovne škole.

Svečana dodjela Svetosavskih nagrada u utorak

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić najavila je da će u utorak, 28. januara, u Banjaluci biti dodijeljene Svetostavske nagrade za 24 nastavnika i učitelja koji su ostvarili izuzetne rezultate u prošloj školskoj godini.

Trivić: Učenici neće učiti suvišno gradivo

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je cilj rasteretiti učenike suvišnog gradiva i motivisati ih da stiču znanja i vještine koje će moći da primijene u životu.

Učenici iz RS se predstavili na Sajmu u Londonu

LONDON/BANJALUKA - Zahvaljujući programu Britanskog savjeta za razvoj kapaciteta škola u zemljama Zapadnog Balkana, učenici u našim školama su stekli vještine značajne za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21. vijeka, ocijenila je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske mr Natalija Trivić prilikom današnje posjete Međunarodnom sajmu novih tehnologija u obrazovanju ("BETT show") u Londonu, na kojem su se predstavili i učenici iz Republike Srpske.

Trivić: Jačati povezanost obrazovanja sa tržištem rada

BANJALUKA - Pravci razvoja obrazovanja u Republici Srpskoj odnose se na inoviranje nastavnih planova i programa i udžbenika, te izmjenu saznavanja sa koncepcije poučavanja na koncepciju učenja, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu.

Trivićeva poželjela uspješno drugo polugodište

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić poželjela je učenicima osnovnih i srednjih škola, rukovodstvu, nastavnom i vannastavnom osoblju uspješan današnji početak drugog polugodišta u školskoj 2019/2020. godini.

Trivić: Za razvoj obrazovanja i kulture više od 375 miliona KM

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je Srni da ovogodišnji budžet resornog ministarstva zajedno sa institucijama obrazovanja i kulture u njegovoj nadležnosti iznosi 375.546.300 KM, te da je za oko 40 miliona KM veći od prošlogodišnjeg.

Trivić: Od septembra izmjene u sistemu obrazovanja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj će se paralelno raditi na reformi predškolskog, osnovnog i srednjoškolskog vaspitanja i obrazovanja, što će pratiti određene izmjene zakonskih regulativa kako bi sve bilo primjenjivo od početka septembra, odnosno nove školske godine, izjavila je večeras ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Trivić: U školama njegovati uzajamno poštovanje

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić uputila je čestitku osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj povodom završetka nastave u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, te pozvala učenike i nastavnike da u predstojećoj godini unapređuju odnose, njegujući lijepu riječ i uzajamno poštovanje i razumijevanje.

Najčitanije