Natalitet

Rekordno niska stopa nataliteta u Kini u prošloj godini

PEKING - Stopa prirodnog priraštaja u Kini za 2019. godinu pala je na najniži nivo u sedam decenija, u nagovještaju da se politika ohrabrivanja populacijskog rasta do sada pokazala kao neefikasna, sudeći po zvaničnim podacima objavljenim u petak.

Novac od proslave Nove godine preusmjeren za povećanje nataliteta

VIŠEGRAD - Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević preusmjerio je novac namijenjen za organizovanje dočeka Nove godine, za mjere za povećanje nataliteta.

Do kraja godine na Zemlji će živjeti 7,75 milijardi ljudi

Do kraja godine će na Zemlji živeti oko 7,75 milijardi ljudi, procjenjuje Njemačka fondacija za svjetsko stanovništvo.

Kako je Estonija za samo 10 godina uspjela povećati natalitet

Mnoge zemlje u Evropi posljednjih godina se suočavaju sa sve nižom stopom nataliteta, a mnoge od njih su već poduzele značajne mjere kako bi se oduprijele ovom ozbiljnom problemu.

Stopa nataliteta u BiH najniža u Evropi

SARAJEVO - Stopa nataliteta u BiH je najniža u Evropi, budući da statistički na jednu ženu dođe 1,3 djece, a evidentan je i veliki problem odlaska mladih, upozorila je danas direktor Populacionog fonda UN Istočne Evrope i Centralne Azije Alana Armitaž.

Za svako novorođenče daju 10.000 evra

Finska se posljednjih godina suočava sa sve većim padom stope nataliteta, što je posebno zabrinulo tamošnje vlasti, te su odlučili da preduzmu konkretne mjere, a jedna od njih su i poticaji za rađanje više djece.

U Srbiji rođeno više beba nego prošle godine

BEOGRAD - U Srbiji je za devet mjeseci ove godine rođeno 356 beba više nego prošle godine, rekla je ministar za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Crne prognoze za najsrećniju zemlju svijeta

HELSINKI - Finske statistike otkrivaju sumornu populacijsku prognozu – "broj stanovnika će početi da pada 2031".

Dodik: Cilj povećanje nataliteta u RS

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji prisustvuje humanitarnoj utakmici na gradskom stadionu u Banjaluci, istakao je da je ovo prilika da se ljudi okupe oko divne ideje i da se skrene pažnja na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Legende Crvene zvezde i Borca u promociji nataliteta

BANJALUKA - Predstavnici Fondacije "Djeca nam se rađala" koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti povećanja nataliteta danas su u hotelu "Bosna" u Banjaluci za 12. septembar najavili humanitarnu utakmicu između veterana FK "Crvena zvezda" i FK "Borac".

Najčitanije