Nato

NATO odobrava svemirski centar u Njemačkoj

BRISEL - Ove nedjelje se očekuje dogovor ministara odbrane zemalja članica NATO o izgradnji svemirskog centra na jugozapadu Njemačke, u jeku zabrinutosti zbog onoga što zapadna vojna alijansa vidi kao sve agresivnije ponašanje Rusije i Kine.

Lukašenko: Kako odluči narod, ako hoće u NATO - idemo u NATO

MINSK - Sve važne stvari u Bjelorusiji biće riješene uz uvažavanje mišljenja naroda, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Rumunija mijenja kalašnjikov Beretom ARX160

Rumunija je započela proces zamjene kalašnjikova italijanskom Beretom ARX160. Planira se licencna proizvodnja do 20,000 primeraka godišnje u domaćim pogonima uz otvaranje novih radnih mjesta.

Novi kontingent američke vojske putuje na Kosovo i Metohiju

VAŠINGTON - Misija Sjedinjenih Američkih Država pri NATO najavila je danas slanje novih američkih trupa u mirovnu misiju na Kosovu i Metohiji.

Vučić: Nikad u NATO, nikad sankcije Moskvi

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da se Srbija nikada neće pridružiti NATO-u ili bilo kojoj drugoj vojnoj strukturi, niti će ikada uvoditi sankcije Rusiji, čak ni u slučaju pritiska na Beograd.

Stoltenberg: Iz Avganistana se povlačimo zajedno sa SAD

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovio je odluku Alijanse da povuče svoje snage iz Avganistana zajedno sa SAD, nakon odluke Donalda Trampa da povuče svoje trupe do Božića.

Vulin: Vesliju Klarku je bolje da moli za oproštaj

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da bi bivši komandant NATO u vrijeme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

NATO: Uspostavljen sigurnosni mehanizam između Turske i Grčke

BRISEL - U sjedištu NATO u Briselu danas je uspostavljen bilateralni vojni mehanizam za rješavanje konflikata dizajniran da smanji rizik od incidenata i nezgoda u istočnom Mediteranu, saopšteno je iz centra Alijanse.

Milanović o BiH: Imam problem da u NATO ulazi tako neusklađena država

ZAGREB – Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Omišu da Hrvatska ima načina da se na miran, uporan i kako je rekao, "ako hoćete i bezobrazan način" izbori za ono što njenom narodu u BiH pripada.

Stoltenberg: Ne smeta nam što se vojska Srbije oprema

NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i ne smeta mu što se Vojska Srbije oprema naoružanjem iz Rusije i Kine, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Najčitanije