Natalija Trivić

Natalija Trivić u posjeti OŠ "Ivan Goran Kovačić"

BANJALUKA - Nova školska 2019/2020 godina počela je u svim školama u RS izuzev centralne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Roćeviću kod Zvornika, gdje se privodi kraju obnova školskog objekta, a ove godine će u klupama sjediti za oko 400 učenika manje nego prošle godine, rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture prilikom posjete Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Banjaluci.

Rajčević, Trivićeva i Gnjatić potpisali kolektivne ugovore

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić potpisali su danas sa predsjednikom Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Draganom Gnjatićem posebne kolektivne ugovore kojima je poboljšan položaj zaposlenih za koje su nadležna ova dva resora.

Trivić: Nijedan učitelj i nastavnik neće ostati bez posla

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da nijedan učitelj i nastavnik u osnovnim školama u Srpskoj neće ostati bez posla i biti tehnološki višak.

Knjige na ćirilici za srpske porodice na prostoru Glamoča

GLAMOČ – Manastirskoj biblioteci manastira Veselinje kod Glamoča, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, poklonila je knjige na ćirilici koje će biti na raspolaganju djeci srpskih porodica koje žive na ovom prostoru.

Trivić: Sve spremno za početak nove školske godine

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je u Srpskoj sve spremno za novu školsku godinu, koja će zvanično početi 2. septembra, a ove godine u prvi razred osnovnih škola biće upisano 9.300 djece ili 400 manje nego lani.

Trivić: Potpisano 17 ugovora o učeničkoj praksi kod poslodavaca

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je Srni da je do sada potpisano 17 ugovora o praksi između 10 srednjih škola i 14 privrednih subjekata, te da očekuje da taj broj do početka školske godine bude i veći.

Trivić: Unaprijediti kvalitet obrazovanja

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je Srpska donijela važne zakone u oblasti obrazovanja, da se redovno ulaže u poboljšanje uslova rada u obrazovnim ustanovama i da je prioritet u narednom periodu unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Potpisan sporazum: Kina obezbjeđuje nastavnike za kineski jezik

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ambasador Kine u BiH Đi Ping potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o obezbjeđivanju nastavnika kineskog jezika, za pet škola u kojima će se ovaj jezik izučavati fakultativno.

Trivićeva čestitala završetak školske godine

BANJALUKA - U srednjim školama u Republici Srpskoj danas se završava nastava, a u osnovnim školama najkasnije u petak, 21. juna, povodom čega je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić uputila čestitku učenicima i nastavnicima.

Selaković i Trivić: Značajna sardnja pri njegovaju i čuvanju obiičaja

BEOGRAD- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković saglasili su se danas da je zajedničko predstavljanje sadržaja iz kulture veoma značajno za očuvanje nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta Srba u dijaspori.

Najčitanije